21

любо

преди 7 години

До До Шодор-20 и другиМного добре го каза. Изкефи ме с този коментар. Наистина има хора, които не са прочели една книга през живота си, коментират ли коментират.

20

До Шодор-20 и други

преди 7 години

Деца ,защо коментирате нещо от което си нямате хал-хабер като 20 -Тодор.Говорете си за Джъстин Бибър и ди джей Дончо. Евтушенко,Ахматова,Есенин и т.н. са далеч от вашите пилешки мозъчета. А покойния беше от ,,странните руснаци" ,като млад пунтираше Маяковски,после малко дисидентки го даде.Мир на праха му. Р.Я А знаете ли що е то Переделкино.

19

до 24

преди 7 години

Какъв руснак може да е човек с фамилия евтушенКО. Това си е баш украинец.

18

Анонимен

преди 7 години

Е няма да живее в Русия я. "Навсякъде е по-добре, отколкото в Рашка" - Елина Бажаева - Златната младеж на Русия.

17

Анонимен

преди 7 години

Бог да го прости.

16

Анонимен

преди 7 години

Евтушенко живее и работи в Пиндостан, но твори на руски език, дава концерти в Русия, Белорусия, Казахстан и заветното му желание е да бъде погребан на родна, руска земя.

15

Анонимен

преди 7 години

Защо ли от 1992 г. живее и работи в САЩ?

14

Анонимен

преди 7 години

И е получил битово удобство, получил е пари, може би дори свобода , но както казва в едно от стихотворенията си " от сърцето не можеш да избягаш " а сърцето му е Русия, там иска да почива духът му другата страна си остава чужда

13

Симо

преди 7 години

''Може би не е имал достатъчно пари да се лекува. В Америка здравеопазването е много скъпо, докато в Русия все още е безплатно.''А данъците на хората безплатни ли са?Такова нещо като безплатно здравеопазване няма защото то се плаща от данъкоплатеца.

12

bolbov

преди 7 години

Кристално чист вид на руска деградация.Предадени хора идеи всичко срещу битово удобство.

11

Гошу

преди 7 години

Велик поет, наистина. Ама и той в пропадналия САЩ живя и умря, но пък патриот - виж, като умря, реши в РОССИЯ да го погребат :))))

10

Анонимен

преди 7 години

''Руският поет почина в САЩ на 84-годишна възраст''Лека му пръст.Добре е че всички български медии съобщиха за събитието.Срамота, че ни една медия в САЩ и Европа го направи/

9

Джедай Мастър

преди 7 години

....Безмилостен закон от векове.Не хора ***, а цели светове.И незабравили и радости, и грях,какво ли всъщност знаехме за тях?Какво ли знаем в земните си дниза брата, за любимите жени?Узнали всичко, колко ли нещане знаем и за родния баща.Умират хора Няма път назад.Невъзвратим е оня техен свят.И ми се ще, дори при мисълта,че няма път обратен, да крещя

8

Todor

преди 7 години

Не съм го и чувал този, както и останалите тук...но, след като е избягал от Русия за да умре в САЩ, ПОКЛОН!

7

Питам

преди 7 години

До Анонимен"Като руснак" обясни как го пишете: "КУМонист" ли, или или "КОМУНИСТ" ?

6

Баладжията

преди 7 години

До Анонимен 15Всичките тези са избягали по времето на Елцин про-западний. Стига си си фантазирал.Не беше обвиняване, не бе чудо! ОТ ЦЯЛА ИЗТОЧНА ЕВРОПА БЯГАХА ХОРА! ОТ ЦЯЛА! ВСЯКАКВИ!

5

Анонимен

преди 7 години

Учила съм го по руска литература в 9ти клас и много ми харесваха стиховете му, макар и трудни за учене. Не знаех че все още е бил жив...... Светла памет на поета.

4

До 6

преди 7 години

Да бе, отровили го... Живял 84 години и точно сега се сетили да го отровят :) Нещо логиката ви куца на вас троловете :)

3

Анонимен

преди 7 години

Ако беше в Русия щеше да е още жив.

2

Анонимен

преди 7 години

Да почива в мир човекът, ама и той в САЩ, а не в любимата на троловете Русия :)