91

П.Петров

преди 7 години

И ако имате квалифицирани кадри с какво ще ги задържите да останат в подобието на държава, наречено България, вместо да избягат в истинска държава с ред, законност и доста по-добри доходи ?

90

Анонимен

преди 7 години

То беше наложително преди 20 години, изчакаите още малко, от 10 роми, един е грамотен, какво ще прави бизнеса като станат повече от нас, а при българите всички са висшисти със съмнителни знания в съмнителни специалностти от съмнителни университети.

89

Немо - последно

преди 7 години

На настоящите си служители (добрите, лоялните....знаете добре за какво говоря), периодично повишавате квалификацията, мотивирате ги адекватно (не винаги става дума просто за повече пари).Просто осъзнайте накрая, че в прословутата приказка за тоягата и моркова, моркова виси на края на тоягата за да мотивира магарето да тегли каруцата, а не му е ЗАВ**Н ОТ**Д!!!

88

Немо - продължение

преди 7 години

Знаете ли какво трябва да включите мили мои??Ама не в исканията си, а в действията си!1.Финансирате към Бюрата по труда квалификационни курсове по съответните специалности.Дипломиралите се успешно с висока успеваемост, вземате на работа (как ще ги задържате после - ваш проблем!)2.Отивате в СУ и обявавате колко и какви стипендии и по какви специалности отпускате.Пълно заплащане на обучението, месечна парична стипендия.Задължавате с договор степендианта да работи 5 години за вас (не безплатно)!

87

Немо

преди 7 години

Искания ли ще включвате??Към кого и за чия сметка??Не щете да плащате прогресивен данък върху печалбата (надминаващ 50% в някои Европейски държави).Не щете и осигуровки да плащате!Не щете обезщетения да плащате!Не щете ДОСТОЙНО заплащане и АДЕКВАТНИ условия на труд да осигурите!И сега ви се ще, Държавата (т.е НИЕ, защото над 80% от приходите в бюджета са от ДДС и акцизи - които плащаме НИЕ!!), да плати за вашите бъдещи кадри??Ама ако може и границите да затворят - че да не бягаме!

86

аз

преди 7 години

За толкова пари толкова. Какво се вайкате тея преяли чорбаджии.

85

Проблем...

преди 7 години

пред КОЙ? Пред кого? Какъв бизнес бре? Къде е този бизнес? Бизнеса за крадене на еврофондове или този за смяна на мръсни чаршафи по морето?

84

Иванов

преди 7 години

Трябва да има взаимодействие между бизнес и държава: От бизнеса морковчето, а от държавата тояжката.

83

Анонимен

преди 7 години

Самозабравилите се и нахални бизнесмени със супер големи претенции и изисквания към работещите да си обучат,,шведите" или да си работят семейно сами.Никога не отговаряш на условията им: или си прекалено обучен,или си прекалено стар,или си без опит,с деца и т.н.За 600-800лв. и то в София ,ще се върнем от чужбина в някой друг живот-лично направих тази грешка да се върна в Бг за около година(голяма мъка беше)

82

Циник

преди 7 години

50 000 на година - кротко, и тихичко минават през терминал 2 ! Вече 3 000 000 са навън - малка част (ако изобщо) ще се върнат в България да си харчат пенсиите! И аз така - детето ми се роди във Франкфурт - вече срича U-bahn и тату-тата...Каква качествена работна ръка ги гони тези - българите до 15 години ще са на свършване! Халал да ви е държавата ,барабар с 2 та милиона роми - научете ги на български...а после и на работа...а после и на квалифицирана работа! Бизнесмени - мутрагени, и комуноиди

81

Vaseto

преди 7 години

Какви бизнесмени, какви 5лв? Някви бивши деца на соц. лидери, селски тарикати и децата на мама и тате. Не желая да бачкам за тези хора, затова емигрирах!

80

Анонимен

преди 7 години

Некачествената работна ръка е функция на некачествения бизнес. Ако работната ръка е качествена, а биснеса не, тя ще си търси качествен бизнес някъде другаде. Така че това не е пробрем за разискване, защото няма решение.

79

Анонимен

преди 7 години

Да и като завърших више и какво?!? ,,Бизнеса,, ми каза 700-800 лв. Ако искаш!!! Той тоя бизнес все иска и все недоволен и затова ще си без кадри скоро....

78

anonimen

преди 7 години

Заетите в бюджетната сфера могат спокойно да се намалят наполовина за да отидат да работят в частния бизнес.

77

Boko bo

преди 7 години

Ами проблем е.! Щото сега изкарвам 2800? в БГ за същата работа 2000? макс и то с нерви. Ама тук шефа няма 3 любовници и 10 джипа и 2 мезонета, а ми бачка по 12-14ч на ден. Дано се задават в собствената си алчност.... за останалото то си идва с времето.

76

KAKVO SE 4UDITE ?

преди 7 години

ZA NEKA4ESTVENI BIZNESMENI-NEKA4ESTVENA RABOTNA RAKA, NALI TAKA ? POVE4ETO KVALIFICIRANI KADRI OTDAVNA NE SA V BULGARIA, PONEJE NIAMA NIKAKVA PERSPEKTIVA !

75

Анонимен

преди 7 години

До Ф.С.ВТо ако ревнат само на инспекцията, ще е смях. Ама ако просто си потърсят правата сами и взривят няколко заведения, тогава май няма да е чак толкова смешно

74

Анонимен

преди 7 години

Понеже насила изгонихте качествената, сега ще ревете.Ами нормално е при това заплащане хората да си търсят късмета другаде. Тук останаха вече възрастни, дето им е късно да почват от начало. Тепърва ще се появи проблема с работната ръка, това е само началото.

73

Анонимен

преди 7 години

Хубавото в този случай е, че повечето назначени капиталисти ще фалират.

72

pepe

преди 7 години

Скоро бях в един офис на международна фирма в един Мол в София. Ами поне 20-30% от служителите са чужденци от различни държави. Значи читавите работодатели нямат проблем да си намерят хора - ПРОСТО ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА. Който не може да плаща минимум 2к лв на среден до добър служител, просто не става за бизнесмен и ФАЛИТЪТ Е НЕИЗБЕЖЕН. За голяма моя радост, започва да свършва мантрата на "червените" бизнесмени, че навън чакат 100човека за твоята работа. Бизнесът ще го усети по много болезнен начин