124

муспи

преди 7 години

50% ромчеиета?! Това значи че ромско-турско-арабската диаспора минава на самоиздръжка!!!

123

няма

преди 7 години

абсолютно никаква надежда за по -добър живот на ромите в българия , това требе да им стане ясно като бял ден . никаква надежда

122

R.I.P. Bg

преди 7 години

50% ???С България е свършено.

121

до разум

преди 7 години

Ти си втори номер ЕРДоган1 Който не ти харесва е фашист! Смех ...

120

Разум

преди 7 години

От коментарите яко лъха на тежък махмурлък и фашизъм.

119

А

преди 7 години

До тяТи сама ли определяш мизерния си живот или и факта, че живееш в най-мизерната държава в ЕС?!

118

Хан Тукту

преди 7 години

До !!!А ако от DNA разбереш, че си турчин, какво ща кажеш?

117

тя

преди 7 години

Всеки сам определя живота си и да не търси вината в друг, това се отнася най- вече за т. н.- роми! Трябва да се полага труд за да се изучиш, трябва да се полага труд за да изкарваш прехраната си , трябва да раждаш само толкова деца , колкото може да отгледаш , не трябва да водиш полов жизвот преди 17 години , но това не се харесва на ромите , защото те са по лесните неща !

116

Анонимен

преди 7 години

Поредната стъкмистика на "Дойче веле". Българите сме около 6 милиона, а българските граждани от ромски произход са 350 000 (500 000 / 600 000 в най-лошия случай). Раждаемостта при т.нар. 'роми' е намаляла, а българите имат вече средно по 2 деца.Много българи се завръщат в България, а много 'роми' емигрират.

115

!!!

преди 7 години

Българите сме единствено и само от БЪЛГАРСКИ произход, затова и се наричаме българи! Правилният термин в случая е "български граждани".

114

националист

преди 7 години

а къде е същата тема но за българите? Става въпрос за България а не за ***!Как ще се нарича според дойче веле тази страна след 2050 г.?

113

Решението

преди 7 години

Решението на проблема е елементарно, но никой няма "воля" да го направи, защото разчита на тези гласове за изборите:1. Задължително основно образование, а родител, който е здрав и работоспособен не може да осигури това на детето си - наказателна отговорност.2. Който "жени", забременява и т.н. деца под 16 г. и е пълнолетен - в затвора.3. Което дете под 16 г. проси и проституира по улиците - отнемане от "родителите" и същите в затвора!Някъде да споменавам "ром"? Законите важат за всички.

112

Започва се подред

преди 7 години

1. Узаконен ли е копторът на снимката? Ако не е, ГЛОБА (да я отработят), а децата в интернат (родителите им да отработват издръжката им).2. Въдворяване на семейството там, където за него има поминък - при мините и земеделските полета!3. Санкции за неизпълненото задължение да получи минимално образование.4. Лишаване на неграмотните от правото да гласуват.5. и от правото да имат деца. Ако са ги създали, ще отработват издръжката им в интернат, където ще очовечат и образоват тези деца.

111

Анонимен

преди 7 години

До ТояговПрав си.Аз ще добавя, а хуманно ли е да ни изнудват да хрантутим лентяи, заради което ние оставаме с по едно, най-много с по две деца?Хуманно ли ще бъде след време всяко наше дете, отгледано, възпитано и образовано с толкова много старание и грижи, да има като основна задача да изхранва по 10 като тези, дето ги е народила Наташа?Хуманно ли ще е това българско дете да избира - дали остане в България като роб на Наташините или да напусне родината си, за да се спаси?!

110

Тоягов

преди 7 години

Толерантност,толерантност,но до едно време.Къде и е съдебната система.Китайците си решиха проблема.След като няма средства да си отглежда поколението,задължителна стерилизация.Или някои ще кажат,че не е хуманно.А хуманно ли е да си осакатяват децата за да просят?

109

до 76

преди 7 години

Странни неща пишеш, "Направете средното образование задължително и няма да имате роми, всички ще сте образовани."Понастоящем е задължително основното образование, но те и него не благоволяват да завършат, макар че затова им се плаща - дава им се безплатна храна и много други помощи.Ти изглежда предлагаш дипломите да се подаряват и си мислиш, че който вземе диплома за средно образование автоматично престава да бъде ром! Звучи като виц.

108

Анонимен

преди 7 години

До Ajax4oЗа едно си прав - държавата наистина е виновна!!!Но аз виждам вината й другаде. Държавата предприема такива мерки, че все едно налива вода върху пясък и чака да поникне нещо. И не търси отговорност за пропилените средства.Трябва да е обратното - да се лимитират помощите и периодично да се отчитат резултатите. Няма ли резултати - да връщат толкова пари, колкото са стрували помощите. Ако нямат пари, да отработват!

107

?????

преди 7 години

До Ajax4o (73)Ами да се научат да четат и да пишат, има ограмотителни курсове, за които НИЕ ПЛАЩАМЕ, след като преди това сме плащали, за да се осигури на всяко подрастващо ромче възможност да се изучи, но то не е благоволило да се възползва от тази възможност.Как да помогнеш на някого, след като той не се възползва от предоставената му възможност да прогресира и паралелно с това даром му се дават средства, за да не гладува?Та той иска само даром да получава повече, друго не желае!

106

Анонимен

преди 7 години

Никъде по света не може да се интегрира успешно човек, който не може да се изкаже и да върже едно изречение правилно, да пише, да чете! Другите съпътстващи неща даже няма да ги споменавам.

105

До Заглавието е греш

преди 7 години

Те искат още, и още, и още. Никога няма да кажат "достатъчно ми е".От години мама и колегите й си късат нервите с една, която дори не е ромка, а жена с висше, но има ромски манталитет. Дъщеря на пенсиониран шеф, разведена, с все още валидните връзки на баща й винаги се урежда за най-доброто,каквото може да се получи служебно, а не вършела нищо, с аргумента, че има грижи с детето.Винаги, след като получи най-добрия бонус, какъвто за работягите няма, тя казва "Това нищо не струва!"И ромите така