105

бай Иван

преди 7 години

След като сме били голямата работа по Тошово време,защо фалира социлизЪма в целият соц лагер? Причината е,че ни управляваха/а и сега/,некадърните деца на комунистите,завършили АОНСУ и свободни университети срещу кеш.

104

Анонимен

преди 7 години

ЕС е най-хубавото нещо което се е случило за България.

103

Знайко

преди 7 години

До Анонимен Имаше програми и за вас. Но не може да си неграмотен, да не искаш да работиш и учиш и после защо така. Имам двама познати които заминаха да учат за хлебари в Германия плюс курс по език и работа. Не е много но и квартирата беше от немската държава. Става въпрос за 800 Евро заплата. Но в момента работят по занаята си, знаят езика и са горди българи уважавани от колегите си германци. Понеже са си малко патриоти, ама истински няма да се чудя ако всички около тях носят мартеници.

102

Знайко

преди 7 години

До Аз казах! Европа може само ако е единна да се противопостави на любимите ви Русия и САЩ със сателитите им. Свободна Европа е единственият верен избор.

101

Знайко

преди 7 години

До тя Единствената причина да не бягат малкото останали български лекари е колкото и странно да звучи лошата система на запад. Там когато човек отива на лекар трябва да чака месеци.Тук достъпа до качествен специалист е много по-добър. Така че когато лекар се разболее шансовете да се оправи са повече тук а не там. Тук нямаше техника, е вече има.

100

Анонимен

преди 7 години

Българина все си мисли, че в чужбина всичко е розово, евтино и достапно - да ама не!

99

тя

преди 7 години

Лекарите се оплакват , че взимат по-малко от колегите си в Европоа , но там те са натоварени два -три пъти повече , така ,че дават като количество и качество много повече от нашите, но това те не го отчитат!

98

мунчо

преди 7 години

пълни глупости!заплатата на работещите по производство на даден продукт/без тази на компютърните специалисти/ е в много малък процент от цената на продукта,така че това писание е пълна лъжа!освен това,много пишман "специалисти" постоянно пишат че в ЕС заплатитеса в пъти по-високи от тук,а цените на продуктите са в пъти по ниски от тук?!е,нема как да стане!не може едно кило сирене в ЕС да струва 5 евро и заплащането на този дето енаправил сиренето да е 6 евро/на кило/!

97

Анонимен

преди 7 години

Първо викаха СДС по площадите после избягаха и ни оставиха на кучетата Да им пукнат шушоните от работа дано ! И аз съм нямал пари ама съм стискал зъби и съм работил на къра хващам рейса с една кофа и на къра тежко ми е било много ама никога няма да избягам Никога !!

96

Анонимен

преди 7 години

Далавера. Подизпълнителите са фирми на турски гастарбайтери в Германия, а работниците, основно български турци от бедните райони. Работят по 16 часа за 800 - 1000 евро на месец.

95

Анонимен

преди 7 години

А ние го купуваме от Лидъл евтино.

94

П.Петров

преди 7 години

"Работническата класа" - да, но не и селската ! С цел да се осигури работна ръка за заводите в градовете, в селата се държаха ниски доходи, така, че 60 лева си е реално. Пък и студентските и ученическите бригади излизаха доста по-евтино, за студени 40 лв., за ученици 20 лв. на месец, което си е експлоатация на детски труд отвсякъде.97-*** трябваше да прочистим всичко червено, но уви !

93

ууу

преди 7 години

П.Петров ----- Баба ти много приказки ти е разправяла, но зле се е отразило на психиката ти. Ниско разрядни стругари, фрезисти вземаха над 200-250. Обслужващият персонал в болници вземаше 120-150 лв...... Да не изброявам по-нататтък за селско стопанство, премии ..... Ощетени бяхме ние -- инженерите, лекарите с заплатиоколо 150, защото "работническата класа" беше "авангарда" на РСОбщество. Така че, виждаш че казвам истината и не лъжи повече.

92

Анонимен

преди 7 години

До П.ПетровМинималната заплата през осемдесетте беше над 120 лева, недей да говориш глупости- 60 лева на месец заплата, това ли ти казаха да пишеш от Козяк?!?

91

Анонимен

преди 7 години

Дрън-дрън ярини.Нали за това умишлено ни съсипаха животновъдството , за да ядем свинско внос от Германия? Експлоатация билоа тук като закриха големите ферми още през деветдесетте години, сега няма и кой да те експлоатира тук таме по някой свинарник с 200-300 свинеДо 1990 г. сме имали десетки милиони глави ***, а сега а агнешкото от Австралия, свинското от Германия, пилешкото от ПолшаЧестита ви демокрация

90

П.Петров

преди 7 години

До Анонимен 108Да, по онова време баба ми работеше в птицеферма, за 60 лв. на месец, което по курса на черно на долара 3 лв. за долар, (защото легално валута се купуваше съвсем малко и то само за излизащи в чужбина) означава, че е работела за 20 долара на месец. НЯМА ПО-ГОЛЕМИ ЕКСПЛОАТАТОРИ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ОБИРДЖИИ НА МАНДРИ И ДЕЦАТА ИМ !

89

Аз казах!

преди 7 години

И не е само ЕС! Евразийския съюз също не е оферта за нас! Русия няма да ни експлоатира икономически ли, няма да си прокарва интересите ли... а те интересите между тях и България един път ще съвпаднат ... два пъти няма да съвпаднат. И тъй като ние сме много безхарактерни политически .. разбира се , че винаги руските или европейските, американските ще бъдат с приоритет!! Тъпо е да спорим за ЕС или за Русия - въпроса е КОГА ние ще почнем да искаме и да настояваме за нашето си! Независимо от кого!

88

Аз казах!

преди 7 години

И не ме разбирайте погрешно - ЕС е хубава идея! Но инструмента ЕС се ползва не както трябва. Приемането ни не беше за доброто на България - приемането ни беше САМОЦЕЛ. А както за всяка самоцел - изпълнението и е резултат от заслепяване , много много компромиси и убягване на фокуса. Ние не сме за ЕС, много сме зле .. въпроса , който е вече ясен беше - защо са се заблъскали тия европейци да ни приемат. Едва ли не не могат без нас! Сега през призмата на времето - всичко се изясни!

87

Аз казах!

преди 7 години

Идеята за ЕС е по принцип много хубаво нещо. Но някой може ли да си изкриви душата и да каже , че 2007 ние бяхме готови или че сега сме готови за ЕС? Не нашето приемане в ЕС никога не е целяло да сме готови , да сме част от такова семейство. Нешето приемане си е геополитическа и икономическа стратегия. Това си беше продажба неизгодна за нас! А тия еврофондове са мижавата цена на държавата България. Купиха ни на изплащане. Нямаше кой да отстоява и политически да се бори за интерерсите ни!

86

Анонимен

преди 7 години

Аааааааааа, не мой дъй вярно туй.У Швабско цари ред и законност.там работодателите са мили и честни.Туй е писано разни наши злобни ***.