18

Анонимен

преди 7 години

Интересното е че християнството реално започва близо 200 години след смърта на христос...------------------------------Това не е вярно. Християнството започва с Христос, а през 313 година е обявено за държавна религия на Римската империя. И Христос се пише с главна буква , най-малкото, защото е собствено име.

17

Анонимен

преди 7 години

НЕ ПРИЗНАВАТ ЦЕЛИЯ СТАР ЗАВЕТ, НАПРИМЕР КНИГИТЕ ПАРАЛИПОМЕНОН И ОЩЕ 5-6 СА ОБЯВЕНИ ЗА НЕКАНОНИЧНИ.А ИИСУС ХРИСТОС Е ЕДИНСТВЕНИЯ МЕСИЯ, НЯМА ДРУГИ.

16

Анонимен

преди 7 години

Ако беше в БГ Лилето вече да го е санирала !

15

Анонимен

преди 7 години

През 9 век се провежда Трулския събор и на него се канонизират само 39 книги от Стария завет от общо 50.

14

Истината

преди 7 години

Пълни глупости са писани отдолу. Християните признават ЦЕЛИЯ Стар Завет и той е в Библията. Никой мюсюлманин не признава Исус такъв какъвто е описан в Библията. И няма християнски МЕСИИ. Има само един Месия - Исус. Ако Божието съвършенство в дадена религия е да избиваш всеки, който не вярва, това което ти вярваш трябва ли да се стремим към него? Заради мислене и говорене без елементарни познания или желание да се разбере каква е истината сме на това положение!

13

Анонимен

преди 7 години

Юдаизма, Християнство и Исляма имат общи корени, част християните признават светите книги на юдеите, част от мюсюлманите признават християнските месии. За мен е трудно да асимилирам защо се водят религиозни войни, дори и днес в ерата на изобилието на информация. Трябва да се търси общочовешките ценности в религиите, които издигат човека високо и го карат да се среми към Божието съвършенствотво. Войните ни отдалечава от Бог и го кара да се срамува от своите творения

12

Истината

преди 7 години

Мохамед е използвал ограничените си познанията по юдаизъм и християнство, за да създаде Исляма. Това е все едно аз да ползвам колкото знам за Будизма и да напише моя си версия на тази религия, с цел лична облага. Затова и Исляма може и да има наглед общи неща със нещата описани в Стария и Новия завет, но реално е коренно различен. Вижте тука: youtube/watch?v=95OCsdCJw-c

11

DEVSADIVTAME

преди 7 години

До АнонименНе знаете какво говорите и вършите и това ще Ви спаси в Съдния ден.Ако не си виждал *** не значи че няма *** а че ти си ограничен!

10

Анонимен

преди 7 години

Мойсей е живял 14век. преди Христа, а Стария Завет е писан 3 века след неговата кончина. Излиза, че юдаизма както християнството е получило свещенните книги векове след като пророците вече са отлетели на небето.

9

Анонимен

преди 7 години

Мохамед не е можел да пише и корана в началото се е предавал от уста на уста. Едва век след като умира Мохамед са първите екзепляри на корана.

8

Анонимен

преди 7 години

Интересното е че християнството реално започва близо 200 години след смърта на христос... Що така? Сигурно след толкова време и историята няма нищо общо с реалноста.

7

Анонимен

преди 7 години

Аз на литературни герои от стари книги не се моля.

6

Анонимен

преди 7 години

Онова което остава след като човек умре. Това че разни психично лабили още вярват на глупости от преди 2000 години не променя фактите в природата.

5

Анонимен

преди 7 години

Полумесеца се налага в исляма средата на миналия век, заради цитати от свещенните книги, че новолунието символизира уважението към Бог. По принцип юдеизма, християнство и исляма имат общи корени и забраняват поклонението пред идоли, символи и т.н.

4

До 2

преди 7 години

Християнството е култ към слънцето,исляма е култ към луната а юдеизмъм към звездите и планетите.

3

risk assessor.

преди 7 години

До Бог да го прости"И тялото на Исус ли е реставрирано?"Кое ТЯЛО на Исус бе, антихристе?

2

Анонимен

преди 7 години

Аз така и не видях доказателство някакво за съществуването на тез лктературни герои богове на които всички толкова се кланят...да да знам като умра ще разбера да, сигурен съм.

1

Бог да го прости

преди 7 години

И тялото на Исус ли е реставрирано?