30

ьааьаьаь

преди 7 години

Не разбирам от какво ще се пренасити. От фирми , които търсят ИТ прог. за без пари ( с трици ИТ маймуни да ловят ) или от ИТ прог. без работа? Всеки ден нещата ще стават все по слозни и заплатите все по големи.

29

anonimen

преди 7 години

да добра разходка по витоша днес аз ги чакам единия бил у младост другия у люлин трерия на герман сам ли ще пия кафе бре

28

Анонимен

преди 7 години

TOLKOZ LI VE BE IT PRAZNITE BRYTVEJI

27

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 14Преди да правите изкуствен интелект, трябва да имаш естествен. И като няма нужда от шофьори поне изкуствени интелект ще ги кара, бих попитал ами кой тогава ще купува бмв - така и така той няма да го кара.

26

Анонимен

преди 7 години

Братле, ако програмистите станат излишни тогава за останалите професии да говорим ли изобщо? За шофьорите е ясно вече.

25

Анонимен

преди 7 години

Колега, хърътата от фирматата ти ми пишат през 2 дена, явно търсите нещо. А колко дефицит има по света? Струва ми си спал отвит и си вдигнал температура. ICT и Аналистите са единствените специалисти, от които се нуждае всяка една фирма. Всичките колеги по света говорят друго, а ти си спал отвит и приказваш рака, да има. От твои бивши служители съм чувал интересни неща.

24

Анонимен

преди 7 години

Кадрите в този сектор са добросъветсни. Програмата изисква точност в работата. Няма лабаво, и дребни грешки могат да сринат всичко, не говоря за сигурността.Ако се вразуми управлнието и преизчисли заплататите по разумен начин, всички тези хора могат да работят по същия начин не-ИТ дейности и с успех ще изместят други, симулиращи в тях.Но няма да стане скоро. Има още лапачка от еврофондове. Със селски пари строят хотели и има още 10-20 години и мчсто за строеж.

23

Анонимен

преди 7 години

До 2-3 години няма да има IT.

22

Flex

преди 7 години

Бе не е като да няма опасност от крах на пазара на програмисти в световен план. Преди месец-2 имаше демонстрация на АИ дето може да пише смислен и оригинален код, след като е анализирало десетки хиляди сорсове, като му се постави задача. В момента навсякъде в големите фирми масовото количество програмисти получават смлени задачки, които това АИ може да изпълни. Да, добрите ще останат търсени + архитектите и тестерите, но може след време маса народ от академиите да наложи да се върне обратно.

21

Анонимен

преди 7 години

Мусала.софт е посредствена фирма

20

Анонимен

преди 7 години

Незнам за какво точно ти трябват 100к за техника, ама щом те влече :)

19

Успех с дестинациите

преди 7 години

С трици маймуни не се ловят. Аз съм учил 5 години и 12 години имам опит като програмист. За това време съм похарчил над 100 000$ за техника. При положение че за 4 членно семейство се изисква поне 2500 лв. и това обикновено не включва наеми, застраховки, граждански и т.н. То не знам как при твоите 3000 лв аз ще ти работя за да печелиш 30 000 само от мен! Ще съм принуден да търся други варианти.

18

До 15 Боби

преди 7 години

Недей да пишеш за неща, от които не разбираш!

17

Анонимен

преди 7 години

Веднага отговарям на собственика на Мусала. Докато един добър софтуерен инженер с лекота може да работи дистанционно и да получава западно възнаграждение, то всички компании с по-ниско заплащане ще трябва да преглътнат факта, че колкото е по-ниско тяхното заплащане, толкова, по-трудно ще си намерят добър специалист. Както и да ревете и да се въртите това е реалността.

16

Анонимен

преди 7 години

Боби, няма ИТ или поне мениджъри. Има ИТ, ама това понятие обхваща и мениджъри, и програмисти, и бизнес аналисти, и тестъри, и инхаус съпорт, и изобщо всякаква знайна и незнайна ***.

15

Анонимен

преди 7 години

Този човек Лилов на снимката винаги като го видя и ми се присир, а дори не го познавам.... Има нещо много зловещо в ехидната му усмивка. Почти си представям за каква експлоатация иде реч в компанията му...

14

Анализатор

преди 7 години

Една много интересна тенденция- Дадена фирма пуска обява. Тъй като фирмата е с нови обяви на пазара на труда, предизвиква интерес и получава една камара автобиографии. Заслепени от това, те наудват изискванията,но парите са 1/4 от пазарните.И накрая отказват на всички, защото се разминават в заплащането.Пускат следващи обява ама вече няма хора.Просто защото програмистите не са много и първата вълна реално са били всички склонни. И накрая започват да реват как нямало хора.Кофти ама с тази лакомия

13

Анонимен

преди 7 години

Приятел, ти вярваш ли, че до 30 години ще има изкуствен интелект, който да измести човека? Много фантастика четете.

12

Анонимен

преди 7 години

Всичко е компютри приятел. Нищо няма да гърми, ами може би ще спадне търсенето, понеже могат да решат да не аутсорсват в БГ. Но факта е, че това е един от малкото отрасли в който немогат да се сложат роботи да вършат работата и който се развива експоненциално, защото потребителите са винаги навити на иновативни джаджи на ниски и високи цени. Трактористите да му мислят.

11

Анонимен

преди 7 години

Не, няма да се пренасити. Няма да е дори близо до пренасищане. При това заплатите ще се вдигнат още!