13

До Боби

преди 7 години

Това е стара бира. Но не Картър, а Никсън отменя златния стандарт и правото на американците да притежават и се запасяват с такова.По-интересното е, че зависимостите на "независимия" президент на най-великата нация започнаха да излизат наяве. В комбинация с ДиДжейТи, шоуто май ще е доста по-горещо от първоначално очакваното, но... американците да му мислят.В крайна сметка, властта и многото пари винаги са били от едната страна на монета, а отговорността и обществените интереси - от другата.

12

До Боби

преди 7 години

Добре, изчетох диагонално указа (Protecting the Nation from Foreign Terrorist Entry into the US) . Прав си, че никъде не се споменава пол и религия, като и конкретни страни, а се говори за: individuals, refugees, foreign nationals, terrorists.Списъкът със страните е издаден последващо от Министерство на вътрешната сигурност, първоначално седем, а в последния вариант - 6.Ясно на кого е на подчинение DHS, а да си играя на политанализатор - нямам желаниер нито време. Но Саудитска Арабия липсва.

11

До Боби

преди 7 години

Питаш дали сме чели указа. За себе си признавам, че не съм. Както най-вероятно и ти, но това не е толкова важно.По-скоро ми е любопитно, поради какви причини и в коригираната версия на указа, който уж би трябвало да е инструмент за борба с нелегалната имиграция и поне донякъде с войнстващия ислямизъм/тероризъм и още каквото се сетиш, продължава да липсва името на Саудитска Арабия?Едва ли има смисъл да коментираме ролята й в наблюдаваните през последните няколко години миграционни процеси.

10

До Боби

преди 7 години

Професоре, ти си по-зле и от Вучков! За последен път ти обяснявам, че НЯМА законови пречки на хора от тези страни да им бъде отказана виза! Вдяваш ли?

9

Анонимен

преди 7 години

Абе ти президент ли си, клоун ли си или лукова глава?!? Я тропни по масата! Виж нашият как не слуша никой освен женското регентско трио.

8

Анонимен

преди 7 години

Да го ожали човек. Един указ не може да прокара горкия.

7

Анонимен

преди 7 години

Гледайте, колко е побеснял! Не може спокойно да отиде до тоалетната на самолета!

6

До Боби

преди 7 години

Професоре, от ден на ден простееш въпреки, ча по цял ден правиш справки в нета. За такива, като теб ще го напиша простичко: американските власти имат право да отказват виза на всеки без да дават обяснение за това!!! Това се прилага за всички държави, които са с визов режим за САЩ! Редно е Америка да се притеснява от държавите с безвизов режим, защото там вече има доста терористи чакащи удобния момент!

5

Гост

преди 7 години

Разликата между САЩ и Русия/Турция е огромна. Последните две живеят още в 17-ти век. Думата на "бащицата" не зачита дори основния закон, какъвто е конституцията.

4

Ко?Не!

преди 7 години

Това са популистки игри на Тръмп. Нали никой не смята, че той е пуснал такъв указ без да се допита до екипа си от съветници? И те, разбира се, са му казали, че няма да мине, защото е антиконституционен. Това са игри, като тези на Волен, който мята в пространството "да изгоним турците в Турция" с ясната идея, че първо няма как да стане, второ никога няма да има власт да се опита да го направи. Но понеже самата му политическа платформа е такава, той я подкрепя по този начин пред избирателите си.

3

Анонимен

преди 7 години

Да не им се случва терористичен акт като този на 11 септ.Тези съдии тогава ще бъдат изкупителната жертва.

2

онбашията

преди 7 години

да хваща самолета, цар путин ще му даде полониев чай за тия вироглави съдии

1

Анонимен

преди 7 години

Ако всеки гламав съдия може да блокира президентските укази на Тръмп,защо им е на американците президент? Те се нуждаят в такъв случай от император или диктатор,който да изрита всеки пречкащ се съдия така,както това го прави Путин!