34

Анонимен

преди 7 години

Германия е залята от ислямисти.Грабежите и изнасилванията,както и атентатите са ежедневие.А това някой изпаднал в амок камилар да заколя невинен на улицата вече не го отразяват.Украйна им е най-малката грижа.А ако спрат газта ще умрат от студ.Така че нека се оправят сами.

33

Хех

преди 7 години

Еми излиза че този Порошенко е или страшно много *** (като крив кюнец) в което много се съмнявам, или пък е агент на КГБ. С това си решение той направо отцепва Донецк и Луганск и ги праща директно в руската федерация. Ми тия хора там някак си нали трябва да живеят и да имат някакви доходи. Като им наложи Украйна блокада е ясно какво ще стане. Не е нужно да си гений за да се сетиш че ще започнат търговия с руснаците.

32

Георги

преди 7 години

Продължение.Китай не успява да си запази Манджурия. И така : най силната сухопътна армия в света търчи на изток да граби. САЩ нямат с какво да я спрат. Мераците на Сталин са да заграби целия свят. (Помните доктрината на комунизма, нали?). Япония е маргинализирана.Има само 1 малка подробност. САЩ имат бомба, Русия няма.Въпрос: срещу кого е хвърлена бомбата? Формално- срещу Япония. Обаче една военна блокада щеше да свърши същото.Неофициално бомбата е сигнал към Сталин и гласи: СПРИ!

31

Георги

преди 7 години

Продължение.Към момента на хвърляне на бомбите ситуацията е следната: Япония е без флот и без ресурси. Въпрос на време е да капитулира. Даже японците искат мир при някои условия, съюзниците искат безусловна капитулация.Русия разполага с най голямата, най оборудвана и най обучена армия тичаща на изток да граби. Дори капитулацията не спасява Япония и Китай от заграбване на Манджурия. Не забравяйте че към момента Русия и Китай са съюзници на САЩ срещу Япония. Следва...

30

Георги

преди 7 години

До 57 и 58,Как не ви е срам да говорите глупости и двамата? Русия разбива японската армия в Манджурия през 1936 г. В битката при Халхин Гол.2те седмици които споменаваш се случват СЛЕД капитулацията на Япония. Тогава Русия заграбва територия която преди войната е била китайска. Следва - за атомните бомби.

29

Анонимен

преди 7 години

А в Манджурия руснаците за 2 седмици смазват 1 милион японска армия без проблем и като на майтап. За целта прехвърлят няколко дивизии от Берлин... Манджурската армия на японците е ужасявала американците, а руснаците ги смазват за 2 седмици. Не съм русофил. Това е история и статистика. Останалото са празни приказки.

28

Анонимен

преди 7 години

В битката за Азия САЩ дават толкова жертви, че се принуждават да пуснат атомно оръжие срещу цивилно население. Това е форма на рекет срещу противникова страна и говори твърде мног за морални нещица. Но все пак САЩ са били твърде уплашени, че ще загубят войната там - само в 1 битка(Иво Джима) с 5 кратно превъзходство в хора и 20 кратно в техника са дали от 110 000 30 000 убити, а японците от 25 500 са били убити 25 300. А острови мноого... За това за Манджурия викат руснаците...

27

Анонимен

преди 7 години

Ленд - лийза е бил едва 0.3% от ресурсите за водене на втората световна, а 95% от него е отивал за Англия, която дори не е успяла да се покаже от острова навън. Ако 10% от него отиваха за руснаците, Хитлер щеше да е паднал 2 години по - рано. Настъплението в Сицилия е един от най - големите провали на обединените евроатлантици, понеже по средата на Италия големите армейски обединения са спрени от шепа Германци в битката при Монте Касино, където напрактика е блокирана цялата съюзническа група.

26

Анонимен

преди 7 години

Русофоба лъже. При Сталинград в разгара германците са имали над 1 милион войници, а загубите им са над 800 000. При Ленинград германците губят над 700 000 души. А това е било твърде много за немската армия. Може да се каже, че тези 2 битки сриват Германия и заради тях тя губи втората световна. Костват и толкова ресурси хора, че по никакъв начин не могат повече да възстановят боеспособността на армията си. В сицилия на немска страна практически е имало само италианци. Кви 5 армии?

25

Азармо

преди 7 години

До Анонимен 53... на търкалета! Руснакът разбира от водка, ако може със селдка. Веситата не се погрижиха да си оправят Оситата, поради което последните налазиха Швейцария и им беше хубаво и обезпокоено. Но хотели масово се изкупуват от турци и Оситата отчаяно търсят стаи, защото новите собственици населват с африканци и др. бежанци-мюсюлмани, за които плаща държавата! Бягайте, докато е време, всичко почернява...

24

Бум

преди 7 години

Само пишете глупости и спамите,защо.

23

Анонимен

преди 7 години

Аз от тебе военни факти не съм чул никога. Такаче не си ми критерии за нищо. Особено за ВСВ. История е ясна и потвърдена . САЩ, Вермахта и Япония са супер силите по това време. Русия просто минава тънко между големите шамари. САЩ - Ядрено оръжие. Вермахта - Реактивни самолети и Ракети с далечен обсег.

22

Анонимен

преди 7 години

Русия не е велика империя ВСВ. Реално е победена от 1/3 от армията на Вермахта.Единственият страх на Хитлер е бил да не се включват САЩ. Но Англия ги призовава и с Хитлер е свършено. Просто САЩ го превъзхожда и във въздуха и в морето и с оръжия.

21

юбералес

преди 7 години

До РУССКИЙ ОККУПАНТЗащо. Мисля че с 60 000 души да блокираш тримилионен град е прагматично. Дай причина за завземане на града. Аз не виждам.

20

юбералес

преди 7 години

До РУССКИЙ ОККУПАНТБитката при Курск (5 07 1943) и десанта в Сицилия (7 07 1943г.) са синхронизирани между СССР и САЩ. Това налага Хитлер да прехвърли 6 дивизии от Русия в Италия. Германия се зареждаше с нефт от Румъния и собствен синтетичен.

19

юбералес

преди 7 години

До РУССКИЙ ОККУПАНТЗаповедта на фюрера е блокада на Ленинград а не превземане. Целта е блокада на американските доставки от Мурманск за СССР. Няма причина да се завзема Ленинград.

18

юбералес

преди 7 години

До РУССКИЙ ОККУПАНТПо-сложно е за да го разбереш, трябва много да четеш и да си разговарял със съвременици

17

юбералес

преди 7 години

На източния фронт нищо ново.

16

Бойко не Борисов

преди 7 години

ДО анонимен 2Лъжеш, войната продължи 4 дни. На петия руснаци и осетинци пиеха от радост, а грузинците от мъка.

15

Нали

преди 7 години

Ако запада не беше поткрепил праврата в Украина,нямаше да има война.