32

Любомир

преди 3 години

Напълно съм съгласен. Сключих екслузив с тях и за 2 месеца не ми доведоха нито един клиент. Като развали договора, 100 човека се изсипаха. Пълни нещастници са.

31

Клиент

преди 4 години

Най-лошата агенция е Адрес, ако искате главоболия, работете с тях и ги получавате..

30

Иво

преди 4 години

Истината е че брокерите НЕ ВЪРШАТ НИКАКВА ПОЛЕЗНА РАБОТА. Те създават пречка между собственика и клиента за да приберат комисионна. Вече 10г. давам жилище под наем и никога не съм плащал на брокери. Директно им блокирам номерата и обявите ги пускам в BEZBROKER и BEZPOSREDNIK. Недейте да се подвеждате по глупостите дето ви говорят само и само да им платите 200-300лв комисионна.

29

Анонимен

преди 4 години

Трябва ли наемодател да плаща на брокер 50% от наема, след като обявата в интернет е пусната директно от наемодателя? Резонно е наемателят да плати 50% процента комисионна на брокера, защото е намерил обявата и е уредил оглед на имота. Но каква работа е свършил той на наемодателя, за да иска 50% от наема? Има ли законово основание?

28

АНОНИМЕН

преди 4 години

Искам да споделя и моето мнение за една некоректна и лъжлива брокерка от Имотека.Биляна Василева-дебела, нагла и лъжлива госпожа. Много приказлива, лъже докато ви гледа в очите и ви размотава през цялото време. Показва имоти, които уж сте й изпратили, оказват се без асансьор, договаря се с колеги, за да не се сваля по никакъв начин от цената на предлаганият имот.Върти схеми с нотариуси, прескача клиентите си и е в услуга само на продавачите!Пазете се от нея! Биляна Василева е мошеник без класа!

27

Анонимен

преди 5 години

Една изключително некоректна агенция е Платинум Риъл Естейт от гр. Пловдив

26

Коренак Софиянец

преди 7 години

Винаги може да го продадеш без брокер пусни обява в нета и веднага започват да ти се обаждат брокери аз бях пуснал за имот под наем да отдам добре ги нахрних брокерите обадиха се и много частни лица и го отдадох

25

Каракочев

преди 7 години

До ЦиганинЕдин имот струва толкова, за колкото може да се продаде. Няма как да обвържеш цената му със средната заплата. Един е същ имот струва различно например в София и Кюстендил. Не искам да обидя хората от Кюстендил, но това са правилата на пазара. А що се отнася до брокерите, който може да ги прескочи, ОК.

24

брокер

преди 7 години

До zeusмного хитро....а нали се сещаш. че 95% от собствениците искат над пазарната цена, а 95% от клиентите не дават дори парите, които са минимум за това, което желаят. Пусни си иомт на 500е с твойте снимки, да те видя как ще го отдадеш на часто лице. А без да се рекламира, ще ти стои 4-5 месеца свободно. С две думи- агенциите са възникнали благодарение на липсата на адекватна комуникация между търсещия и предлагащия. Друг е въпросът за коректността.

23

Коренак Софиянец

преди 7 години

Всички брокери са провинциалисти не ги харесвам меко казано, нямат никаква отговорност пред закона не подписвайте договор с тях че топлофикация може да се учи от тях само се уверете че лицето е истински собственик на имота не им давайте пари на тези *** 21 век сме

22

Коренак Софиянец

преди 7 години

За какво са ви тези мошеници , всичко може да си го направите сами,пускаш обява в интернет че продаваш без посредник купувачът ако харесва имота и се разберете за цената,си прави срещу 3 лв справка в агенция по вписванията,за имота правите си предварителен договор,ако всичко е наред с имота отивате при нотариус на който му имате доверие сумата се внася по сметка на нотариус и когато мине сделката след като е вписана на другият ден в регистъра нотариусът ви превежда парите.Брокерите ще ви излъжат

21

Анонимен

преди 7 години

Не само брокерите. Всичко живо лъже и маже... *** до ***! Срам ме е, че съм българин! От 30 години си мечтая да се махна от тук, дано един ден успея!

20

Анонимен

преди 7 години

по- високите цени от средната заплата озна4ава 4е се крият реални доходи в държавата!

19

Циганин

преди 7 години

Цената на м2 трябва да струва колкото средната заплата в даденият град това е исторически реален критерий ! Ако повече е БАЛОН ,ако е по-малко то трябва да се купува.Средната заплата в София е 1300 лв и до 1000 евро за м2 е към 55% надценен имотният пазар за София .(като се има предвид че строителите и че хитруват и с общите части и балкона (балкона трябва да е 50 % от жилищната площ ....), то се получава че цените в София за балон и ще трябва да гръмят ,но докога ще държат балони цени на имота

18

купувач

преди 7 години

Станах свидетел на грозна сцена, създадена от брокер с негова клиентка. Пожелах да му смажа черепа, но влизах за оглед в същия имот с друг брокер.На мен само една "брокерка" от 10-тина опита да нахалства, но не спечели нищо. Изглежда съм ги респектирал.В половината от обявите имат правописни грешки и объркани изречения. Проблем на граматиката в 5 клас. Ужас. Ще правя сделка за 100 х.евро и посредника не знае елементарни правни и икономически правила. А иска пачки.

17

Циганин

преди 7 години

Всяка божия пролет от 10 години насам като дойде март месец и се започва с медийната реклама -имотите скачат (Дянков преди години пред студенти пролета също му скачаха имотите ...а след ова се оказа ,че са паднали лятото с 2-3 % ), голямо търсене , имоти под наеми ,брокери ....главното е да се говори за недвижими имоти ,щото е доказано ,че пролет като грейне Слънцето и заухае на пролет хората искат промяна ....същото и през есента през 9-10 месец .... . Имотите са в евро ,а трябва да са в лева .

16

Анонимен

преди 7 години

Във всички имотни измами участват и брокери. А на челото не им пише дали са честни или не. По възможност - далеч от тях. Огромна част от брокерите направиха така, че хората да ги отхвърлят.

15

Анонимен

преди 7 години

98% от брокерите са "пази Боже"!

14

До Брокер

преди 7 години

И едното го има (наиграли се), и другото (хора, спестили доста пари от ненужни ***). Бил съм брокер доста години и се нагледах на алчни колеги, буквално изнудващи клиенти по доста отвратителни начини, само за да пъхнат още някой лев в сметката си. От всички фирми, с които работехме, имаше точно двама колеги, които си вършеха работата съвестно. Останалите ги смятаха за ***, защото не изнудваха като тях. Затова и се махнах - писна ми от алчни и безскрупулни типове с болни амбиции.

13

Брокер

преди 7 години

Живи и здрави, който може се оправя без брокер, не е невъзможно, но се иска компетентност, нерви, че и малко късмет.Фирма за недвижими имоти, отдавна на пазара, няма да си рискува името заради едната комисионна, понякога даже и за вътрешно успокоение е хубаво някой да провери всичко.А иначе съм виждал хора,,наиграли се", 'щото ,,разбират" от всичко.