21

До До До скептик

преди 7 години

А дано, ама... надали.За съжаление, местенето и стоварването на бетонни и каменни блокове, но не от Хеопсовата пирамида, може да се използва като средство за тотално размазване, но не и за гънкообразуване.Човекът с блоковете се казва Уолъс Уолингтън, пенсиониран дърводелец от Мичиган. Има го и в Уикипедия, и в сайта за наука на оффнюз, и най-вече е известен с преместването на 60 м на къща с размери 9/12/5 м без разрушаване, колела и ролки. (Wallace. T. Wallington, The Forgotten Technology)

20

Анонимен

преди 7 години

До До скептикА тоз дето мeсти бетонните блокове и камъните от хеопсовата пирамида, дъл ще може да премести малко мозък от кокошка в *** кратуни на частта коментиращи, които освен да "хейтват" друго не знаят?

19

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 2Абе ако беше преоткрила чушкопека или в по-добрия случай двойния такъв, сигурно нямаше да е голям праз, нали? А тая се излага с некъв таблет за незрящи! Ай сега, не мое да сравняваме таблета с чушкопека, който е с далеч по-голямо КПД, особено двойния, може и с дистанционно управление...

18

До скептик

преди 7 години

Пак в Интернет и пак на ингилизки може да видиш как и сам човек може да мeсти каменни и бетонови блокове от по няколко тона и дори да ги възкатерва един връз друг.А недалеч от Маями-то един латвиец - Ед(уард) Лийдскалнин, през 40-те, сам самичък с помощта само на една ел.дрелка, скрипец, чук и тел (накъде без тях), няколко ел.магнита и поразширените си познания за тоците и тяхното приложение е насътворил чудото "Корал кесъл".И на видео, и на живо си е истинско, пиши само: coralcastle

17

Политкоректен

преди 7 години

А за слепи кога?

16

скептик

преди 7 години

Бабо, в САЩ организации дават милиони долари за една технология, наречена "Solar Roadways" (автомобилен път, направен от соларни панели), а европейските такива - на друга, наречена "Fontus" (бутилка, която се била пълнела сама). Ако поназнайваш Ингилизки, ще намериш и видея които подробно ДОКАЗВАТ, че тези "технологии" са абсолютни измами.Същото съвсем спокойно може да се случва и тук, защото е мoда в интернета напоследък. Не казвам, че Е измама на 100%, а че съм скептик!

15

Баба Марта

преди 7 години

Както винаги омразата и завистта низаливат. Щом еврокомисията е дала оценка ние трябва да се гордеем с тази българка. Вярна е приказката за казана с българите в адаБраво! Желая и успех

14

Георги

преди 7 години

"Една от най-големите ни поръчки е от министерството на технологиите и образованието в Кения "Мдааа .....Напомня ми за една габонска афера.Интересно как точно Кения се оказа държавата с най много незрящи, министерство на технологиите(!?!) и най голяма държавна загриженост за незрящите. Като знаем нивата на корупция в Африка, понамирисва на нагласена поръчка да си разделим едни 10000*500=5 мил долара пък ще покажем едно бипкащо нещо.

13

маке-ариец

преди 7 години

И к'во? Светът отдавна се е насочил към гласово комуникиране (кортани, сирита)... дори и да става нещо, няма да има кой да го ползва щото на незрящите ще им е по-лесно да си говорят с таблета.По-добре да мислят как хората с проблеми с гласово-слуховия апарат ще комуникират с Amazon Echo, Google Home и т.м.

12

скептик 2

преди 7 години

Да не говорим че таблета в клипа НЯМА НИЩО ОБЩО с таблета на сайта им. :) И аре да не ми се измъквате с "ама тва е прототип". Очевидно е, че са далееееч, далеееч от производство, обаче тва ич не им пречи да приемат предварителни заявки. :) Даваш парите сега, пък таблета... га дойде, бате.

11

скептик

преди 7 години

Тая ако ще да изглеждаше като кака Мара от околовръстното, пак ми е все тая. Гледам единствено и само продукта - една грамадна черна тухла, дето писука "бип буп бип бип" с роботски глас като я бараш (то ако е на въпрос, има китайски играчки за по 5 лева, които правят СЪЩОТО), и в крайна сметка не видЕхме дали излизат Брайлови букви, как се сменят, как зареждаш текст... и т.н. Та функционира ли джаджата въобще?

10

турчин

преди 7 години

А ние сме измислили 4аламбата

9

Анонимен

преди 7 години

До ПичДай една снимка да те видим ти пък на какво мязаш бе

8

Анонимен

преди 7 години

До ПичИ теб какво те бърка реално нейния вид? Ще и даваш тон в живота ли какво? Това ли е темата на статията или просто няма какво да кажеш и се чудиш върху какво да си насочиш безкрайнта балканска простотия?

7

Анонимен

преди 7 години

На Булгaриcтaнeца проблема му сега е косата на момичето ... да ва пропадналата нация аз.

6

Анонимен

преди 7 години

До ПичЩо сте столкова пpoсти? Въпроса е реторичен.

5

dan

преди 7 години

до 1 - момичето казва, че от години живее и работи в Австрия ... каква България те гони?до 5 - те затова на старт-ъп формите всички са зализани и мазни, а после 1 от 100 стартъпи я успее, я не. Желая успех на девойката и екипа.

4

Анонимен

преди 7 години

До 2А ти ко напрай днес? Изтупа едно голямо кафяво и с това се приключва.

3

Анонимен

преди 7 години

Супер!!!! Гордея се с това момиче и екипа и.

2

Анонимен

преди 7 години

Е кой знае какво станало голям праз....