16

Анонимен

преди 7 години

Koga schte stane tova v bg pitam boiko drugarha ot gerb pensii 5oo eur kato v garzia koga boiko

15

Анонимен

преди 7 години

И у нас в България е така.Топлофикация с любезното съдействие на общинските съветници от Герп на случаен принцип избират 20 000 човека и им обявяват че дължат суми от 560лв. Да им е честито.

14

Jordan

преди 7 години

И при двата случая резултатите ще бъдат положителни. Единствено завишената инфлация бърка в джобовете на богатите, второ когато безработния човек е осигурен на едно минимално ниво, той не търси първото спасение, а има спокойствието да търси това което му лежи на душата.

13

Анонимен

преди 7 години

Либрасткия план за затриване на бялата раса така работи стимулират се черните да се размножават бе да работят, докато младите бели първо учат измислени специалности, теглейки студентски заеми, после се заглобват в непосилни ипотечни заеми и така докато станат на 40 и имат най-много по едно дете, докато черничките и забулените почват да раждат от 15 г. и имат гарантирано за цял живот социално жилище и доходи.В Англия напр. вече е много по-трудно да си купиш собствено жилище от преди 20 г., но пък ако си неграмотен и черен изкарваш повече пари от помощи отколкото ако си бял и работиш..

12

Реалист

преди 7 години

Браво на Анонимен 6 .С четири изречения каза много истина.И да допълня, че така заблуждавахме гнилия запад че нямаме безработица.

11

Така е

преди 7 години

Трудно е да се прецени дали е добре или не. Едно е ясно. Машините и роботите намаляват все повече работни места .Фолксваген например бълва по 1 500 автомобила дневно...Явно трябва да се търси нова форма на обществено икономически отношения.Похвално е че Финландия експериментира по въпроса. Швейцари е далеч по богата държава но с референдум отхвърли тази идея.

10

Анонимен

преди 7 години

МИНИМАЛНАТА ИМ ЗАПЛАТА Е 3000 ЛЕВА!!! АКО БУДА НЕ БЕШЕ ДОШЪЛ НА ВЛАСТ ОЩЕ ПРЕЗ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ ДА ИЗХАРЧИ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ И ДА ВЗЕМЕ 4 МИЛИАРДА ТОГАВА НОВИ ВЪНШНИ ЗАЕМИ ТО БЪЛГАРИЯ ДА Е УВЕЛИЧИЛА ЖИЗНЕНИЯ СИ СТАНДАРТ С 50% ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 6 ГОДИНИ!!НО НАРОДА НИ Е *** И ЗАТОВА ПАК НИ УПРАВЛЯВАШЕ БУДА ПЪЛНИЯ ДОКАЗАН ИЗМАМНИК ЛЪЖЕЦ ИЗТОЧВАЧ И КРАДЕЦ!

9

Сп??нс

преди 7 години

Подобни опити се правят (доста успешно) във ФРГ , на пенсионерите им се плащат едни смешни пенсии и хората за да не стоят гладни трябва да продължат да работят и това се използва от правителството като оправдание за вдигане на пенсионната възраст.

8

Дан

преди 7 години

Ми то шведския ни *** у нас взима повече. Егати и скръндзите са тия финландци

7

Анализатор

преди 7 години

Не знам до къде ще им стигнат тези 560 юро на финките , само като се замисли човек че бутилка водка в супера е 80Е , кутия цигари 6Е , 1 хляб 5Е. У нас с 560Е на месец си олигарх но там си направо просяк.

6

anonimen

преди 7 години

То и при нас при комунизма беше така. Работа за 1 човек, а са назначени 10 души. Един работи, другите симулират, накрая всички получават гарантирана еднаква заплата. Нямаше безработица, всички доволни с изключение на един.

5

Анонимен

преди 7 години

Когато един човек остане безработен и има желания да работи, той ще намери работа възможно най-бързо!!! Останалите са търтеи и чакащи на социални. На тези хора като им се даде готова пара, и малкоят им останал стимул изчезва.

4

Анонимен

преди 7 години

Това ако стане в България всички ще напуснат работа и цял ден ракия и салата.

3

Анонимен

преди 7 години

Либерално-консервативното правителство.това звучи като дървено желязо

2

Анонимен

преди 7 години

В БГ има два милиона гарантирани дохода като помощи на шведското население. Ние тоя експеримент го правим от десетолетия. Ми да им кажа че няма да си намерят работа при гарантиран доход.

1

Циник

преди 7 години

2000? Капка върху котлон!