85

Димитър Борисов

преди 7 години

Европа може да има обединена армия само в НАТО. Ако се обедини самостоятелна армия на Европа, това значи НАТО да се разпадне защото ще се дублират. Без съюз със щатите и Англия, Европа не може да бъде водещ военен фактор в света. 12.3.2017г.

84

Мен

преди 7 години

Веднага подавам документи!

83

Анонимен

преди 7 години

Ако ЕС имаше своя собствена армия, много от простотиите дето ни ги сътвориха по границите ония зад океана нямаше да съществуват. Дано да им е дошъл акъла на тия в Брюксел, че дя вземат да правърнат мечтата в реалност, иначе скоро ЕС ще се разпадне от привнесени проблеми. Ако в Сирия беше кротко никой нямаше да говори за разпад. Ако Иран, Ирак, Либия и Египет не мразеха всички в НАТО заради една-две държави, светът щеше да е друг. Стискам палци за ЕС армията!

82

Мечтател

преди 7 години

Егати и заглавието ....мечтае...Еми, ако наистина мечтае, какво и пречи да го направи. Закъсняло е, но до 10 години е възможно всичко да се окомплектова.ЕС е 500милиона и по БВП е колкото щатите.

81

РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ

преди 7 години

САМО РУСИЯ И САЩ НЯМАТ ИНТЕРЕС ЕС ДА ИМА СОБСТВЕНА АРМИЯ ,ЗАТОВА ГОВОРЯТ ТЪПОТИИ ,ЧЕ ЕС ТРЯБВА ДА СЕ БРЪКНЕ ДЪЛБОКО В ДЖОБА ,А ТОВА БИЛО НЕВЪЗМОЖНО ! КАКТО ГЕРМАНИЯ ,ФРАНЦИЯ И ВСЯКА СТРАНА В ЕС СИ ИМА СОБСТВЕНА АРМИЯ ,ТАКА АРМИИТЕ МОГАТ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ ! А ЕС СИ ИМА ДОСТАТЪЧНО ДОБРИ СПЕЦИАЛИСТИ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА СИСТЕМИ ЗА БОЙНО УПРАВЛЕНИЕ ! ТАКА ЧЕ ЕС ДО 10 Г. ЩЕ ИМА СОБСТВЕНА АРМИЯ НА ПУК НА РУСИЯ И САЩ ! А ОЩЕ ПО-ДОБРЕ ЩЕ Е АКО СЕ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ !

80

Анонимен

преди 7 години

ЕС си мечтае зя армия ама като дойде време да изкарат от джоба си няколко стотици милиарди евро и ще дадат на заден ход. Сегашният бюджет на НАТО е 900 милиарда долара, като повече от 2/3 се падат на САЩ, като добавим към тази сума и парите на Канада, Норвегия, Турция и излизащата от ЕС Великобритания ще се окаже че ЕС я имат 100 милиарда долара принос я не.

79

Анонимен

преди 7 години

Не за САЩ ,а за РФ е много не изгодно да има армия на ЕС!А ТОВА ЩЕ Е ФАКТ РАНО ИЛИ КЪСНО!

78

Анонимен

преди 7 години

Всичко е въпрос на време!И това ще стане!Но първо трябва да се свършат още куп неща като общ съд,прокуратура,митница,обща охрана на външните граници(Фронтекс) и т.н и т.н.!

77

Анонимен

преди 7 години

ЕС е 500 млн. души и такава армия може да направи ,че ще попилее половината свят , САЩ са 320 млн. Русия 160 млн.

76

Инжинеро

преди 7 години

До юбералесТия градчета правят само руско уръжие.А и са си живнали градчетата около Карлово -по домовете минават да агитират за работа няма хора ,роми не харесват 800лв чисто за лека работа на линия на сухо и топло дето се работи сумарно само няколко часа на ден,през другото време оборка и кафета...

75

Дойче

преди 7 години

ЕС ще си направи армия като се освободи от славянските и гръцките предатели....

74

Ставри

преди 7 години

След като се маха Англия и след като Тръмп не му се занимава с никой освен с Мексиканците все пак е 71 склеротик и едвали има представа къде са 95% от другите страни.То ЕС остава само с няколко Френски ядрени глави(другите в ЕС са на САЩ).Германия няма право на определени родове войски и техника и никво на ядрено оръжие защото официално още се води под репарации и дори още се изплащат милярди към Израел всяка година....Та ква армия без САЩ???? Путин с две натискане на копчета ще изпари ЕС....

73

Анонимен

преди 7 години

Европа в лицето на Франция разполага с единствения в света неамерикански голям самолетоносач , а също и с добре организиран експедиционен корпус (чуждестранния легион) . Франция и Германия (въпреки че спазва някои ограничения от ВСВ) , както и Холандия и скандинавците строят съвсем прилични бойни кораби . Танкове и самолети също има достатъчно и с добри качества . Италия и Испания също разполагат с малки самолетоносачи , които с преоборудването им с Ф35 ще получат сериозни бойни възможности

72

Анонимен

преди 7 години

мисля че американците са от основните играчи на които европейска армия не им изнася

71

Анонимен

преди 7 години

Каква армия бе ? Корабът ЕС благодерение на 55 000 хиляди търтеи ,повечето който са граждани на Евр. страни, но не са с етническото самосъзнание на тези страни който представят и служат на една клика искаща да завладее света ,трещи по шевовете и водата нахлува в него . Безумните закони ,демократичните ценности опрени на ,,правата,,на ,г.е.й ,дву -три пол.ове ,бракове ,цинизма и лицемерието на законите, предварително са обрекли Европейската армия на безсилие и провал .

70

гном

преди 7 години

елементарно американски номера стараят се да възродят четвърти германски раих та германия и европа да поемат могъщият руско китаиски ядрен удар та сащ да отърват по някакъв начин изпапеляващият удар

69

Анонимен

преди 7 години

щом руснаците вдигат толкова шум че нещо според тях не може да стане , значи то може да стане , но на тях хич не им изнася . За 18 г. руската армия направи огромен качествен скок в боеготовноста си , защо да не го направи и европейска такава . Руснаците се представят добре в Сирия , Либия , Грузия и що-годе в Украйна , но биха имали огромни трудности срещу противник с ПВО , 30-40 качествени самолета и 100 модерни танка 5-10 000 спец части , подкрепени от добре организирана пехота и снабдяване

68

ЕВРОГЕЙСКА АРМИЯ

преди 7 години

Това не бих понесъл

67

юбералес

преди 7 години

Евроармията е неизбежна. Това е стъпка към отделяне от НАТО. В евроармията ще могат да се привлекат Украйна и Беларус и всички които не желаят НАТО, но искат ЕС. Всяка страна ще избира дали да участва в армията или да остане в НАТО. Военните разходи да станат 2% от БВП, градчета като Сопот, Карлово, Казанлък и Сливен ще живнат. А щом в Русия започна лаенето, значи сме на прав път.

66

Димитър

преди 7 години

До БобиА качеството Боби същото ли е в РФ /Китай. Едно е 100 долара за нещо и друго 20 долага за пъулек ***. Предполагам ползаш западни марки телефон, телевизор и кола?