21

Янку Саламку

преди 7 години

Цигарите са просто гнусен ***, с който само един бавноразвиващ се *** би си губил живота, да ги забранят най-добре! Не ща да ми издишат дим в лицето. Как може тея *** да са легални, а марихуаната, която е доказано, че убива раковите клетки, не пристрастява физически, и не причинява почти никакви вреди на човека. Изключително идиотско е никотинът, алкохолът, и енергийните напитки да бъдат приемани за нещо напълно нормално, а марихуаната да е нелегална и да бъде тема табу!

20

шемет

преди 7 години

аз работя и си пуша а *** не работи не учи и пуши а получава помощи е кое да вдигнем от къде пари неговата помощ или да намалим моята заплата

19

Бай Спиро

преди 7 години

Кило тютюн=5лв(изкупна цена)...1кутия цигари=20гр=50 X 5= 250лв.?! Къде са кинтите от печалбата...? Подиграваме се с хората, нали...

18

Анонимен

преди 7 години

Отдавна трябваше цената да е едно евро за една цигара ...

17

Новинар

преди 7 години

Представете си следната новина довечера по телевизията:" Днес от тютюнопушене умряха 300 човека". На следващият ден новината е същата и в рамките на 15 минути да показват снимките на починалите от това хора. Сигурно ще направи впечатление, може да видите дори познати хора. Казвам го защото никой не вярва, че от пушенето се умира. Вярно е има и снимки и надписи, но никой не се плаши, защото не го отнася до себе си. В крайна сметка с плашене не можеш да уплашиш пушач! Това е истина! Успех хора!

16

Статистик

преди 7 години

Всеки който пуши само половин кутия на ден, харчи годишно отоплението на едно четиричленно семейство !

15

Сметки и отметки

преди 7 години

Направих си кратка сметка. В България за цигари се харчат над 7 000 000 000 лева. Огромна сума. След увеличенията ще отиде до 8 000 000 000 лева. Акциза и ДДСто са 80% от тези пари. Значи в бюджета трябва да се връщат около 6 000 000 000 лева. Някой да е чул тези пари да влезли в хазната? Защото ако не се влезли, значи някъде са се оттекли. Цигарите са скъпи, защото трябва да се лекуват разболелите се пушачи. Това е много скъпо за здравеоопазването.

14

Анонимен

преди 7 години

Цигарите отдавна не се правят само с тютюн , вътре се слагат пресовки , лепила и други *** само не и тютюн.Завишаването на канцерогенните заболяване се дължи именно на пушенето на такива цигари.Не се тровете с *** истински цигари вече не се произвеждат.

13

Оптимист

преди 7 години

Надявам се някой ден пушачите да трябват да купуват цигарите си за месеца в един ден. Ще ми бъде интересно да чуя какво ще казват хората които дават по 200-300-500 лева за цигари на месец. Дали е удоволствие, дали имат пари или всичко останали клишета които един пушач много често говори, само и само да не види истината, че е зависим към наркотик.

12

Марк Твен

преди 7 години

Тютюневите компании леко-полеко се изместват към бедните и не обаровани народи. Пушенето е зависимост и видим белег за болно и слабо общество. В цял свят вече се знае какво прави пушенето с хората и масово се спират цигарите. Само тук продължават да се увеличават пушачите. Пушенето е белег на робство и зависимост. Същото което се наблюдава и в обществото ни. Много жалко! Разбира се всеки има правото да реши какъв иска да бъде. Успех братя роби. Борете се, искайте свободата си!

11

Анонимен

преди 7 години

И кво ме боли шпека??? по 20лв кутията да направят. В природата винаги е така баламите винаги си плащат за глупостите, всичките ми познати с ниски заплати и лошо образование пушат, варат ракии и купуват евтини алкохоли. Единия си призна че половината му заплата отива за цигари, алкохол, чипс и газирани, но пък здравни не плаща щото било тъпо........вечер не можел без Блек рамче-то количката и чипса. Луда работа

10

Вуйчо

преди 7 години

Моите поевтиняха със 100 % миналото лято, преди 6 месеца.

9

Анонимен

преди 7 години

Аз пък познавам хора, които след 20-30-40 години активно пушене по повече от две кутии цигари на ден, се отказаха и вече над 10 години не пушат. Първата разлика с онова време е, както те казват: "Аз вече дишам".

8

пушател

преди 7 години

най-лесно е да откажеш цигарите, аз лично вече за 7-ми път ги отказах на нова година...

7

Кирчо

преди 7 години

Гоним средните нива на акцизни стоки според любимия ни ЕС. Лошо няма - аз също съм пушач, но ПО ми е интересно кога и заплатите ще догонят средно европейските нива.

6

Meta11

преди 7 години

Да не започне да им "пари" под депутатските зaдници.

5

Обективен

преди 7 години

Повишаването на цените на цигарите е един от начините за борба с болестта тютюнопушене, като прави по-трудно децата да започнат да пушат и второ малко намалява пушенето сред привикналите, даже отказва някои от пушенето. В този смисъл увеличението на цените е доста мижаво. По-голям ефект има от рязко увеличение на цените, което се прави по-рядко, отколкото непрекъснатото плавно вдигане на цените с малко.

4

До 2

преди 7 години

Доста излишен коментар, отстрани погледнато е лесно да се съди. То и хероиновата зависимост е непонятна за хора, които не употребяват, ама ...

3

Анонимен

преди 7 години

В последните години наблюдавам само едно и също, повишаване на данъци, такси и ставки с цел повече пари за бюджета и нищо друго.А от своя страна Бюджета все е на дефицит.=> който и да е на власт гледа само да харчи и от къде да намери повече пари за да харчи повече.

2

Анонимен

преди 7 години

Честито,гласувайте пак за гробарите