17

ШАРАН БГ

преди 7 години

Така е, защото е ликвидирана една тежка и непривлекателна промишленост - кожарската!И не е нужно да се ровим в историята на Франция. В 1941 год, когато германските войски идват в България, биват унищожени почти всички кучета. От кожите им стават чудесни обувки !! И след войната около 1950-1953 г/ на места и по-късно/ следва масово изтребление на кучешката популация, поради две причини: болести /най-вече сред децата/ и нужда от кожи.Сега-демонокрация- и хора, и кучета ядат хора! Мерки - йок .....

16

аз

преди 7 години

Това е защото *** не мисли като си взима куче. Едно куче излиза около 100 лв на месец и мръшляците не могат да се грижат за тях. *** народ. Чалгари.

15

Анонимен

преди 7 години

По мой наблюдения,като ,че ли кучето взема характера на стопанина си.Можеби е важнаи дресировката.

14

А1

преди 7 години

Имам две кучета - Питбул ДжейДи и чихуахуа Тайсън!Питбула е на 7г. а чихуахата на 4г.!Познайте кой е Шефа! -)))В питбула ми няма никаква агресия, обича да обича!Тайсъна е малко красиво злобарче, което не слиза от ръцете ни и ако го игнорираш се изправя на двете си крачета и започва да.... танцува!Абе, като антидеприсанчета са!А, забравих за котарака Моджо - пълен непокист!Яде, спи и мърка!псЖивея в къща с дворче!

13

Далече от Юръп

преди 7 години

И германците са кучкари, но за половин година не видях отвързано куче. Защо- манталитет, възпитание, отговорност, може би? Не- закони. Ако кучето ти ухапе човек- глобите са от порядъка на десетки хиляди евро. Действат те все едно, че ти си причинил телесната повреда. Въобще не ми говорете за кучешко възпитание и ала-бала. Трябват закони, които да се спазват. И понеже това няма да се случи в обозримо бъдеще ще продължаваме да четем за нахапани хора и прочие абсурди.

12

Анонимен

преди 7 години

България трябва да започне да изнася кучета ,в държави ,където е разрешена консумацията им,Корея,Виетнам,Лаос ,Китай и други.Ще бъдем добър износител и икономиката ще дръпне напред.

11

IDEA

преди 7 години

Явно коментар номер 1 е бил интересен и затова е изтрит. Все пак се вижда, че кучкарите освен че са човеконенавистници и комплекссари, те са и кучененавистници и ги изоставят. Т.е. те си купуват лошо куче, за да се кефят как по улиците всички настръхват и ги заобикалят, иначе дори не ги забелязват, защото са облечени вехто. А нормалните хора искат чистота и да няма кучета. Просто и ясно прасе=куче и няма проблем да се заколи и да се изяде от лъва в зоопарка

10

Анонимен

преди 7 години

До Асп. Какви животни убийци, бе? Всичко зависи от възпитанието, от това какъв човек го отглежда. Тези породи са силни и доминантни , но не и убийци. Вярно е, че искат твърда ръка,но кучето прилича на стопаните. Имам съседи с ротвайлер, социализиран, играе с други кучета, дори с котка живее. Имам и друг съсед, агресивен комплексар, който превърна немската си овчарка в звяр, защото така я възпитава.

9

кинолог

преди 7 години

Спрете да разпространявате мита за изоставените питомни кучета ! Питомно куче не може да оцелее на улицата. Бездомните кучета са подвид на домашното куче, но със силна имунна система и инстинкт за оцеляване.

8

Асп.

преди 7 години

Пълна забрана за животни-убийци. Това включва и ония лунатици с отровните змии. Всички домашни животни-регистрирани и паспортизирани. Второто е за имунизациите, не да ми разнасят всевъзможна флора и фауна. А относно уличните кучета- през 60-те в Париж същите достигнали до някаква невероятна бройка. Тогава Генерал дьо Гол мобилизирал неголеми военни единици и за има-няма една седмица се справили с проблема.

7

BURZUM

преди 7 години

Ами патриотите са ги изоставили щото няма пари за манджа....далаверата не върви и така...това са предимно патриотичен тип кучета.....

6

Анонимен

преди 7 години

Да се вкарат за 1 година няколко хиляди виетнамеца и проблемът е решен.

5

Анонимен

преди 7 години

Това не е отсега. Навремето в София имаше нашумял инцидент с глутница кучета и пострадал човек, а в глутницата имаше дого аржентино. Хората, които изоставят потенциално опасни и силни животни като кучетата на улицата, са за много сериозен пердах, а не за парични санкции.

4

Анонимен

преди 7 години

Да имаш куче е отговорност. Комплексари и про-стаци взимат кучета от каприз, после им хрумва друго. Ако има строга регистрация на животните и контрол, бързо ще ги откриват и санкционират. Яка глоба.Ама много яка!

3

Бизнесмен

преди 7 години

Дайте ги насам, ще падне пачка , а и кученцата ще се изкефят да правят това за което са създадени :)

2

Гошо

преди 7 години

Щото още не съм ги отровил песовете е за тва Изобщо отглеждането на домашни любимци е сериозна отговорност.Не трябва всеки да има право да купува животни.Затворете развъдниците!!

1

Циник до 1

преди 7 години

Иновативна...и правдива идея!Подкрепям!:-)