8

До 6

преди 7 години

Или нямаш представа за какво говориш или лъжеш умишлено. Българското висше образование за IT се развива, но продължава да няма нищо общо със западното такова. Никой не би се върнал само и само да си говори с ония *** чички по университетите.

7

Oleg

преди 7 години

До 6:Не знам кои са тези студенти дето взимат колкото в Германия. Във Варна има IT фирми, които се държат на 5 човека от 10 души състав и им се струва много да взимат 2000 лв заплата. Сякаш работата се върши сама и всички работещи са само помагачи на неволята!София не е България, както и София извън IT фирмите не е кат София на IT фирмите.

6

Oleg

преди 7 години

Иначе аз съм се сблъсквал с доценти в Ту-София, които работят и като търговски представители + технически консултант на реномирани американски производители на лазери. Обаче, IT e черна работа - няма полза от работата освен удовлетворението като стане нещо! Може цял живот да си пишеш и работиш и накрая да се пенсионираш с тая си длъжност.

5

Oleg

преди 7 години

Това, че не им стигат заплатите и са си направили фирми не значи, че пишат код или се мъчат като обикновени работници. Те си имат фирми и са си там шефове. Шеф не е равно на работник! Някои даже използват работата си в университетите за да си намират евтина работна ръка за фирмите. Визирам най-вече град Варна, защото имам поглед над него. Не, че в София нямам колега, койтго прави обратното на това, за което говоря, но го смятам за изключение. А и неговият пример е доста тежък за следване.

4

milena

преди 7 години

" Първата група посети българските общности в Молдова и Украйна, втората - Македония, Албания и Косово, а третата - българите в Западните покрайнини (Република Сърбия). " Разбира се там образованието е даже по-лошо и от това в България. Да сте чували за някой известен университет в тези държави?! Направете проучване колко процента от българите, живеещи в Германия, Англия, Италия, САЩ ще имат желания да учат у нас за лекари и IT-та.

3

Oleg

преди 7 години

Вие не сте ли ряазбрали, че да си IT в България означава да си самоук!? Къде е тоя университет, дето да ти дава професия свързана с IT?! Кой да те научи там - разни хора, които не са работили никога професионално като програмисти или администратори ли? Има отделни единици хора, които са по-скоро изключение! Българското образование в университетите орносно компютърните системи е ЛОШО!

2

маче

преди 7 години

Браво....

1

Анонимен

преди 7 години

Българи в чужбина искат да учат IT у нас... вие откачихте ли?