22

Аз

преди 7 години

До Анонимен Защо говориш като не знаеш ! Това е задължение на гаранционния фонд

21

Si

преди 7 години

Razbrahme - bg banki imat problem s bg zastrahovateli i s kreditodavaneto.

20

Anonimen

преди 7 години

Първо да търсят виновните не като ония двамата де не думат от простотии дето ги вършат една след друга искам да ги попитам добре а после като не само като остане какво ще прави иначе лесно с придружител след това

19

Анонимен

преди 7 години

ПРИ ПРОИЗШЕ3СТВИЕ, КОЙТО НЯМА ЗАСТРАХОВКА ОСВЕН ЩЕТИТЕ, ДА ЛЕЖИ И ЕДНЕ ГОДИНА В ЗАТВОРА.

18

шаламонто тоягата

преди 7 години

Мотоциклетите и караваните плащат гражданска за времето през което се ползват, така трябва да бъде и с колите, като те хванат куките да караш без гражданска - глоба, ок! Хванат те без винетка и без ГТП - също!Ако можеш да се разбереш с катаджията, зер и той чавета храни, добре ако не глоба! Иначе другото си е жив РЕКЕТ! Нароиха се купчина частни застрахователи и всички до един гладни и алчни! До сега няма година в която да не са ревали, че застраховките, които плащаме са малки!

17

Анонимен

преди 7 години

Поредната лъжлива новина." от 3 492 064 регистрирани автомобила 737 211 се движат без задължителния стикер "От тези 737211 колко наистина се движат? А защо не са свалени от регистрация? Нещо много невярно има тук.

16

Анонимен

преди 7 години

това са колите на малцинствата

15

Гражданин

преди 7 години

Точно така - Гражданската отговорност трябва да е на гражданина - не автомобила.Автомобила няма нищо общо със щетата - щетата я прави шофьора. Той трябва да отговаря. С която кола искаш.Същото е и с винетката. Имаш винетка - караш си по пътищата на родината. С която кола искаш. Ама тогава го няма якото лапане. Все съм се чудил накрая на годината къде отиват остатъка от парите от ГО в края на годината. Става дума за бая милиони - всяка година

14

Анонимен

преди 7 години

проблемът не е в застрахователния фонд, а в пътна полиция. застрахователите нямат списък на абсолютно всички коли в България, само на определен брой мпс с гражданска. като им поискат справка кой е платил, те пращат да речем за 3 милиона мпс, а за 1 милион нямат информация. някоя дървена кратуна решава на конвейр да дерегистрира всички останали коли, но после 3 месеца не сеща да иска справка за новите застраховки по метода на изключването, защото за това се иска и акъл.

13

стефчо

преди 7 години

за какво да им плащаме застраховки- да лапат само мутрите ли? практическа полза от застраховка няма,аз и не плащам!

12

Анонимен

преди 7 години

само че някой въобще установи ли, че половината от тези коли са по селата, а другата половина са паркирани в гараж или двор и принадлежат на гастербайтери, които не от много хубаво изкарват по 8 месеца в чужбина? онзи ден един приятел се върна от чужбина след 9 месеца, първата му работа беше да си направи гражданска и после се качи на колата. интересно, ако служебно са му я спрели от движение, как ли ще се почесват, ако го спрат, а си има застраховка? 'недоразумение в системите'?

11

НЕКЪВ СИ ТАМ..

преди 7 години

е то като я има тази гражданската застраховка ,неква файда...У френско застрахована кола ту риск ти я изплащат до 15 дена след инцидента с близо 40 процента оскъпяване, ако не става за ремонт....ако аварираш на път за някъде , ти изпращат друга кола да си продължиш пътуването и твоята ти я прибират до вкъщи или до посочен от теб сервиз....а не дай си боже да имаш некви наранявания след инцидет ...плащат яко....но това в БГ няма какда стане...там е само лапачка

10

Хенде Хох

преди 7 години

Аз мутри не храня!Който иска да им дава пари!Преди години си имах работа,с,така наречените"застрахователи",стана ми ясно колко струват.От тогава,нищо не давам на тия мутри!Вие си ги хранете,то акъла ви е ясно колко е фикита с коняк!

9

Партиен член

преди 7 години

В това число влизат и двете коли на нашата улица.От 2 г.са оставени да гният на воля и заемат и без това малкото места за паркиране.Собственика на едната не я дава за скраб защото му давали 300лв.Явно иска 3 000.Ако общините премахнат тия паметници статистиката ще е друга.И двете коли са с номера.Не са виновни тия без застраховка виновни са тия дето трябва да осъществяват контрол.

8

Перо

преди 7 години

Държавата ви задължава да плащате ГО - около 100 евро на кола и повече /В Германия - 300 евро/. Но я потърсете същата тази държава, когато пострадате в катастрофа! Там я няма - праща те да си търсиш правата при застрахователя или в съда. Предлаганите споразумения обикновено са 2-3 пъти под онова, което може да получите в съда, но пък там ще чакате 2-3 години. А в съда ще получите десетки пъти под това, което плащат в Германия, а не 2-3 пъти - колкото е съотношението на цената на ГО.

7

Анонимен

преди 7 години

Щом всяка пета кола е без гражданска, как тогава са минали преглед или са си платили данък?! Кога в българия ще се въведат електронни системи в полицията, образованието и болниците и да видите, колко лесно всичко ще се проследява - въпроса е, че тия лентяи в системата ще трябва да работят, а те не искат, за това нямаме такива подобрения.

6

Анонимен

преди 7 години

Това му казвам пари на вятъра храни държавата излишно а гя гладна но не това е проблема основния проблем е зависта хората никога не се поставят от другата страна докато е така няма да се оправим место да седне да се мисли за това ич не ги интересува а дано съвеста ги зачука казваше един колега и е прав

5

досега

преди 7 години

Досега не съм видял кола на полицай с винетка и ГО....

4

Иво

преди 7 години

А защо се отчита, че всички коли без гражданска са в движение по пътищата? Има толкова таратайки дето се карат само няколко месеца- например през лятото и само тогава собствениците правят застраховка.

3

Елемаг

преди 7 години

Защо тази статистика не е вярна и лъжлива и подвеждаща.Миналата година януари- продадох предната кола.Сега на 5-ти март получавам писмо,че не е сключена гражданската.продадена е ,чрез нотариус и всички салтанати.От там нататъка за в КА,Т оня да си има грижата.Оказа се някакъв селски бек,който явно цяла година не плаща.Много се смях,като ме предупредиха,че ще я спрат от движение :) Е те тва е статистика,че някои коли са без ГО :) Де да беше само и това.Нещо като с катастрофите и ФАРОВЕТЕ :)