12

Ама кой да чете...

преди 7 години

"the westernmost region of the PiscesPerseus Supercluster, a long chain of galaxy clusters that stretches out for hundreds of MILLIONS of light-years one of the largest known structures in the cosmos"

11

Наблюдател

преди 7 години

"Въпросният свръхкуп е с диаметър няколкостотин светлинни години." - Нещо доста са се объркали със "светлинните години"! "Малко" да се замислят!

10

галактикоплавател

преди 7 години

мойта кола харчи 5 на 100, колко гориво ще ми трябва за да стигна до там ???

9

Анонимен

преди 7 години

До 2Ех ако само имаше елементарни познания по фотография и експозоция... Ама на...

8

Гагарин

преди 7 години

"Масивните спирални ръкави на галактиката хибрид се въртят изключително бързо, със скорост над 1,6 милиона км/ч"Защо не е споменато с каква скорост се движат ръкавите на млечният път,че да се направи сравнение????Пояснение....Което ще рече двойно по-бързо от Млечният път ,чиято скорост на ръкавите е приблизително 828 000 км/ч

7

Анонимен

преди 7 години

....щом е хибридна значи е на Путин......

6

Interntlumpen

преди 7 години

Има една неточност.Диаметърът на "Млечния път" е 100 000 светлинни години!След като този свръхкуп е по-голям, то тогава трябва да е изписано:"... с диаметър няколкостотин "хиляди" светлинни години, а не само няколкостотин светлинни години.

5

Анонимен

преди 7 години

Според някои легенди тоя телескоп се навира на един Боинг 747.

4

Спрете да политизира

преди 7 години

политизирате всичко. Така го покварявате. Статията е за галактика, не коментирайте, ако няма какво да кажете по темата. Евала на Анонимен 3, жив и здрав да е! Иначе мисля, че има грешка в статията (може би в превода):свръхкуп от галактики с диаметър "няколкосотин светлинни години" е прекалено малко. За сравнение-Млечният път (1 галактика) е с диаметър между 100 и 180 ХИЛЯДИ светлинни години, а тук говорим за свръхкуп от галактики...

3

Анонимен

преди 7 години

Четиристотин милиона светлинни години растояние, т.е. светлината от там пътува 4000000години до Земята и сега там може всичко да е много различно или нищо да не съществува , а е възможно светлината идвайки до Земята да преминава покрай космическо тяло с мощна гравитация отклоняващо посоката и , и наблюдаваната галактика никога да не е била там?

2

Анонимен

преди 7 години

Какви чудесни звезди е заснел телескопа. Жълти, червени, сини...А пък американците, "кацали" на Луната казваха че нямало звезди над небето. Както и на снимките, които правиха.

1

Кутев

преди 7 години

Браво, хибриди мои, юнаци неуморни! Казвах аз едно време, че един ден ще станем цяла галактика!