14

Анонимен

преди 7 години

За 8 години заплатата на китаеца е НАРАСТНАЛА 4 пъти. И това дава доста добра идея за това, че започват да си развиват вътрешния пазар ;)

13

Анонимен

преди 7 години

За 8 години заплатата на китаеца се е стопила с 4 милярда. Някакви предпиложения накъде е тръгнала?

12

Анонимен

преди 7 години

За 3 години валутния резерв /най-голямият в света/ се е стопил с близо 1трилион долара ,сега 3,2трл.длр.,Китайската икономика има проблеми,но китайците не ги крият,както нашите комунисти едно време, и не търсят начини за решението им в книгите на Маркс,Енгелс и Ленин.

11

До Исти

преди 7 години

Имаш ли представа колко е минималната заплата, и колко е средната заплата в Китай в момента?И колко пъти са над нашите...2010 официално беше признато, че евтината работна ръка там свърши.

10

Бря

преди 7 години

До Анонимен"Цените на нефта тръгнаха надолу след тази новина..."Ау,Русия фалира,радост в краварника и присъдружните!Е да, ама не!Тя не фалира при 30$,та сега ли,когато петролът е близо до реалната си цена(50-60$)?Е,ако им се вижда малко-техен си проблем.Нас ни устройва напълно.

9

Факт

преди 7 години

Растеж от 2-3% е необходимо условие за стабилно развитие на икономиката при значителна задлъжнялост.В Китай е над 6%,а САЩ с разни шмекерии го докарват до необходимото.Какво да кажем за Европа,където се радват и на 1%????

8

Анонимен

преди 7 години

Ценитена нефта тръгнаха надолу след тази новина, което подлудява евразийските пpимати.

7

Хм

преди 7 години

До Исти"Пекин не съобщава процента за да не му се присмиваме"Ако научиш какъв е военният бюджет на Китай в момента(150млрд $),ще ти замръзне усмивката!А като се има предвид,че по-голямата част на американския военен бюджет отива за заплати и поддръжка на базите,а не за ново оръжие,може да си представим темповете на китайското въоръжаване!

6

Анонимен

преди 7 години

Нормално е китайската икономика да забави растежа си, но все пак го има, нали така? Разбирам дребният опит за внушение, че по-нисък растеж е равно на рецесия, но това е само в главите на няколко псевдо иконоМИСТИЦИ.Китайците засега се справят с управлението на риска и контрола върху банките си. Те направиха огромни инвестиции в индустрия и инфраструктура когато кризата беше в разгара си. А тук ни поучаваха, че трябвало да стягаме коланите и да ядем постни пици.Нали, Бойка?

5

Божил

преди 7 години

Напредъкът нерядко замъглява мисленето на мнозина затова ККП е решила,че е време китайския икономически напредък да бъде реализиран на бойното поле. Путин няма да отстъпи Сибир без война,а сибирските ресурси ще направят от Китай първа световна сила във всяко отношение. Затова Китай скоро ще поведе борба срещу руския ревизионизъм, див капитализъм и колаборационизъм което е много опасна тенденция не само за Русия,но и за цялото човечество!

4

Анонимен

преди 7 години

В програмата на ККП се казва, че засега ще се намали икономическият растеж и ще се наблегне на териториалния. Това ще стане идущата зима. Засега само се разполагат ракети и се модернизират танковите армии.

3

Исти

преди 7 години

Китайския напредък е поредното доказателство,че икономиките базирани на почти безплатен робски труд са по-печеливши от свободните икономики.

2

Анонимен

преди 7 години

Китайската икономика е първата в света! Защото е реална, свързана с труд и разход на материални ценности. Докато американската е виртуална, свързана с измамниците от Уолстрийт. Да видим какво ще стане с борсите на 17 март

1

Исти

преди 7 години

Пекин не съобщава процента,за да не му се присмиваме.