42

Родите

преди 7 години

Не ги разбирам тези от МОН. Проблемът лесно може да се реши. В големите училища да се създадат паралелки за деца с нормален интелект и поведенчески проблеми. В тези паралелки децата трябва да са не повече от 12 на брой и винаги да има присъствие на двама учители, както е в помощните паралелки за деца с умствена изостаналост. Тези деца трябва да имат повече часове по физическо и излизане на открито. В по-малките училища да осигурят помощник-учители, които да придружават детето.

41

Анонимен

преди 7 години

Когато децата учеха в училище, имаха съученици, деца на родители с пари, които бяха най-големите простаци и некадърници. Същите после отидоха да учат в чужбина. Някои от тях не знаеха таблицата за умножение и пишеха с 4-ки и 6-ци... Родителите - с ланци и постоянно присъствие в кръчмите с "Радка пиратка"...Какво да искаме сега от сегашните? Вече и мамите-простакеши бият учителите. Скоро няма да има кой да учи децата заради тая крива политика на МОН.

40

Анонимен

преди 7 години

"Преподавателите уточниха, че момчето не е имало системни прояви."Под системни прояви се разбира да се прави на каквото е през 2 минути.При него е било на 3 минути...

39

От 7:30 до 17:00 ?

преди 7 години

Учителите са настрана, те просто системно напомнят за изпитите след 4 и 7 клас клас и подчинението. Затова възпитанието спира в 7:30 сутринта, за да се подготвим за изпитите, и продължбава след 17:00 или по-късно.Според българските учители възпитанието е "прекъснат" процес.

38

Анонимен

преди 7 години

Децата са огледало на родителите си. Учителите търпят да ги бият родители, да ги псуват ученици, да ги заплашват с уволнения или със закриване на училища. Системата е крива, колкото е крива и държавата, но да не се интересуваш от детето си и да прехвърляш твоята отговорност върху някой друг, значи нещо куца в семейството. Значи, че бсшите и майките не са си на мястото.

37

боклуци

преди 7 години

част от българите са големи ***, те искат учителите да учат и да възпитават, но запомнете:възпитава семейството.Обществото е сложило огромна тежест върху учителят, който е най-неплатеното същество у нас, но идва време когато няма да има учители, сред-ната им възраст е 53 години.Учителите са психически изтормозени от такива идиотчета като този *** убил момиченцето, да се въведе поведение в училището, да има изключване.

36

Бай Хой

преди 7 години

Абе вие ще препишете старите правилници накрая. Демокрация, демокрация, ама трябва и дисциплина. Точно там, в училищата. Сега е анархия.

35

Анонимен

преди 7 години

Това е и цената от висенето на лаптоп или телефон - липсата на реална комуникация,липсата на механизми за справяне в проблемна ситуация.Единственото,което могат е да се удрят,ритат,блъскат,обиждат.Всяко второ детско филмче изобилства от агресия,от цинизми и обидни думи,играят от 5-6 год. на комптърни игри,в които за да преминеш ниво трябва да избиеш не знам колко си човека по пътя.Само,за да не мрънка на детето му се връчва таблет или телефон на 2-3 год.възраст,за да не ангажира родителите си.

34

Анонимен

преди 7 години

Подобен проблем има и в частните школи с част от децата.Днес ми се оплака дъщеря ми,че момче я е заплашило да я удари и е опитало да я спъне, докато са слизали по стълбите.Да,родителите определено са абдикирали,защото това дете е на 7 години.Още от сега е побойник и едва ли го е усвоило от 3 месеца учене в училище.Това се възпитава, а част от родителите нехаят за проблемите на децата си. Колкото до технологиите, учениците стоят нон стоп пред компютри и телефони, като скачени съдове са с тях.

33

Абдикирали ??!!?

преди 7 години

Част от родителите са абдикирали или просто толкова могат!Другата част се стараят да отгледат и възпитат нормални деца, но им ги убиват децата на ***! Какво да правим ?!?!? ПИТАМ КАКВО ДА ПРАВИМ?Да тръгнем да трепем и ние ли ?

32

ГЕРБЕРАСТИ

преди 7 години

До Man UnitedЕто първия ГЕРБЕРАСТ, който не понася истината ти даде минус.

31

Man United

преди 7 години

Искате да ми кажете, че е невъзможно да се спрат "Ало-измамниците" ? Да се спрат ромите, които безчинстват и мародерстват нашите баби и дядовци по селата ? Да се спре с безобразното шофиране ? Да се въведат строги правила в училищата ? Да се направи истинска система за вътрешен контрол в МВР и цялата съдебна система ?ЕЛЕМЕНТАРНО Е ДРАГИ! ПРОСТО ТОВА ВИ РАЗВАЛЯ СХЕМАТА!!!! УМРЕТЕ !!!

30

Man United

преди 7 години

Няма никаква изненада! Положението в училищата е същото, като в цялата държава!СВОБОДИЯ И БЕЗЗАКОНИЕ! Аз не разбирам политиците, особено дебелото ченге-пожарникар, каква по-важна работа има от това да вкара ред и закон в държавата на всички нива ? Каква ? Айде стига сте крали пари! Тая държава и аз мога да я оправя!!!ЕЛЕМЕНТАРНО Е! Иска се само едно единствено нещо - ЖЕЛАНИЕ!

29

Анонимен

преди 7 години

"а вредите от насилственото струпване на деца от 6 до 19-годишна възраст в тези скотобойни (училища) са непоправими."Нямам думи. Те и сега децата са 100% социопати, ако още ги изолираш, така че съвсем да нямат контакт с живи хора, имаш ли дори далечна идея какъв ще е резултата?

28

Анонимен

преди 7 години

Алоо, разбирачите. Училището е, да, за УЧЕНЕ. Ако искате и да ви ВЪЗПИТАВАТ отрочето, пратете го в ТРУДОВО-ВЪЗПИТАТЕЛНО училище. Много е хубаво там. Учителят не е пъдар на изтървани мамини-златни. А и като му е забранен Макаренко, какво искате да направи? Нали директивата е цветът на нацията да не се докосва с пръст, каквото и л***йно да изсе.ре? Как иначе ще култивираме нови мутри за репресия на оцелелите нормални и нагли гаменчета за бизнесмени и дупетати?

27

ДО 37-Бивш

преди 7 години

Абсолютно прав! Но повечето които постват са пораснали деца а не родители. Те имат слободията за даденост и са потенциални родители на проблемни деца. Каквито са родителите ,такова е и детето.Хубав телефон,пет лева за цигари,слаба заинтересованост към проблемите му/То си е добро,учителите са виновни/ и ефекта е........Майкъл.

26

Анонимен

преди 7 години

най вече интриги срещу учителите ,в които участват и зам. директорите, директора и други без работа търтеи, по време на час!

25

Анонимен

преди 7 години

Изисквания към охраната в училищата...! При неспазване на задължения големи глоби на работодателя им! Видео наблюдение в час! За доказване на "хиперактивните" и последваща санкция, заради тормоза над другите деца и учителите! Канцелариите в училище да си поемат задълженията, и да не пият кафета и да водят сладки приказки по цял ден.

24

Бивш...

преди 7 години

Всички коментари ясно показват едно! Обществото мрази учителите!!! Добре, щом те са виновни за всичко, махнете училището, възпитавайте и обучавайте сами своите деца! Всеки ще си намери спасение за себе си... но тогава ще разберете че за тази професия първо трябват ПРАВА!!!! Права на учители, а не на директора! Права, и заедно с това задължения, които той да може да изпълни,защото сега учителите са с вързани права! Наказания ,парични и ефективни за учениците,които не искат да са дисциплинирани!

23

Анонимен

преди 7 години

Много ми е интересно къде точно се,,Блъскаш" 15 часа на ден.Учи за матура и не съчинявай н нелепости