5

grt

преди 7 години

На нашите политици им дай да увеличават таксите и осигуровките и да обясняват че несме пипали данъците. сега говорят и за стъполовидна даначна систелма за подоходен данък. Сякаш има много квалифицирани кадри дето да стоят в България. Квалифицираните работници са мобилни. Сега с повишаване на осигуровките и евнтуално данъците няма да има смисъл да се стои в България. Може човек да се премести в развита даържава и да получва повече и да плаща същите данъци. Тогава за какво да стои в България?

4

Анонимен

преди 7 години

Със смешни заплати икономика не се развива.

3

Анонимен

преди 7 години

За да се случи това, е необходимо не само държавата да се намеси а и съответно обучени хора. А такива в България няма. Дори и малкото технологични фирми имат големи трудност с намирането на квалифициран персонал.Куцо и сакато икономисти, философии и различни хуманитарни науки изучава само за да почне да продава после зарзават на пазара. Ми такива кадри не са нужни в тея количества, толкова ли е трудно да се проумее това?!

2

Анонимен

преди 7 години

"Вместо 4% от БВП автомобилните компании у нас могат да генерират 60%"Глупости. Навивахте се 50% от БВП да е туризъм. На ви сега туризъм - бананова република станахме. Сега се навивате 60% БВП да е от автомобилния сектор - познайте какво ще се случи...Истината е, че трябва шибaнo разнообразие в тъпашкия БВП, за да не се случват глупостите! БВП 4% от един сектор е много добре. Не бива да превишава 10%. Никога! Това се учи още в 1-ви курс икономическа специалност.

1

Анонимен

преди 7 години

Този лъжлив дебелак ще спрете ли да го навирате?