268

Мин

преди 7 години

О неграмонти и юроде!Прочети последното изследване на Института за пазарна икономика,известен с крайно дясната си ориентация.Там ще видиш в числа истинския геноцид на българите,проявен в оселянчването,оевропейчването ДНЕС.Не какво е било в бабино време,а ДНЕС-демографска катастрофа,каквато и турско не е била!Нацията,в резултат на демонокрацията,уверено ,твърдо върви към унищожаването си !Защо?Защо,уважаеми драскачи платени ,не вървим напред , силно към пропастта?Нали демокрацията е обратното на

267

Мучачос

преди 7 години

Статията не е пълна,защото не отразява как комунистите крадяха на едро от ТКЗС и АПК,как с крадени пари станаха крупни арендатори.Други номенклатурчици имат по 400 декара Добруджанска земя,докато преди това не са имали такава.Хората от безработица и от безизходица се принудиха да си продадат земята,за да оцелеят по Жан Виденова криза,предизвикана от фалита на банките,фалит организиран пак от комунистите.

266

Анонимен

преди 7 години

Да вземеш на селянин земята е като да вземеш на майка детето.

265

Анонимен

преди 7 години

ДО 382 ОПРОСТАЧВАНЕТО Е ВНОС ОТ РУСИЯ. ЧЕТИ ПОВЕЧЕ НЕ Е ОТ СЕЛО.

264

Влади

преди 7 години

Много вярна статия! Прочетете "Хайка за вълци" от Ивайло Петров - описание на тези страшни и срамни времена. Тогава е положена осноеата на унищожавАнето на България...

263

Запознат

преди 7 години

Опростачването стана защото Дойде простотията от селата и я сложиха да управлява.Простия ч0век може само простотия да измисли.

262

Запознат

преди 7 години

До TPE3BEH--364 ;Масовото изселване започна в началото на 50--те г. когато откраднаха на селяните нивите ,животните и инвентара. Тогава в градовете настана страхотна жилищна криза и раждаемоста рязко спадна. Хората живееха по две семейства в апартамент или в мазета и тавани. Края на 60-те и началото на 70-те поощриха раждаемоста но тя се увеличи само при ***/ромите/ така станахме 9 милиона,. за сметка на ромите

261

anonimen

преди 7 години

От посочените изводи е важно да се отбележи, че страните с развита икономика увеличават градското си население, заето в прогресивни дейности (високотехнологични отрасли, услуги и др.), даващи по-висок БВП (брутен вътрешен продукт) на страната. Предимно селското население в африканските и азиатските страни е слабо образовано, заето предимно в селското стопанство, с преобладаване на ръчния труд.

260

anonimen

преди 7 години

Едно изследване от 2003г. показва, че Нигер (тогава със 79% селско население) има едва малко над 0,274 Индекс на човешко развитие1, едва 15% грамотни2, едва 7% от жените са грамотни. Стремежът на страните за икономически растеж задължително минава през завишаване дела на градското население и потвърждаване на градския начин на живот.

259

anonimen

преди 7 години

В Западна Европа на село са останали хора, които имат от двеста декара нагоре. Всички останали са си продали земята и са заминали за града. Днешната цивилизация е урбанистична; затова тази статия е пълна с глупости.Африка е континентът с най-малък дял на градското население - едва 39%. Дори икономически най-развитата държава, Република Южна Африка, има едва 62% градско население. Вие африканска страна ли искате да станем?

258

anonimen

преди 7 години

Полското селско стопанство може да процъфтява днес, но това е защото то е 2-3 пъти по-добре субсидирано от българските производители. Изобщо западноевроепейските икономики са едни добре субсидирани по принцип икономики. Разберете някои прости неща

257

vlady

преди 7 години

Сталинец е разработeн за обработка на големи масиви земя както и за теглене на оръдия във военно време съответно има сравнително мощен двигател и голяма теглителна сила и няма как да е лек. За времето си е бил добър трактор, неслучайно е отличен с Гран при на изложението в Париж.

256

Фронто

преди 7 години

До бг/369/:Точно такава е била целта; ти си го написал.Начинът? Вземат на хората земята, животните, инвентара; в града правят "жителство"; грниците са запечатани! Като прибавим и смяната на парите. Е,къде да отидат икакво да правят тези хора! И това есмо част ('методология')от арсенала на най_мракобесната и кървава " идеология" в цялата човешка история.

255

Фронто

преди 7 години

Нинова доячка,Миков овчар,Шаранкова с мотиката, Станишев каруцар, а Данаилов частуши им пее. Хайде де! Нали искат текезесета. А ивласт искат_'работночесйо_селска'. Ето им такава власт-в калта и вонята на текезесето от тъмно дотъмно задва лева 'блокова надноца'.Амагазините ... празни. Комунизъм!

254

Анонимен

преди 7 години

няма държава в света където комунизма да е успял, ние сме една от многото където се провали с гръм и трясък

253

Анонимен

преди 7 години

До Анонименщо да крадат, на днес-а им плащат да публикуват такава евтина пропаганда.

252

Анонимен

преди 7 години

До каринаВъпросната простотия първо е публикувана в Капитал, т.е. със сигурност е платена и поръчана от някоя българолюбива фондация, финансирана от видния филантроп Сорос.Целта на статията е да промива мозъците на опростаченото чалгаджийско население, което е останало в съсипаната и обрулената от демокрация бананова република без банани.Пак виновни лошите комунисти, че добрите демократи и господарите от ФАЩ са подложили на геноцид цяла България, с изключение на една малка част на техните слуги.

251

Анонимен

преди 7 години

Стига сте гледали все назад. Историята е за да не се повтарят грешките й, но не и да живееш там. Има чеството, че някои хора са толкова затъпели, че немогат да видят и на два метра пред тях и все в миналото ровят. То не бяха гонения и спасявания на евреи, на турци, жерви на този и онзи режим и всичко това случило се преди 150-200, че в някой случай и преди повече години. Спрете да живеете в миналото. Живите са тук и сега, децата са тук и сега.

250

бг

преди 7 години

Целта на "колективизацията " не е била да се рационализира селското стопанство , а да се поставят селяните под контрол и зависимост тоталитарната комунистическа власт ,за да може продукцията да се изнася за СССР . В случая оглавяваната от руски агенти компартия изпълнява поръчките на руския империализъм за ограбване и заробване българите ,а на по-късен етап за унищожаване на българската държава чрез вливането й в Русия.Дали някой е страдал от това и че елата се обезлюдяват не ги е интересувало

249

карина

преди 7 години

По-голяма простотия скоро не съм чела. Да не говорим за термините като "оселянчване" . Бетонните гета приютяват и кореняци софиянци - да не би да живеят в еднофамилни градове. То бива простотия, ама чак това е селяния.