48

Lora

преди 7 години

До ПешоЗащото работя за организация, която ме мести там, където е необходимо. Не избирам държавите и местата, на които работя. И сега съм някъде по света. И все пак си оставам българка, с български паспорт и ми е нужно посолство, към което да се обърна в случай на нижда

47

Анонимен

преди 7 години

До Лора"Аз питах Външно министерство как определят къде да има посолство, но отговор не получих."Ако ти имах координатите щях да се свържа с теб и да ти обясня как се пита и винаги законно се получава отговор.

46

Пешо

преди 7 години

До ЛораАбе що не си останахте у Кения?

45

Анонимен

преди 7 години

kato tolkova mu lipsva BG i bylgarite zashto ne se vyrne v BG? umryzna mi ot takiva "PATRIOTI"

44

Лора

преди 7 години

Дам. Ние две години живяхме в Кения. В цяла източна африка няма българско посолство. За да си подновиш документие пътуваш или до Южна Африка или до Египет. А българи, които работят там имаше много. И не са мо в Кения, но и във всички държави от Източна Африка. За сметка на това в САЩ има 100 консулски отдела. Аз питах Външно министерство как определят къде да има посолство, но отговор не получих.

43

кастро

преди 7 години

До ХахахаОт Флорида ти е по-близо Хавана. Недей да ходиш до Вашингтон.Едни бяха отишли с лодката да си сменят паспортите. - Е, останаха без нея, че беше с американска регистрация и знаме

42

Анонимен

преди 7 години

Добре де. Има само 100 българи в Чили. Освен това почти няма търговски и културни контакти. За какво да се поддържа посолство в такава държава?

41

Анонимен

преди 7 години

Външно министерство никога не е преставало да бъде комунистическо гнездо.

40

Анонимен

преди 7 години

От както се помня живея в България, но и на мен ми е мъчно за страната и за българите...

39

До 32

преди 7 години

Въпросният документ, който е временен и може да се издаде от посолство на страна от ЕС може да се получи само ако все още е валиден. Той самият твърди, че е изтекъл преди 2 години. Сам се поставил в тази ситуация, още повече тогава посолство е имало. А за поведението на работещите в нашите посолства - да, масово са арогантни, но съм засичал и свестни (но пък бяха с абсурдно работно време от 2 часа)

38

Анонимен

преди 7 години

Българите пт тук обочат да пречат на тези в чужбина. Този навик им е от времето на соца. Когато всеки доносничеше срещу всеки, съседи, колеги, роднини. С една сдинствена цел Да му е гадно.

37

Анонимен

преди 7 години

До 29.Точно пък в САЩ е доста сложно.Ако планираш да пътуваш от САЩ и то междунарадно е изрично обявено че ако паспорта ти изтича от две седмици до месец трябва да си го подновиш защото когато се връщаш в САЩ дори и да си роден и живел целият си живот в САЩ на границата няма да те пусна,а ще те отбият в една стая и ще те вкарат в една бюрократична въртележка на проверки, че свят ще ти се завие.Смешното е,че ако си купуваш сам билета никой няма да те спре и провери и на връщане гледай сеир

36

Astarot

преди 7 години

Пропуснал съм... Кой е кралят на Чили? :) Ако не е монархия, е искал гражданство, а не поданство :) На какво ви учат, журналята?

35

пак 39

преди 7 години

До АнонименКакви глоби? От 20 години не съм си връщал паспорта, уж се загубил по пътя - я май*ната им, платил съм си го, но е у мен. Имам важни доказателства, ако някога затрябват.

34

пак 39

преди 7 години

Визирам една шефка чилийка (опазил Бог) в Швейцария!

33

Анонимен

преди 7 години

Иван да си преведе фамилията на български и ще муиздадат паспорт.Иван Цибулка = Иван Кромидов (цибулка=кромид на чешки).

32

пак 39

преди 7 години

А, винаги ще ви прецакат, ако ще и в последната минута и никога самите те няма да са виновни... ;)

31

Анонимен

преди 7 години

НЕ се занимавайте с чилийци! По-смотани и от западнярите са, определено неточни и задължително мръсни!

30

Анонимен

преди 7 години

Много интересно четиво. :)

29

ЕРДОГАН

преди 7 години

ВЯРНО ЛИ Е , ЧЕ Данчо ДАЛАВЕРАТА Е ПРОДАЛ ПОСОЛСРВОТО В АРЖЕНТИНА,КУПИЛ Е ПО МАЛКА СГРАДА И РАЗЛИКАТА Е ПРИБРАЛ В ДЖОБА