66

Бай

преди 7 години

Браво! А ние да си поръчваме газени лампи и печки "Чудо"

65

...

преди 7 години

Имаме мощности, ама не точно. Трябва да има баланс и сигурен резерв, а не в пиково натоварване да понижават напрежението, което да понижи консумацията. С 5 % приблизително го бяха намалили за да устиска системата.

64

Анонимен

преди 7 години

"Безплатната енергия от ефира" означава енергия от магнитното поле на земята. Точно нея не искаш да ползваш, понеже намалее ли, космическата радиация ще стопи лагерите на всички - дори и на евроатлантиески обратноориентирани ***, които не осъзнават, че евроатлантическия начин на живот смазва екологията на света.

63

petko76

преди 7 години

Краварската "уестингхауз "фалира миналата година!

62

майорски

преди 7 години

ами строят хората а ние ги затваряме и закриваме

61

един там

преди 7 години

До анонимен 73,Сега като я няма "скапаната тръба", като спрат транзита през Украйна рашъните, ще се наредим и ние на опашката да чакаме газ от Северен поток-2, пък зависи,може и от Турция! Междувременно кораба с американската шистова газ никой не го спира- нека заповяда!Въпросче- защо Финландия , която граничи и с Русия и с Норвегия, внася всичката й необходима газ от Русия, а не внася газ от Норвегия?

60

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 71Как кой -Ръша нали така закопаха сърбите преди няколко години! И нас искаха да нае*бат за скапаната тръба и АЕЦ!

59

Ръша-одеколона

преди 7 години

A "майсторчетат" дали ще успят да изтрезнеят от препарата за вана преди да почнат да строят АЕЦ ?

58

Анонимен

преди 7 години

Някой разбра ли кой дава заема,защото аз не?

57

Анонимен

преди 7 години

ахахахах ха честито 25 милиарда ДОЛАРА за ултрабогатия египедски народ! Може да провъзгласят Путин за фараон :D Добре че африканското малоумие избяга от България и само пияни *** по форумите още харесват тая идоотска идея

56

Анонимен

преди 7 години

Боко добре ни насади - без южен поток, без нов АЕЦ и с 26 млрд заем, похарчени незнайно за какво.Тази зима Козлодую работи на ръба на възможностите си - около 2 седмици се товареше над 100% от възможностите си. Добре че издържа.Но след няколко години ще му свърши ресурса и ще трябва да го спрем.Тогава единствено България няма да има евтин енергиен източник (газ или АЕЦ), понеже сме големи хитреци.Ще плащаме на Турция и газ и ток от АЕЦ, вместо да им продаваме ние.Голямо закопаване от ГЕРБ!

55

До 53

преди 7 години

Няколко факта от Русия.В Русия сега масово започват да внедряват електротарспорт на батерии (електробус), електротранспорт на батерии и с контактна мрежа (тролей, който като стигне до края на контактната мрежа, сваля "рогата" продължава като автобус и електромобили.Всички те са с батерии, които са руска технология. Зареждат се за около 30 мин и осигуряватт 4 часа движение. Имат вече и технология за нови батерии, които се зареждат за 10 мин, но не е внедрена още. Електробусът работи и на -40℃

54

Анонимен

преди 7 години

Скоро и ТЕЦ-овете ще спрат да работят, защото и те искат поддръжка, принципно няма голяма работа между АЕЦ и ТЕЦ, всъщност АЕЦ-а е ТЕЦ, но водата се загрява от термоядрена енергия. Турбините на ВЕЦ-овете и за тях ще дойде време на износване - какво ще става тогава, някой замислял ли се е - ей ги на - падат мостове и фасади на сгради, защото не се поддържат - на държавата и трябват мислещи хора, не тиквеници, другото - АЕЦ/Вътърна/Слънчева енергия са подробности

53

ГНЕВЕН

преди 7 години

Според големия банкянски ядрен инженер ,ние си имаме достатъчно енергия.Така са му казали от краварското посолство.Даже сме имали излишък.Затова пИд.ала удължи тихомълком договора с американските Марици за още 15 години.Средно по1.5милиарда лева на година отиват в краварските джобове с благословията на др.Борисов.В същото време плащаме неустойки на Русия заради спрения проект Белене.Гербаджиите се оказаха по-големи бок.луци от Костов и бандата му!

52

баба БУНА

преди 7 години

НИЕ ПЪК ЩЕ СТРОИМ ТИКВЕНИ ЦЕНТРАЛИ,СКОРО ЩЕ ПОЧНЕМ ТРЕТИ БЛОК.

51

Гласувай за тиквата!

преди 7 години

Румънците с АЕЦ напред - България с Тиквата някъде другаде...

50

Анонимен

преди 7 години

Румънци, унгарци, турци, египтяни си строят и не казват - няма да строим, че другите имат. Същото е и с газта - всички се натискат да се уреждат с газ.Само умните българи нищо не искат - ни централи, ни газ, ей така нищо ни не трябва, защото съседите и без това имат. А пък ако я закриеме тая държава съвсем ще са доволни.

49

ДО мислителчето

преди 7 години

На кого ще продаваме ток след като румънците си построиха? За паметник а глупостта ли ще я държим?----------Ние ще купуваме за паметник на управляващите ни ***.

48

Анонимен

преди 7 години

ВИСОКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ИЗИСКВАТ И ВИСОК ИНТЕЛЕКТ.А НИЕ ЗАКЪДЕ СМЕ С ТИЯ НЕГРАМОТНИ МЛАДЕЖИ?

47

Анонимен

преди 7 години

До високи технологииЕнергията необходима днес, а не твоите фантазии!