16

Анонимен

преди 7 години

Глутенът в лимеца е толкова малко (под 2%), за разлика от пшеницата (тип 500 брашно например, където е над 70%), че точно за хора алергични към глутен лимеца се препоръчва.Освен ако алергията им не е толкова тежка, че хич дори да не могат, тогава - ориз.

15

Анонимен

преди 7 години

Така както сте го подкарали излиза, че всичко което е купено от магазин и го хапваме всъшност е вредно за здравето ни.И до какъв извод стигнахме копувайте си къщи с дворове на село и се спасявайте самостоятелно както винаги.

14

Анонимен

преди 7 години

Има данни, че глутенът може да е причинителят на аутизъм при децата.Когато се премахне от храната, децата видимо се подобряват.

13

Цьолиаче

преди 7 години

До УчуденИма глутен в лимеца. Малко е , но има. За хора с алергия към глутен не се препоръчва.

12

Анонимен

преди 7 години

Dietolozite sa za med psihopregled.Yajte kamuni ne sa vredni.Ne ste stoyali gladni da razberete cenata na prekrasniyat ni bg hliab,kolbasi,sirene

11

край

преди 7 години

90 те години се кефех на това как пазарната икономика промени асортимента в магазините. ОБАЧЕ пазара роди МЕНТЕТО храна опакована в шарена опаковка. При социализма имаше пет вида салам ама от месо сега има хиляда ама са от рога, копита и пилешки клюнове. Трябваше да останем по средата между комунизма и капитализма.

10

Анонимен

преди 7 години

Ситуацията с глутена е много силно преекспонирана.В същото време да се говори за хлебната мая е табу, а тя е ужасно вредна. Хляба трябва да се прави с квас и сода, както се е правел до 50,60те години на миналия век. В заводски условия това не може да стане.

9

Анонимен

преди 7 години

До ФАШИСТслучайно да знаеш, че според статистиката смъртността от цигарите е по-висока от тази от Спин? Познавам такива като тебе, дето си мислеха, че ще векуват безотговорно и познай какво стана с тях... живей си както искаш, само съм против утре като идеш в болницата да си на разноски на тези, дето поне се опитват да се грижат за здравето си и за здравето на околните.

8

Пешо*

преди 7 години

Имам няколко пациента с цьолиакия и реват много хората. Една женица казва, че едно време било много трудно да се живее на безглутенива диета, но специалните продукти не били с кой-знае кава ценова разлика. Сега има много богат избор, но цени от типа на7лв за пакет брашно я държат на ръба на гладуването. Така че ако обичат хипстъритр да си заврат модите в гз и да не объркват живота на нормалните хора.

7

Анонимен

преди 7 години

да, проблемът е и в стреса, но храната е направо ***. Това беше проблем предимно на запада, но вече и по това не им отстъпваме. Човешката алчност няма граници. Тровят ни с химия, с ГМО и кой знае още с какво! И няма как да избягаш! Ако не наблъскат оцветители, "подобрители" и всевъзможни ***, нищо няма вкус! Купувам топъл хляб от пекарна - не мирише! Ям ябълка - ни мирис, ни вкус... ядем отрови.

6

Анонимен

преди 7 години

В нашата пшеница по соц времето имаше глутен в хляба но беше несравним по количество каквото е сега. Баба ми като почнеше да точи корите за баница те се прокъсваха на места защото глутена беше малко. Сега когато точи баница няма късане даже тестото се разтяга като дъвка. Е това лепило като влезне в стомаха ви какво си мислите че ще го преработи ли? Няма как да го преработи и организма да го изхвърли а се полепва по кръвоносната ви система и после умирате от сърдечно съдови заболявания.

5

Анонимен

преди 7 години

Едно време и без еко и меко ....хората жвееха до 100 години. Сега колкото по модерно и здравословно се храним , толкова по- рано си заминаваме .Аз мисля ,че проблемът на хората не е в храната ,а в СТРЕСА

4

Анонимен

преди 7 години

Не следвам измислените ви "моди" в храненето. Ям хляб колкото си искам и нямам намерение да го спирам.

3

сминдух енд чесън

преди 7 години

А не ,от ,,колбаса на вуйчо"не давам да се оплаквате ,всяка комшийка ще потвърди.

2

Гражданин

преди 7 години

Няма я държавата. Не може да се говори за вредни храни. Не може да се говори за имитиращи продукти. Не може в страната да има толкова биопроизводители . Още много недоразумения. Къде е държавата. В Турция има забрана за тютюнопушенето и се спазва, а в българия се пуши навсякъде. Страната се превърна на сметище. Навлизаме в изборна кампания и големи обещания, заплахи. Така от 27 години ,,демокрация" нищо не се променя в законодателството за промени в жизнения стандарт на хората. Популисти.

1

Анонимен

преди 7 години

и защо ни го казвате? да си отворим частни лаборатории ли ? няма ли контролни органи?