24

Анонимен

преди 5 години

Vyara lekova kak da zapiisha detetobsi na predochlishtna tai kato tq ne e bila na decka gradina sled kato ne beshe prieta nikade po noviq zakon shte mi bude li pozvoleno da si zapisha deteto bes da e v sistemata za priemane tai kato tq e na 5 godini

23

Анонимен

преди 7 години

Като ми гарантират религиозно обучение, транспорт, халал храна, без ваксини, група до 8 деца, полово разделени групи. Държавата принадлежи на гражданите, не гражданите на държавата. Инак си е фашистка диктатура.

22

Бай Хой

преди 7 години

И от двегодишни да ги учите пак нивото ще е същото. Само създавате работа на учители които не са за такива.

21

Анонимен

преди 7 години

В Америка мозъците на децата започват да се промиват от много ранна възраст сега това е целта да стане и в бг. Когато отделиш детето от родителите то не принадлежи вече на семейството а на системата. Простият българин си мисли че правителството много го обича и се грижи за доброто на детето му. Целта е пълен контрол на стадото.

20

Анонимен

преди 7 години

а стига сте писали глупости!!това да не е от сега??!!и 4 годишните трябва да ги задължат!-особено братчедите!!

19

неразбирам

преди 7 години

ще идва ли всяка сутрин училищен автобус да ги взема от входа и вечер след 17,00 да ги връща от където ги е взел ,все пак са само на 5 години

18

4

преди 7 години

Излизам на протест, 5 е много късно и предлагам да тръгнат още от 4 а ако има начин и от 3.В раничката на всяко по пакет памперси

17

до 11

преди 7 години

И двете ми деца са родени в Германия,но имат двойно гражданство.законът задължава ако имаш дете,родено извън България да регистрираш акта за раждане ,така че те са си и българчета,дадоха им ЕГН.Няма да ме глобят, защото ги пращам на детска градина там,така че споко!

16

Пешо*

преди 7 години

Чак от 5?Не може ли от 2, за да психясат качествено?

15

До 11

преди 7 години

Не наричай децата рождени в чужбина Български деца. Те вече не са Български граждани а чужди граждани и нямат Българско гражданство! Един ден ще винят родителите си за това, но ще е късно!

14

Анонимен

преди 7 години

Ами ако няма места?Веднъж влезнал ли си в системата, мястото си го имаш. Друг е въпроса какво ще чинят вундеркинчетата при бавноразвиващите се до 7 годишна възраст.

13

Анонимен

преди 7 години

Като няма места глоба за общината нали?

12

Анонимен

преди 7 години

Това са пълни дивотии. Защо е нужно това? На тази възраст много от децата не са готови да учат по-сложни неща. Оставете ги да си играят!

11

Анонимен

преди 7 години

хаха а места от кадя ***?а родителите на българчета, които не живеят в българия ще бъдат ли глобявани?

10

Иван Пешев

преди 7 години

Май някой прави пазар за частните училища , че как иначе ще печелят. Значи крайно време е да ги почваме тези политици ако не тях децата като дойдат на власт.

9

Обективен

преди 7 години

Повечето български деца на тази възраст, не са в България, а са от много години някъде по чужбина, като голяма част от тях са и родени там, а също така голяма част не са стъпвали в България. Не знам да има някъде информация за българските граждани, които не живеят в България, вкл. и за децата, което значи, че сега ще се опитват да глобяват родителите на повечето от българчетата на тази възраст.

8

Призовавам

преди 7 години

Омбусмана да сезира конституционния съд! Не лъжете, никъде по света не се налага насилствено записване на деца в предучилищни институции! Това е "българска" измислица! Да отпадне както задължителното гласуване!

7

Анонимен

преди 7 години

След като е задължително,ще осигурят места в държавните.В Испания тръгват на 3г в училище от 9-14ч, или от 9-17ч(ако си платиш обяда около 4? 4.50? /ден),закуската си я носиш от вкъщи,не спят на обяд.След 9.05-9.10ч. вратите се затварят и пиле не може да прехвръкне.Ако случайно се напишка детето ,ти звънят да отидеш да го преоблечеш.А с биберон и детска количка и до 7г.възраст има деца.Рожденни дни се празнуват с импровизирана торта от хартиени листчета,защото е забранено

6

Чуй, чуй!

преди 7 години

A тъмните от гетата ще ги проверявате ли дали са изпълни наредбата или това е само за Българите- демек дискриминация!

5

Анонимен

преди 7 години

По света почват и по-рано, но за разлика от България програмата е гъвкава под формата на игра, а в България започва тормоза 30 мин. на едно място, да седи едно дете е огромен стрес за него, почва се със виковете и т.н. Да отчетем факта, че в България вече има деца, които на 4 г. са още с памперс за съжаление, защото пресираме с едно, но липсват основни навици, в резултата на родителска немърливост и мързел.