57

Анонимен

преди 7 години

Инженер 74Не знам дали Л. Филипов трябва да е уволнен, но със сигурност трябва да бъде лекуван. Той е напълно изперкал.

56

Flatearther

преди 7 години

Aстрономите губят толкова много време да изследват една... холограма. А Земята е плоска.

55

Злати

преди 7 години

СИГУРЕН съм само в едно! Новите планети са МАКЕДОНСКИ !!! :)

54

НАСкА

преди 7 години

НАСА, дето лъжат че са пратили хора на луната от първи опит ли? А да сетих се. Не им вярвайте. Това са измамници. Нали знаете че няма НИТО ЕДНА СНИМКА НА ЗЕМЯТА ????????????НИТО ЕДНА СНИМКА - всички "снимки" на Земята, са направени на фотошоп, събирани парче по парче и има добавени дефекти. НАСА си го призна това.Няма нито една снимка на Земята от космоса - дори и от Луната снимките са изфабрикувани. WTF??????????? Това са кьорфишеци хора, не вярвайте на НАСА или на руснаците. За пари е

53

Хамериканец

преди 7 години

Нещо не сте разбрали хора. Тези планети са открити от съветски учени. Даже още от Петър Iви.

52

Анонимен

преди 7 години

Нещо неясно за далечни бъднини хахахаха! В една поредица казаха, че все още никой не е успял да кацне на планета и след това да излети от нея успешно, което е основен проблем за заселването и изучаването от хора, а не само марсоходи, които си остават на планетата. Което дава и ясен отговор за "кацането" на Луната. Да не говорим за огромните количества радиация. Та тея глупости със заселванията по-добре да ги оставят за след 200-300 години - вятър работа.

51

Иван Пешев

преди 7 години

Това е част от пропагандата, ако щете с това се опитват да помпат и долара и да доказват кой е по-по-най , гледайте че всички нещо правят в космоса на Марс щели да ходят и тий и ония и Саудитците и Китайците.

50

Наблюдател

преди 7 години

Обявеното снощи "откритие" подобни на Земята планети в обитаемата зона от НАСА всъщност е известно поне от 6 месеца. Изглежда имат някакъв РR дето си пада по бомбастичните изявления! Заселване пък на планети от този порядък е "?" на далечното бъдеще. Тази физика още не е открита, а за съответните технологии няма какво да се говори....

49

Бай Ристо

преди 7 години

Абе руснаците отдавна си ходят на гости с извънземните, тея видяли пет-шест точки в космоса и пресконфернция чак свикват.

48

Miguel Alcubierre

преди 7 години

До АнонименЦъ. В експерименталната лаборатория на НАСА разбира се не се опитват да създадат супернова :)Според Harold White, ръководител на проекта, формата на пространството посредата (между стъстяването и разширяването) е решваща. Според ногови изчисления при правилната форма, корабът/апаратът ще има нужда от толкова енергия, колкото например Вояджър (в случая става дума за апарат с големината на футболна топка).

47

Питам

преди 7 години

До Галилей 40 Я сега изчисли колко светлинни години са необходими Русия да стигне САЩ ?

46

Таню

преди 7 години

До Така батювата!?Мале, т'ва в двайспърви век да го прочета... Явно че нета е направен достатъчно достъпен и елементарен даже и за питекантропи... Не е истина...

45

Анонимен

преди 7 години

Учи се от йогите, йода е бил йога

44

Реалист

преди 7 години

Куртенков говори глупости. То в Русия няма живот , та камо ли някъде във Вселената.

43

Miguel Alcubierre

преди 7 години

До АнонименХубавото е, че в света има не само тесногъди перковци :D

42

Анонимен

преди 7 години

Ето още една концепция: Вдишвайки, засмукваме пространството до набелязаната планета, издишвайки се изстрелваме до там.

41

Miguel Alcubierre

преди 7 години

От 2012 в НАСА експериментират с тази идея по проектът "White-Juday Warp Field Interferometer", в търсене на концепция за построяването на такъв междузвезден кораб, който би изминал разстоянието нза 4 земни години. Както в началото на 30те на миналия век, когато Корольов и Фон Браун търсят решение да построят ракетите си, които 30 години по-късно ни извеждат в орбита.

40

Miguel Alcubierre

преди 7 години

Физикът Miguel Alcubierre обаче представя концепция за междузвезден кораб, който може да заобиколи ограничението на светлинната скорост в космоса. Корабът сгъстява пространсвото пред себе си и го разширява зад него. Така на практика звездата се приближава към кораба, не обратното. Ефективното изминаваното разстояние би се развнявало на пътуване със скорст 10 пъти по-голяма от тази на светлината.

39

Miguel Alcubierre

преди 7 години

Ако направим междузвезден космисчески кораб, който да се движи със скоростта на Вояджер, ще стигнем там след около 700 000 години. Или ще пътуваме 3.5 пъти повече, отколото е цялта човешка история (хомо сапиенс съществува от 200 000 години).

38

ОПАСНОСТ!

преди 7 години

Това откритие е Голяма Опасност за Европа!!!Г-жа Меркел, ще покани и "бежанците" от новите 7 планети да дойдат в Германия и Европа!