48

Анонимен

преди 7 години

Еми от шуробаджанащина се движим само назад, но никой няма да си промени манталитета

47

Анонимен

преди 7 години

ZAKRIVAITE DARJAVATA NAPRAVO !

46

Анонимен

преди 7 години

До АнонименПропуснал си и многото безработни,които не се регистрират в бюрата по труда,защото не виждат никаква полза или работа от това регистриране.

45

Анонимен

преди 7 години

Държавните Бюра по труда трябва да се закрият!

44

Анонимен

преди 7 години

До 46Явно си много неинформиран. Работят на 6часа на пет дневна седмица. В частния сектор се работи по 10-12часа. Не ти е ясно въобще. В частния сектор се заплаща на час. В бюджетс има фикс на РЗ. Много си зле.

43

Анонимен

преди 7 години

В България няма безработица . Тези които нямат работа 90 % са роми неграмотни . Другите са 10 % мързеливи или пияници. Няма също и истински работодатели. Това са назначени капиталисти от БКП-БСП , които са най крадливата част от народа . Тези хора никога няма да дадат нормални заплати и така ще продължи. Бедност , мизерия и псувни от всеки срещу всеки до като сме живи .

42

pepe

преди 7 години

1. Държавните Бюра по труда трябва да се закрият!2. Макар че съм на настоящата си работа, защото съм бил най-добър на интервюто и на слепеца в България е ясно, че всичко става с връзки! 3. Връзкарите вземат повече, а работят по-малко!4. Имам непоносимост към това да гледам, здрави прави 20-50 годишни хора, да стоят без работа и да живеят с данъците, които аз плащам.

41

Анонимен

преди 7 години

И в частният сектор и в обществения сектор, се работи на едни и същи обороти, а не както е написал без да мисли номер 31, в частния сектор се работело на 100 оборота. Да вземем един учител например. Не знам защо някои си мислят, че учителя в обществения сектор работи по-малко от този в частния сектор. Моите наблюдения са, че работят горе-долу еднакво. Същото е и при лекарите, като там даже по-отчетливо се вижда, че в частния сектор наблягат повече на печалбата, а не на работата.

40

Анонимен

преди 7 години

Не мога да се съглася, че заводите са отживелица! В " белия свят" заводите не спират да се модернизират, дори в България има една шепа съвременни производства, аз лично имам наблюдения във фармацевтичното и нещата там изобщо не са спрели ;)

39

До 31

преди 7 години

Написал си: Тези от бюджета, каква работа вършат. Харчат държавни пари. Щата им е пълен с несъщесъвуващи души за да не им закрият валантното място. Ако 60%от тези неграмотни хора бъдат извадени от държавната хранилка са трайно без работа. Нямат нужните умения, квалификация. В частния сектор се работи, преди всичко на 100 оборота.--Явно не знаеш кои са "тези от бюджета" - лекари, учители, военни, общински служители, държавни служители и т.н. Помисли пак и тогава пиши и се извини за предишното!

38

Анонимен

преди 7 години

Аз като отидох за пръв път в бюрото по труда, и видяха на какво ниво ми е английския език, ме питаха какво правя тук в България.. И прави бяха, вече имаме само родина но не и държава, тя е на мафията...

37

маке

преди 7 години

до 40 амче тва заводите и ткзс са комунистически отживелици то и ся можеш да идеш да копаш на село ама не ке да изкараш паре и за семки щот и за земеделие си требе техника а ако имаш 100 бона да си купиш трактори и през ум нема да ти мине да ги вложиш за трактори

36

Анонимен

преди 7 години

Още си спомням, когато отидох за първи път в бюрото по труда, тъкмо завършила университет и с надежда, че ще ми намерят работа. А те директно ми се изсмяха, че съм завършила инженерна специалност! В крайна сметка бързо се отказах от този път и чрез познати започнах, първо държавна работа за малко пари, после като натрупах опит си намерих доста по- добре платена работа, а и вече по честен начин - с интервю, включващо и теоретичен изпит.

35

Анонимен

преди 7 години

Къде да работат тези безработни.То няма нито заводи ,нито фабрики,нито предприятия.Всичко е в сферата на услугите.Продавчи,чистачи,пАЗАЧИ и охранителишофьори фризьори,търговци.Филип Димитров унищожи селското стопанство а бай Иван Костов икономиката.Викайте пак СДС по площадите и с двата пръста нагоре и това е.Но балона рано или късно ще се спука.

34

Анонимен

преди 7 години

Официалната безработица не отчита:* лицата, които работят почасово, временно или на надник* хората, които са квалифицирани, но толкова дълго не са получавали желаната работа, че в един момент са се обезверили и не търсятТия дъвки за спад в безработицата стават в някой пропаганден митинг на бойко. Работодателите също са престъпници - оплакват се, че нямало кадри, пък дават 500 лв. заплата. Няма как да стане, България затихва и се подготвя за тарамбуките от Тахрир Ал Шам.

33

Анонимен

преди 7 години

Тези на държавна хранилка, цял ден седят в днес, бг и леят "ум". Крайно ограничени за реалността. Навън им се струва трудно, защото ги карат да работят. А те са свикнали да лежат и да взимат пари. Когато биват назначени, започват срещу тях забележките и недоволството. Да, работа не вършат и за 8 евро, днес. Струва им се че има заговор, срещу тях, че твърде много ги командват. Не, така се работи при частника, ако не ти харесва и е вие твърде трудно, намирате лека работа за малко пари.

32

Анонимен

преди 7 години

Че то ко нямаш познат кои те зачита бюрата ли години наред ходя да се подписвам виждам само един лист някои виждат друго е какво е това питам в плевен ловеч троян я ми обеснете значи станах на 40 е това нее държава кои зачита обикновен човек говорим за корупция тогава в системата образование курсове я ми обеснете бивши служители какво правят знаете ли чист рекет че те могат знаят оправят е докога тия познаваики системата ще са затова навсякъде има корупция и то не отдолу аз не знам ама отгоре

31

Българин

преди 7 години

Чудя се,за какво служат тези от Агенция по заетостта. Само се поинтересувайте,какъв процент от търсещите работа са си намерили работа чрез тях. Само този процент и вече разбираме,че дейността им е безсмислена.

30

Анонимен

преди 7 години

Държавата се е превърнала в хищник.И става все по жесток,поради намаляване на плячката .Това неизбежно се отразява на всички фронтове.Както в държавния така и в частния сектор.

29

аз също

преди 7 години

си търся работа с връзки , защото да намериш работодател ,който ще ти направи договор , ще ти плаща и няма да те пребие като се оплачеш , не е от най-лесните неща. И тъй като нямам време да работя тук и там ,докато разбера как е , предпочитам да ида покрай някой познат.