10

Защо?

преди 7 години

Така и не стана ясно защо ЦИК се занимава с тези машини, след като осигуряването на изборите с техника е задължение на изпълнителната власт според член 18 на Изборния кодекс!

9

идея

преди 7 години

Вместо тези невзрачни машини да внесат 13 000 Mac Pro md878z/a .След изборите могат да ги разпродадат на цени като използвани .Аз бих си купил.

8

Избиорател

преди 7 години

Да се дадат милиони за нещо, което след година няма да става и за скрап може да направи само ***. Другото обяснение на мерака за машинно гласуване е "правилните хора" да спечелят поръчката за доставка на ненужните машини и да направят своя "удар" на изпосталелия гръб на българския данъкоплатец. За мен и двете алтернативи са меко казано отвратителни.

7

Фактите

преди 7 години

Гласуването с машини дори не е някаква технологична новост - то беше отречено в държава като Холандия като излишен разход и отживелица, защото много по-ефективната му алтернатива е електронното гласуване през интернет. Нашите доморасли неграмотни законодатели, поне да си бяха направили труда да попрочетат нещо от опита на други държави ... но нейсе ... такива сме си ги избрали.

6

Прагматик

преди 7 години

Толкова ли няма разумна и належаща кауза за която да се похарчат 15 милиона вместо за напълно ненужни устройства. Още повече, че в много близко бъдеще независимо дали на някой му се харесва или не, ще има електронно дистанционно гласуване, което е и по-лесно осъществимо и несравнимо по-евтино. Щом хората могат да си купуват какво ли не с поръчки през интернет, смешно е да се смята, че няма да се справят с поставяне на кръстчета в една виртуална бюлетина.

5

!!

преди 7 години

Изискванията за фирмите са направени така, че всички фирми, които могат реално да доставят машини не могат да участват. Затова няма да има машини. След изборите ще обявят нова поръчка и вече "правилната" фирма ще я спечели и изпълни.

4

анонимен

преди 7 години

не ни трябват тези машини само се харчат пари наи добре да се гласува на комп в кьщи като няма отива в сьседите културно и вьзпитано но купениявот няма да секне както и да се гласува

3

Анонимен

преди 7 години

Вместо машини за гласуване, купете таблети на митничарите, както е в турската страна. След като ми направи проверка на колата митничаря влиза номера на колата, че е проверен и го праща в последния изход и става много бързо. Не като нашите проверка на колата и ай ся се нареждай на компютъра и докато не се освободи лентата спира да напредва. Драхти в кой век живеем.

2

Анонимен

преди 7 години

Ще има таратанци... Как ще гласува Баймангау с машина?

1

Анонимен

преди 7 години

Нема начин да нема начин