235

Работя

преди 7 години

Работя в Англия, карам ТРИ. Зареждам Лидъл.Взимам 15паунда на час. Взех си Мерцедес CLS320 2010г. Обиколих цяла Европа.Който ми предложи такава заплата и условия, моментално се връщам в БГ.Съвет към младите: не си губете времето в тази ***, бягайте на запад.

234

Анонимен

преди 7 години

То пък като напуснеш страната,ще ти постелят,навсякъде се чувстваш чужденец,германците те уважават и ти плащат както на техни граждани само ако си по-квалифициран или равен с тях и имат чрезвичайна нужда от теб като специалист и плащаш квартира за двустаен 600евро на голи стени без мебели с трим.депозит и предизвестие или си купуваш за 350 000евро нормален от 90 кв.м.

233

Емигрант съм

преди 7 години

Ама отскоро..ами май е трябвало отдавна да наплюя страната на ДС мафията и да забегна...толкова съм я уважвал ценл ..работа не дава,здравеопазване ич?!!!ей_!_вече мой близки са други държави и вече са техни поданици...даже вече почти собствена къща си е изплатил докато аз все още съм бил в българия да им блъскам на ДС чорбаджиите..там мафията е огромна да произвеждаш и продаваш инак фалираш.сега си гледам децата и жената и спестяваме някой лев.за радост нна мене ми .неми се и връша в *** на

232

Столичанин до 307

преди 7 години

Разбирам какво имаш предвид, но това си е борба за рейтинг. В София има най-много зрители и тази новина би предизвикала най-голям интерес там. Ако съобщат за авария в Мало Бучино кой ще го гледа ? Нали трябва ефирно време за рекламодателите. Иначе съм съгласен, че София не е България. Трябваше да се вземат мерки преди години за този дисбаланс, но вече е късно.

231

Анонимен

преди 7 години

До млад българинМлади българино, не повтаряй мантрата на назначените комунисти-капиталисти, че е ниска производителността на българина и затова заплатитите са ниски. Сестра ми работи в шивашка фирма за мъжко бельо- нармата за ошиване на чифт слип е 12 минути. Нима германката шие съшия слип за 1,2 мин., та шивачките у нас да получават 360 лв./180 евро/ а те 2000 евро? Братовчед ми е стругар- детайлите, които прави са с норма за 7 мин/бр. Гюнтер според теб за 0,7мин. ...!Да, ама НЕ...!

230

до столичанин

преди 7 години

колега, аз вече не съм 'столичанин', макар че съм родом от софия; преместих се и половината ми проблеми изчезнаха, но се появиха други! да ти призная, едва наскоро разбрах какво означава две българии и понеже съм живял в чужбина, все още недоумявам как може в 20.00 ч., по националната телевизия, да се обсъжда теч на тръба на булевард брюксел например, а останалите градове просто да не съществуват. не е само до депутатите, и до нас хората си е.

229

Анонимен

преди 7 години

Ами не сме единни бе, клише е ама единственото вярно-на един му било добре, само простите не успявали, друг бил с връзки-добре му е, трети депутат и ето все нови партии и кандидати излизат, четвърти плеймейтка, пети футболист.....Общо взето на никой не му пука, бил си добре. Гладните да ходят да си търсят късмета или да гладуват, те пък казват мен ли да ме интересува тогава...И накрая нямам родина, ами как да имаме, няма общ интерес, обща сериозна позиция

228

Анонимен

преди 7 години

нещата са прости: в един произволен сайт за работа, от 100 обяви, 80 са за софия. кандидатстват 400 човека, половината влизат с връзки. който не успее, няма друг избор, освен да стане бандит или да хване пътя за чужбина. накрая всички са недоволни - как е трябвало да си напуснат родното място, или защо им се изсипват хора от другаде. но проблемът идва от системата и политиците, не от хората. един град и една държава имат толкова население, колкото икономиката им може да поеме.

227

Халю Балю

преди 7 години

Ние сме *** които продадохме родината си за 100 евро заплата и работа на запад. Ние не заслужаваме родина като България. Само не ми излизайте с приказките че обстоятелствата ви притискат. Ако имахме волята до сега с камъни и дървета щяхме да подчиним политическата и продажна клоака и за 26 години България щеше да е 2-ра Швейцария.

226

Таню

преди 7 години

Ей ви на - нема и пет и форума резко онеме. И после ше ми дойдете на интервю и ше се червите с некъв броукън Инглиш и мижав ексел. *** като стане приказка за заплащане, двубойката ви се вижда безкрайно срамна, че и тургате едни 500 отгоре... Матреяле?!?

225

Столичанин

преди 7 години

Добре де защо намесихте столицата в цялата схема ? Била отвратителна, нямало добри условия за живот и т.н.! Е питам ви кой създава блъсканицата и замърсяванията в София сигурно сме 10-те % останали столичани, а останалите столичани в повече сте перфектни, нали така ? Съжалявам, че държавата е в такова положение, но столицата не е виновна за това. Обърнете се към депутатите, които идват от вашите родни места и ги попитайте къде е регионалното развитие ? Колко от депутатите са софианци ?

224

Анонимен

преди 7 години

и бусманци или сусурлево да направят столица, пак ще отива на зле! всички ще се изсипят там, защото това е резултат от соц. централизацията (която продължава и до днес). не можеш да наблъскаш всички ведомства, банки, фирми, специализирани болници, големи театри, агенции, спортни зали, даже и лоу-кост полети в един град, и после да се чудиш какво става. на някакви абсурдни агенции по земеделието или морския риболов централите са им в софия и за всичко трябва да се ходи на място. ***.

223

Анонимен

преди 7 години

До млад българинМного си "умен" млад българин.....,а бил ли си Ти в чужбина да видиш как работят твоите идоли....Аз съм в чужбина от 15 години ,и по мързеливи и неграмотни промити създания на съм виждал...Практика ти е нужна..,,

222

Анонимен

преди 7 години

по време на някакво предаване от типа на 'часът на милен цветков', водещият питаше: 'как да се оправим, какво предлагате да се направи?'. звънна някакъв дядо на 70 години и каза: 'да обявим война на Германия и да я изгубим за 24 часа' :)

221

млад българин

преди 7 години

За мизерията в България са виновни българите защото са необразовани, мързеливи и неефективни работници. Един западен работник има 10 пъти по висока производителност от един българин. Българита сами са си виновни за положението в което се намират.---------------------------------------------------------------------------------------------------------Българина работи така като му е казано и така както е обучен за стандартите на фирмата в която работи.

220

Анонимен

преди 7 години

британците са въвели ПОЧАСОВА ставка минимално заплащане за различните професии и там няма как един фаянсаджия да взема 4 пъти повече от един лекар или счетоводител. образованието им струва пари, но знаеш за какво плащаш и какво получаваш после; няма такива филми като русата секретарка любовница на селския шеф с 2000 лв заплата и кола, а програмистът с 800 лв! видях с очи как на нелегална емигрантка в кома й направиха трансплантация на черен дроб с думите: човешкият живот първо, не осигуровките.

219

Анонимен

преди 7 години

тинев, за съжаление 'българското' в момента е толкова смотано, че по-добре без него. едва ли трябва да ти давам пример за алчните хотелиери и ресторантьори, за скапаните пътища, за бетонираното море и частните плажове, за състоянието на културно-историческите обекти; за лифта в банско, за 'бързата' ни помощ, да не стигаме до образование, труд, сигурност и администрация. как може в една румъния винетката да е наполовина, а пътищата - 2 пъти по-хубави; или в гърция шезлонгът да е 5 пъти по-евтин?

218

Анонимен

преди 7 години

след като живях в лондон, честно да ви кажа, като изключим центровете, няма голяма разлика между софия или каспичан. не че в англия е прекрасно, имат престъпност, блъсканица, расизъм, шум, но плюсовете са неизброими - уреден транспорт, болници, супер ниски сметки за ток, вода, газ, топла вода, работа, евтини полети и екскурзии, човешко отношение, възпитани и отзивчиви държавни служители!!!!, усмихнати хора, които поздравяват, по-спокойни шофьори. и най-вече образованието е НА ПОЧИТ и се заплаща!

217

Тинев

преди 7 години

Губим българското.Изплъзва ни се между пръстите като пясък и не успяваме да го задържим в ръцете си. Всичко около нас носи етикети на чужди държави-буквално и преносно. Празниците ни стават американски, филмите турски, дрехите китайски, само душите ни останаха български и то за някои по задължение.Четем американски лековати романи, а българските стоят на долния рафт в книжарниците. Пътуваме в чужбина, а не сме обиколии България и на половина.Учим чужди езици, а не знаем да пишем правилно на своя. Де е България?Остана ли поне в сърцата ни място за нея?

216

Таню

преди 7 години

До Анонимен 292...Ако има нещо, за което съм съгласен, че в София е все по-зле - това е качеството на въздуха и на мат'реяла. Съвсем секи се надовлече, по селски - с неква разнебитена трошкa, ама гъзa му не слиза от нея. Мое за цигари и млеко да оди, ама важното е да СЕ не излага. Оне, проздите софеанце гилат на капли или карат кольольота. Иначе, работа колкото щеш, *** ако се ставаше ценен IT кадър или счетоводител с философска дипломка от шуминския, щехме сме цъфнали и вързали като нация...