57

Анонимен

преди 7 години

От коментарите става ясно, че гласувалите за тая семпла дама са още по-зле и от нея.

56

Анонимен

преди 7 години

До До 68Сещам се за две правила: му го взех и ми го даде. :-)Спор няма, че много от процедурите са оплетени, объркани и създават допълнително затормозяване и в двете посоки, но няма излишен контрол. Отричаш контрола, но предлагаш правила. Което си е пак ... форма на контрол. А и как точно предлагаш да се съблюдава за тяхното спазване? По света хората си стискат ръцете и в повечето случаи това е повече от достатъчно за случване на сделката. Тук ти вадят записна заповед за заем без твое участие

55

Анонимен

преди 7 години

Най - голям е делът на Стройтелството в сивата икономика! Чудно защо ли след, като забелязваме такъв бум последните години, та даже и за някаква мизерна градинка от няма и декар се говори с дни. Що не вземат чиновниците най-накрая да си свършат работата и да проверят строителните фирми и инвеститори качествено да ги видим дали тогава ще отговарят на изискванията на закона!

54

До 65

преди 7 години

Дали?Има известна разлика между фундамент и дълбочина на фундиране. И понеже не знам точно какъв е казусът с въпросните 30 см и в каква посока те са надработка, поне в новината няма нищо освен цифрите, разсъждавам съобразно възможностите. И ако изхождаш от гледната точка на всякакъв друг инженер различен от строителен, разбираемо е.

53

Анонимен

преди 7 години

Архитектурата е отражение на епохата, на социалните взаимоотношения, на мястото, което едно общество определя за всеки един свой член. Архитектурата е общочовешки език. Даваме ли си сметка какво казваме за себе си и за душевността си на човеците от останалия свят, които биха искали да разберат какви сме, какво искаме, накъде сме се запътили, защо сме в плен на една псевдодемокрация. Панелният човек е масовият човек днес в територията. Сега панелният човек избира.

52

гогич

преди 7 години

До Анонимен 63Май само в Софето връщат ниви в урбанизирани територии. На нас точно с мотива "урбанизирана територия" съда ни отказа връщане на имоти, но в друг град. Явно само в голЕмото село това е възможно ;)

51

До 50

преди 7 години

Може би защото ме влече да демонстрирам "инфалтилната" си глупост. В едно си прав, за съжаление с контрола много често се злоупотребява, дали заради рушвет или за да се ползва за бухалка, няма значение. И за това си има много хубава латинска поговорка за вардияните и тяхното вардене, но не се притеснявай, няма да те отегчавам.Но и без никакъв контрол пак не става, защото внезапно откриваш прадядовата си нива на плажа между дюните и реализираш за потрес на всички поредното бетоново безумие.

50

Анонимен

преди 7 години

До СандоЧастна собственост да но земеделски земи, а тука става въпрос за урбанизирани територии - Връщат им земята и си я ползват кат нива!

49

Панелен човек

преди 7 години

Цялата беда идва от служителите в общините назначавани на партиен принцип години наред. Лесно се вижда как след избори започват заменките на общински терени с правилните хора! Услугата за назначението трябва да се връща и с малко финансова помощ ставаме свидетели на градоустроиствентие и архитектурни недоразумения! Проблемите започват от чиновника, а това че тъй наречените инвеститори максимално се възползват от това е друга тема!

48

Анонимен

преди 7 години

От инженерна гледна точка, обяснението за по-дълбоките фундаменти е безумно. Но от градоустройствена гледна точка, съвсем правилно е решението за забрана на строежи в зелените площи и междублоковите пространства.

47

Сандо

преди 7 години

те на това му се вика рекет!

46

пенчо

преди 7 години

......Ами да започнат чистка в администрацията! Ясно като бял ден!

45

Анонимен

преди 7 години

Стига глупости и спекула. Да разрешат всеки, който си намери терен да си строи, както иска и каквото иска и проблеми няма да има!

44

До 56

преди 7 години

Да, наистина, тука се разиграва някаква адски грозна тролска сценка. Живеем в адски гадно време и сме заобиколени от твърде много аграри, които лесно се връзват на всичко.

43

СЕТ

преди 7 години

До кокоЩом ще си я защитаваш, може да плащаш обезщетенията на инвеститорите само с твоите пари, а не с данъците на всички. Но това е БГ- некомпетентни лица без грам опит с някаква власт...

42

Анонимен

преди 7 години

Решението е просто - да не се строи без всякакви ограничения в полза на горките прииждащи селяни, а да се създаде качествена градска среда за ВСИЧКИ.

41

tangra

преди 7 години

До АнонименДаже може да се обособите като град-държава. С всичките ***-али тука ще си направите една супер държавица, само кой ще работи не знам. Че софиянците са работливи колкото ***.

40

До 51

преди 7 години

Да. Все някой трябва да работи и на село.

39

до Анонимен 47

преди 7 години

И какво? да се върнем 50 год. назад и наляво??? Когато само избрани "другари" имаха коли и можеха да строят...

38

До 27 - 2

преди 7 години

Доскоро в Орландовци имаше паметник на строителя: издигната и зарязана 3-4 етажна стълбищна клетка. Не си спомням подробности, но си кибичеше там от началото на 80-те и май беше спряна от съда заради грешки на строителя. Та и ти малко втрещява с този порядък на грешка от 30 см. Утре тази грешка може да се възпроизведе до няколко етажа. То вярно, че въздухът е скъп, но ... в това е и смисълът на контрола. Да въведе правилата на играта и те да са за всички! Злоупотребата с него е друг въпрос.