5

М

преди 7 години

Глупости, но за сметка на това на много нива. Киселинността на храната почти не влияе на киселинността на организма, която се поддържа в много тесни граници, иначе човек просто няма как да е жив. Отделно повечето пресни плодове и зеленчуци са киселинни (лимоните са едни от най-силно киселинните, коментар номер едно е нелеп) и не на последно място самото твърдение, че киселинността на организма предизвиква нещо е просто измислица.

4

питанката

преди 7 години

от къде преписахте тази тъпотия? от цялата галерия с храни нормалният човек в България може да яде: банани, сини сливи, пъпеш и морска сол. Хайде да помислим колко дена в годината и какво количество ще изядм. Другите "екзотични" препоръки са дрън-дрън.

3

Набожен

преди 7 години

На Тези които постят урината става алкална. Когато се яде животинска храна - урината става кисела. Тези смени в киселинноста на урината може да предотврати появата на камъни в бъбреците - оксалатни, калциево карбонатни. Ако човек е източно православен и пости - 200 дни е с алкална урина и 165 дни с кисела. Ало, атеистчетата, загрявате ли ?

2

Анонимен

преди 7 години

Не можах да разпозная всички алкални храни от снимката!

1

Анонимен

преди 7 години

Лимоните са алкални, а не киселинни! Яжте сода, но не каустик!