13

Факт

преди 7 години

Колкото и невероятно да звучи,построеното през "Златните години" на САЩ не се поддържа адекватно,а нова инфраструктура на практика не се строи!Естествено ще зачестят и авариите.Освен това не се обучават и съответните кадри.Всичко е хвърлено към високодоходните Хай-тек.

12

Весо

преди 7 години

Основния проблем е безхаберието като при нас. От години няма достатъчно вода заради Ел Ниньо. Сега имаме слаба Ла Ниня и язовира се напълни за 2 дена и преля. Канала на сновния преливник се разруши и му вдигнаха нивото до това на резевния, където обаче се оказала пукнатина и огромното количество вода е на път да направи ново ждрело. Ще им се наложи и там да правят стена.

11

Анонимен

преди 7 години

никаква помощ, тия нали реваха, че не бил техният президент и щели да се отделят от САЩ

10

Мишо

преди 7 години

Лошото е, че в структурата на хребета е имало вътрешна пукнатина, която не е засечена при предварителните геоложки проучвания. Когато водата тръгне през такава пукнатина, положението става почти "неспасяемо" и обикновено съответната структура се разрушава (в случая стената на "чашата" на язовира). Дано да успеят да я тампонират по някакъв начин.

9

Я

преди 7 години

Я! Май Бог чува молитви щом от години пресъхващата Калифорния сега се наводнява....Това показва,че е важно когато народ се обърне към Господ и се помоли!

8

Мишо

преди 7 години

До "един друг": Язовирната стена се издига на височина необходима да задържи определени количества вода, но не по-високо от билата на околните хребети и ридове оформящи "чашата" на язовира. В случая, американските инженери по някакви причини са преценили, че е по-удобно преливниците да не са на язовирната стена а на някой от околните хребети, който имат същата височина и може би чрез тях източването ще е в посока на друг водосбор, различен от този, към който се изпуска през язовирната стена.

7

Анонимен

преди 7 години

Радев е виновен. :)Ама къде е банкянският тиквун - борецът срещу природните бедствия - да прескочи до Калифорния да им реши проблема на оровилци. :)

6

един там

преди 7 години

Тези американци с тезните иновативни технологични решения! Не ми е ясно как преливника се намира преди язовирната стена! Аз считам, че щом преливника не е част от стената, то това не е никакъв преливник! Явно нещо пак има "изгубили се в превода"!

5

Коментатор

преди 7 години

Мерил Стрийп щяла да прави стриптийз да набира средства.

4

анонимен

преди 7 години

калифорния гласува за клинтьн и сега иска независимост от сащ за каквапомощ моли за какви 5 лева

3

Анонимен

преди 7 години

Интересно как така искат помощ от Президент , който те не признават за такъв . Сега да се оправят сами , нали са много велики .

2

Анонимен

преди 7 години

Защо ви е помощ от Тръмп, нали си имате Холивуд те да ви помагат . Лесно е да се плюе Президентът , ами сега да ви помага Мерил Стрийп и оня ***.а.к Болдуин .

1

.

преди 7 години

Тези нали щяха да се отцепят в знак на протест? :D