57

Анонимен

преди 7 години

До 70 Скоро време и това ще стане,само да не вземете да ревете ,че няма хора за работа и трябва да изнасяте проиводства на вън.

56

Анонимен

преди 7 години

До Шивачев - До 70Разбирам, но затова трябва да има профсъюзи. Къде са левите сили в Бг да ги подкрепят. В тях трябва да се търси вината, а не да се плюе по Европата, без да се отчетат истинските проблеми, които са си в нашето общество.

55

Анонимен

преди 7 години

Точно така. България е една занаятчийска работилница в Европа. Експлоатирана. Страните от третия свят ги бива само в "леката" промишленост- текстил, шивашки предприятия, селско стопанство, цехове за клечки за зъби и от този сорт. Защото са обслужващ персонал и евтина работна ръка за богатите. Не сме мръднали като модернизация на производството от соц. времето! Развитите страни инвестират във високите технологии и производствата ограничаващи тежкия физически труд. Ние сме като една Индия или даже още на нивото на древен Египет и родово-общинните племена. Там тъкачните работилници са били осно

54

Шивачев - До 70

преди 7 години

Има огромна разлика между цеховете в София и тези в провинцията. Разликата не е само в заплащането ! Цеховете се местят в провинцията, за да могат собствениците да си дерибействат на свобода ! Не може всички хора да се изсипят в София, не може всички да са висшисти ! Тук говорим за човешко отношение и за спазване на законите !Нередности има много въпроса е, че при липсата на препитание хората ги е страх да подават сигнали срещу некоректните работодатели, а те са много !

53

Шивачев

преди 7 години

Няма лошо леката промишленост да се развива в България. Преди комунизма нашата страна е била известна в Европа основно с износ на продукция от леката промишленост. След преврата масово се развива тежка поради огромната ресурсна осигуреност. Лошото е, че този бизнес се развива главно в райони където безработицата е висока и хората са принудени да работят за стотинки, а собствениците издевателстват с 10-12 часови смени без компенсация, ако не си доволен те уволняват! Няма бюро по труда, няма закон

52

Анонимен

преди 7 години

До Българина 61"Евро простотията ни докара до там,"----------Може ли да ни обясниш в какво точно се изразява "Европростотията" и как точно "ни е докарала до там"?

51

Анонимен

преди 7 години

Хора, не се поддавайте на антиевропейските приказки.Тези които пишат против Европа са платени агенти. Тяхната цел е много проста. Те искат да отслабят европейския съюз, за да може Русия по-лесно да си разиграва коня в Европа. Разединена Европа е много по-лесна плячка отколкото обединения ЕС. Обединението прави силата.

50

Анонимен

преди 7 години

До Българина 61Ние не произвеждахме компютри, а ги копирахме. При това ги копирахме лошо и некачествено. Нямамхме необходимата елементна база (съставни елементи) за да ги произвеждаме. Не бяхме конкурентно способни да ги продаваме. Затова това производство беше безперспективно и хвърлените инвестиции в него бяха пълна загуба.

49

xxx

преди 7 години

vinovni sa politizite ni, koito ni prodavat za galti stotinki i se podigravat sas sobstvenia si narod. i ste me ubegdava Borisov, 4e ostavil dargdavata v otli4no sastojanie. Koi ti vjarva? Elate v Plovdiv i ste vidite kakva e mizeeria. Zentralna gara predi 20 godini beshe v po-dobro sastojanie...infrastrukturata e UGASNA....i koito *** pak glasuvat za prestapnizi, zna4i si zaslugavat sadbata.

48

Българина

преди 7 години

Евро простотията ни докара до там, прди 27 г китай беше в пъти по беден от България и им се смеехме. Почнаха от чорапи за 50 ст. За 27 г от чорапите стигнаха до 56 бр независими автомобилни производителя. Ние от прозводството на компютри стигнахме до чорапите. Кой е виновен очевидно всички до един, взели тези решения, обединени от едно, предатели и небългари в душата си. Идват избори мислете като българи

47

Do 53

преди 7 години

Moge da pishete vsjakakvi gluposti, no horata ve4e ne sme tolkova tapi, za kolkoto se opitvate da ni ubedite. Ne stava vapros za marzel, a za motivazia. Kak ste nasar4ite ne samo mladite, a i vsi4ki nas, az sam na sredna vazrast 41 g. sled kato znaem, 4e zenata na hranata e po-visoka ot Germania, znaem kolko struvat tok, topla voda, perilni preparati, telefoni i t.n., za da si platim samo edni fix razhodi? Vseki iska spretnata, lakirana i parfümirana satrudni4ka s pri4eska. S 460 lv Bruto li?

46

Анонимен

преди 7 години

До Burzumikus BurzumskiА ти какво си? Пълен такъв.

45

do 49

преди 7 години

До АнонименА защо не споменеш какво са можели да си купят хората с тези пари? Или защо не са умирали от глад с 60 долара тогава, а сега с 400 едва връзват двата края. Хайде бъди така добър да не сравняваш круши с портокали :)

44

Анонимен

преди 7 години

В Франция подобни публикации се разпространявят от хората на Марин Льо Пен. В типичния им антиевропейски стил, те настройват местните хора, че ние им крадем работните места. Щом на тях им се свидят тез работни места, значи ние имаме полза от тях.

43

Запознат

преди 7 години

В България се шият и маратонки Nike, който после се продават в САЩ за 250$ чифта. Горе-долу толкова взима и работничката месечно.

42

Анонимен

преди 7 години

Който не иска да е шивачка, нека да учи и да получи квалификация за по-висока заплата. Ако заплатата в Бг му се вижда ниска да отиде навън и да заработва повече. Сега младите имат всякакви възможности и свобода да се развиват и печелят. Спрете да плюете Европа и разпостранявате лъжата че БГ била колония. С това само насърчавате мързела и обезсърчавате младите.

41

посетител

преди 7 години

500год за османската империя шиехме ... сега за европейската

40

Роко

преди 7 години

-Добър ден,идвам за Управител на фирмата Ви... -Управител ли? -Когато "лежа"Двойна надница, за навън" скримно"... лежал съм при Тошо,Жельо...сега не лежа..."експерт"ме оправя...а,аз негофирма"Рога и копита"ЕООД

39

BG

преди 7 години

Като не щете да бъдете "роби на колонизаторите", другарки и другари - свободна икономика сме. Направете си фирми, създайте си продукти, намерете си пазари - пък ходете да наемате и вие "роби" в Китай ! Хайде, нали сте много отворени - къде ви е проблема ?! Всеки знае че навремето най-некадърните и мързеливи работници са ставали комунисти, щото идеологията им пасва иделно - не умееш нищо, мързи те да гледаш, обаче щом си верен на партията - ставаш началник !

38

Анонимен

преди 7 години

Да припомня на тези които крещят срещу Европа, че по времето на соца също имаше шивашки предприятия които работеха 100% за износ. Например такова беше предприятието "Витоша" което се намираше до хладилника. Тогавъшните заплати на работничките като ги обърнеш по тогавашния официален курс в долари се получаваха около 50-60 долара. При това, официалният курс беше само на книга. Реално, черният курс беше много по-лош. Така че тези които ни разправят че при соца било рай да замълчат.