21

Анонимен

преди 7 години

Кажи ми кой те награждава и ще кажа какъв си. Бях в Алжир 60-те, баща ми бе лекар. Невероятна мизерия извън два-три града. 1957-1960 културните французи са избили около 1 000 000 алжирци по тяхна сметка/1 500 000 по сметка на алжирците/ Какъв философ, какви пет лева - отявлен антикомунист, агент и верен слуга на френските олигарси.

20

до 22

преди 7 години

Имаш ли представа каква щеше да е съдбата му тук? И какъв щеше да е достъпът му до световната научна литература?Случайно попаднах на честване в памет на негова ученичка /наричам така българка, която е работила под негово ръководство, но не е избягала от България/.От спомените на колегите й разбрах, че у нас е била буквално разтерзавана от малограмотни колежки-партийни активистки, за чиято простотия разказваха вицове. Чрез тормоз успели да я поболеят, починала рано.Сега я честват като голям учен

19

маде ин Булгари

преди 7 години

Само комунистически агенти можеха през 1963 г. да заминат за Париж като стипендианти.

18

ноне

преди 7 години

Прочети някоя от книгите му после вземи решение ..

17

снайпера

преди 7 години

Последно българин ли е или французин, не за друго, но трябва да знам една или две ракии да изпия за негово здраве!?

16

@ 15

преди 7 години

Абе ти *** ли си какъв си?!?! Не знам даже как си запомнил имената на тези хора, но те винаги са подчертавали българския си произход, въпреки проблемите, които им е създавала държавата преди промените.

15

ноне

преди 7 години

Това са лъжи и измислени факти Цветан Тодоров никога не е афиширал че не е българин. Ти си просто невеж и неук член на българското селячество.

14

До: 12

преди 7 години

Неграмотнико, за явно тебе България само те е хранила, ама второто е пропуснала. Никой не е длъжен на държавата, още по-малко на такава като нашата. Обикновено човек не го храни държавата, а родителите му. Същото се отнася и до образованието - парите идват от данъците на същите тези родители. Така че, хайде не хленчи за клетата държава. Още по-малко за тази от 1963г. Бог да прости Цветан Тодоров. Дано има достойни наследници, за да не се размием съвсем като индентичност.

13

Анонимен

преди 7 години

Цветан Тодоров, Юлия Кръстева, Христо Явашев ("Кристо")...все "българи", афиширали десетилетия наред как не са българи, а французи. Писали със злоба срещу зобствената си родина. Да си гният в чуждата земя, тук няма кой да си спомня за тях.

12

Анонимен

преди 7 години

Много ми е интересно как през 1963 година ще замине степендиант във франция? Те по онова врме до Петрич при баба Ванга не пускаха без открит лист! А за да го вземш този лист те проучваха зо 9-то колено кой си какъв си и защо си! Явно е бил наше момче На Високопоставена личност от висшият каскетски ешалон. Баща ми му е набор и когато е искал да продължи образованието си извън бг са му казали неможе! Ами няма да може като не е бил член на БКП. Само хора на БКП излизаха навън!

11

none

преди 7 години

Като ви чета коментарите разбирам защо такива хора напускат страната. Жалко е че човек който е постигнал толкова много в живота си е толкова малко познат в собствената си родина.

10

Свидетел

преди 7 години

А Стефан Цанев остана и пишеше за партията ,какъв предател значи .

9

Анонимен

преди 7 години

"Заминава за Париж през 1963 г. като стипендиант."---Простичко казано. Решава момчето и заминава. 1963 година. Дребен детайл в биографията му.

8

Щ.Младши

преди 7 години

Инак се прекланяме пред паметта на великия ни сънародник,и повече не пишете за какъв се е самоопределял че излиза като злословие от ваша страна- името,рожденото място и външния му вид достатъчно красноречиво показват какъв е,а другото вие може да сте си го измислили!

7

Анонимен

преди 7 години

Бог да го прости!

6

Щ.Младши

преди 7 години

Самоопределянето не се прави така,както го правят днес: него го прави Господа а не ние. Ако Бог те е родил Българин в семейството на Българи- ти СИ Българин без значение какво гражданство имаш. Ако единия ти родител е Българин както е с повечето "македонци" във Вардарско- ти отново СИ Българин без значение какъв е другия ти родител,стига да не е негроид или китаец.

5

до до е

преди 7 години

Искаше да кажеш честен ,нали ...........Да живее безмисления си животец отдаден на ДС и МВР. Като не го бива за друго да мрънка ,малко е досаден обаче тоя Цанев.

4

до е

преди 7 години

Е как за какво ,има задача човека,да унищожи и последния четен българин .

3

Викнкл /до 2

преди 7 години

Ти нали си се самоопределил....Къфтие проблемата?

2

Анонимен

преди 7 години

Как така да чета книги от някой който има проблеми със самоопределянетo, това е eдна абсурдност която и Виктор Франкл не може да реши.