25

Тъп народ

преди 7 години

Чета коментарите и се чудя колко нискоинтелигентен е българинът. Естествено, че е добра новина да се възобнови станцията. Автоматичните станции също искат поддръжка. Дистанционният метод за измерване на температурата далеч не е усъвършенстван, за да е основен. Забелязал съм, че прогнозите за времето през последните 3 години за България са с доста по-ниска точност, отколкото преди това. Може би една от основните причини е, че над 2/3 от станциите не са в международния обмен от ноември 2013.

24

остап

преди 7 години

Тия още не дошли на власт и започнаха да съживяват призраците от миналото. Какви мераци гонят с такива допотопни станции във такива високотехнологични времена, освен да харчат пари на данъкоплатеца...Гугъл ще ивади по-точно информация отколкото метериолозите в самата станция. Смешници!

23

Анонимен

преди 7 години

Чест му прави на служебният премиер Герджиков, че не се е изтъпанчил с ножица в ръка пред синоптиците "там нейде навръх планината, що небето синьо крепи с рамената", и не е отрязъл лентичка пред камерите на услужливи телевизии в чест на откриването на метеорологичната станция връх Мусала. Неговото откриване!

22

Pet

преди 7 години

Грешките са 10

21

Специалист

преди 7 години

Не може да даваш на висококвалифициран специалист, работещ при зверски условия заплата по-малка от шофьор на автобус и да очакваш да има желаещи за такава работа!

20

corbaciganyuv

преди 7 години

Значи са ни лъгали и не е било сняг.

19

ГЕРБ САНИРА!

преди 7 години

3 санирани (облепени с стиропор) гарсониери по 17 000 лева = бюджет за станцията.

18

бивш метеоролог

преди 7 години

Нищо не може да замести човешкия фактор в метеорологията.Вярно,има машини,има снимки,има данни от къде ли не ,но всичко това са подрежда и класифицира пак от компютри,но чрез човешка намеса.Относно станцията-имали сме и ние такъв случай.При нужда се командироваха колеги от други станции за месец-два,а през това време се обучава новия колега.

17

Анонимен

преди 7 години

До Така еВъх, кефиш ме, имаш 5 грешки в 2 изречения, ама запетаи слагаш навсякъде.

16

ГЕРБ = чума!

преди 7 години

Мутрата Тиквун го изринахме от властта и нещата в страната се подреждат. Лъжливата мутра само повтаряше, че бил събрал данъци и акцизи, а държавата взе милиарди нови кредити и пак нямаше пари за станцията на Мусала. Хора, помнете - ГЕРБ = чума!

15

до 14

преди 7 години

Във Враца правопис и пунктуация не преподават ли?

14

Така е

преди 7 години

В 99% вятъра духа от запад от към Сърбия.Слушаш прогнозата какво е там изчисляваш каква е силата на вятъра и ето ти прогнозата за нас на следващия ден. Просто и точно.

13

Така е

преди 7 години

Ааа, най после ще имаме по точни прогнози .Па БТВ дават за Враца плюс 5 градуса , а се указаха минус 5. Е ,збъркали са малка с има ,нема 10 градуса.

12

Курти

преди 7 години

До АнонименАз бях войник там. И не е само метеорология. Питай россия, Аркадашите от Анадола, маляките, САЩ......ЧАО..........

11

Анонимен

преди 7 години

До номер 5Да бе Борисов ти е виновен, че оня се подхлъзнал и паднал. Престанете с тази политика, а се радвайте, че метростанцията на Мусала възобнови работата си...

10

Анонимен

преди 7 години

Някой може ли да обясни какво налага ЧОВЕК ДА ИЗМЕРВА ТЕМПЕРАТУРАТА при положение, че има напълно автономни и и автоматични станции които правят това без човешка намеса ? Какво налага да се харчат 50 000 лв на година за метеостанция ?????

9

Анонимен

преди 7 години

Смятайте какво безвремие е било на Мусала тази зима :)

8

Анонимен

преди 7 години

При наличието на толкова спътници в орбита снимащи всичко което нашите метеоролози дори не предполагат, че същестува като измерване - какъв е смисъла хора да стоят и мръзнат в планината. Освен ако това не им доставя страхотно удоволствие. Реално ползата за обществото е нулева. Поне на тях да им е кеф и да намират смисъл в това.

7

Анонимен

преди 7 години

До 5Тази станция е по безимслена от колкото цялата ни смешна дръжава ама нищо вие се радвайте на простотии.

6

Адмиралъ

преди 7 години

Държавата губи от метеоролозите и спорта