8

хахахахах

преди 7 години

Кюфтета и кебапчета не близваме и ракия на помирисваме...

7

Анонимен

преди 7 години

Марково? Каква марка - куча ли?

6

Един българин

преди 7 години

Сега се замислих, нека някой по-умен от мен специалист по темата да потвърди или коментира критично, но струва ми се че едно от малкото места в България с вино които могат да се нарекат "шато" е Евскиноград, в община Варна. Мисля, че отговаря на критериите за "Шато Евскиноград" да речем. Построен е като дворец за лятна резиденция на Александър Батемберг. И има винарска изба.Къде другаде според вас имаме "шата" в България???

5

Един българин

преди 7 години

В България "шато" няма. Шато има предимно във Франция както и други френско говорящи държави. Най-често се превежда като дворец, провинциално имение на благородник - принц, граф и т.н. По-рядко се превежда като замък.В царска Русия най-близко до френското шато са именията на руските дворяни, помешчици и други, които се наричат "усадьба".Граф Лев Толстой е имал "шато" или усадба наречена "Ясная поляна".В България къде имаме "шато" някой знае ли??? В имението на кой наш граф или принц?

4

Хахаха

преди 7 години

Докато средния Американец работи на 2-3 работи, Българина се дабавлява по шата ... хахаха. Нямали пари в БГ,а? Друг е въпроса колко от тези пари са крадени, присвоени, отмъкнатиИ аз искам на шато да си пийвам някое скъпичко Френско винце но не става с 1000лв.

3

Веско

преди 7 години

Колко българи могат да си позволят този "аристократичен" туризъм???? А? Не че е лошо, ама върнете се в реалността.

2

Анонимен

преди 7 години

а какво да предпочитат? гей парад, веганство и спане в колиба?

1

Анонимен

преди 7 години

НЕ РАЗБИРАЛИ ОТ ЖИВОТА БЪЛГАРИТЕ А? ЕХЕЕЕ