33

Пешо*

преди 7 години

Не разбрах кой е вносителя и отнася ли се за оставените за осиновяване?

32

Анонимен

преди 7 години

Правилно! Но да плащат или да работят обществено полезен труд и бащите на изоставените деца!! Без изключение за възраст, етнос, дали е болно или здраво детенцето

31

Анонимен

преди 7 години

Tochno taka, roditelite trqbva da plashtat na instituciite, instituciite ne sa bezplatni hoteli

30

Анонимен

преди 7 години

майката знае кой е бещата винаги, или най-малкото може да има предположениятой си поема половината от парите и готово.

29

!!!

преди 7 години

kupete si druga dargava

28

До Така 2

преди 7 години

След като детето е при сестра ти, значи половината от издръжката му е длъжна да осигури тя самата, а от бащата се иска другата половина. Друг е въпросът, че с толкова пари дете трудно се издържа.Но у нас винаги е било така. Дете бях, но помня случая с разведени съседи. 4-5 години преди края на социализма, бащата спря издръжката от 15 лв месечно на своя син студент в V курс, веднага щом младежът навърши 25 г.А бащата беше офицер, с висока заплата!През 1985 г. какво е можело да се купи с 15 лв?

27

Да плащат и бащите!

преди 7 години

Трябва да се търси отговорност и от бащите. Държавата ни е малка, обикновено се знае кое дете на кого е.Помните онзи случай с гробаря-ром, който имаше "съпруги" в няколко околни села (без да е сключил брак с нито една от тях)? Този синковец беше направил по няколко деца на всяка от тези ромки и на никоя не даваше дори и стотинка. Данъкоплатците му хранят децата.Селяните в едно от тези села бяха алармирали, че е направил няколко деца и на тяхна съселянка със забавено умствено развитие!

26

Анонимен

преди 7 години

Не е казано ясно кой прави това предложение, но аз си направих извода, че това, което пишем по форумите, все пак стига до нечии уши.Управляващите и кандидатите за управници са си направили сметката, че търпението ни има граници и това тяхно толериране на па/рази/тите може да има сериозни последици за онези, които раздават парите на данъкоплатците за издръжка на тър/те/и.

25

Анонимен

преди 7 години

До хахаххСлед като това дете не се е родило непорочно и двамата родители имат отговорност и ако го изоставят на грижите на държавата и двамата са длъжни да плащат. Какво толкова не разбра?

24

До до Така 2

преди 7 години

Съда определя размер на издръжка, каквато е определена по закон, той не си ги измисля тия размери. Ако той определи, че издръжката е толкова лева, то е защото законът предвижда такъв размер издръжка. И в БГ не е като в Щатите да се определя издръжка според дохода на бащата, може би отскоро стана така. Тук издръжките са мизерни и това е винаги е било така. Освен това не виждам да готвят закон, според който ще принуждават бащи, не плащащи издръжки да си ги отработват.

23

до Така 2

преди 7 години

Издръжката от 80 лв, която сестра ти получава за дъщеря си НЕ Е определена от държавата, а от съда ! Сестра ти да е искала по-висока издръжка от бившия си мъж ! Тук държавата не се меси - това са граждански взаимоотношения, не административни !

22

Така 4

преди 7 години

Трябва да се ограничи това нещо наречено приемна грижа да се насърчат осиновяванията. Много хора искат да осиновят дете, но не могат да се доредят заради далаверата с приемните семейства. Което дете не го искат в БГ, да се дава в чужбина, чужденците осиновяват охотно и ромчета. Имаше си изискване ако три пъти предложат дете на различни осиновители и те откажат, разрешава се осиновяването в чужбина. И пак всичко опира да безработицата и мизерията. Трябва да се намери работа и препитание за хората

21

Анонимен

преди 7 години

Искам да видя как ще го прилагате тоя закон спрямо шведките. :) Пък и добре, майката ще мете градинки, ами бащата? Или той може да си прави ч...та и след това нула отговорност.

20

Така 3

преди 7 години

Аз съм за да се намери решение на този проблем, но с недомислени закони той само ще се задълбочи, а няма да се реши. Трябва да се подпомагат майките като им се намира работа за да не се налага да си оставят децата. Това важи и за самотните бащи за да сме справедливи. Деца да се стигне до отнемане на дете трябва майката наистина да е много зле и неспособна или детето да е подложено на насилие, иначе няма смисъл да се взима дете от бедна майка и да се дават куп пари на чужди хора да го гледат.

19

Анонимен

преди 7 години

Всичко това много хубаво, ама какво става ако откаже да чисти или е неоткриваема ? Ще оставят детето на улицата ли ? Пак ли пореден закон , който не може да се прилага.

18

Така 2

преди 7 години

Издръжката на едно дете в приемно семейство е много повече от 150 лв. месечно. Освен това, правилно писаха някои хора, а къде са бащите, защо само майките да плащат тази издръжка, осеменителите нямат ли принос в създаването на детето? И как изчислиха издръжката на 150 лв., знаете ли, че сестра ми получава издръжка от бившия си мъж за дъщеря им в размер на 80 лв. месечно и това е от години. Значи на едната ще и взимат 150 лв., а други майки ще получават от мъжете си по 80 лв., справедливо звучи.

17

Така

преди 7 години

Поред на номерата. Мярката няма да спре раждането на деца от деца, защото на тези деца социалните не им взимат децата, а ги затрупват с помощи. Деца се взимат от бедни българки, които са имали нещастието да останат сами майки и без работа, доходи и дом. Те ако имаха доходи, нямаше да се налага да си оставят децата. Значи за да си плащат издръжката на отнетите деца ще им намират работа, а за да си издържат същите тези деца при себе си никой не им намира работа? Издръжката едно дете в приемно...

16

Анонимен

преди 7 години

Vednuj byah pisal tochno za tova i se radvam che e zadeistvano.Samo che byah pisal zatvor za tezi,koito sa izostavili decata si i da izplashtat izdrujkite za 5 godini.Ako stane,shte se preseche znachitelno izrodshtinata

15

Анонимен

преди 7 години

Браво! Дано мярката да доведе до решаване на проблема "Деца раждат деца".

14

да

преди 7 години

от махалата си помислиха, че купона ще е вечен - няма вече купон..така ще станат нещата у нас, че или ще си събират багажа от България или ще работят.. малко по малко всичко ще си дойде на мястото