7

Чудомир

преди 7 години

До До 5Говоря ти за училищата в големите градове.И то не за начален етап,а за основен и горен!В новия закон не залегна задължително целодневно обучение както се говореше от години и сега за преподавателски и възпитателски места чакат по 40 човека в град като Бургас.С тия делегирани бюджети скоро и в основното училище ще почнат да изритват възпитателите след като не е задължително, а само препоръчително целодневното обучение.по възможност на училището и уж по желание на родителите.

6

До 5

преди 7 години

Как само 40 млади учители чакали за 5 места във всяко училище. Чакат за техните места по 4 милиона учители и е странно защо толкова училища имат проблеми със запълването на щата....

5

Чудомир

преди 7 години

Има един гоооолям проблем.Сума ти заместник -директори и учители си получават и пенсия и заплата и директорите не ги освобождават.В Бургас във всяко училище има поне по пет такива.Защо не идат на село?Отговорете си сами.За техните места чакат по четиридесет млади учители.А тези пенсионери доят и пенсионния фонд и бюджета.

4

Анонимен

преди 7 години

Те сега плащат и за пътуващите от село към града учители.

3

Анонимен

преди 7 години

Ей това не мога да го разбера- да живееш в град, а да работиш на село! Освен безсмислените разходи за път ( които на малцина се възстановяват) се губи и време. Нали хората бягат от селата, защото нямало работа, а всъщност и в града не е по- лесно, само разходите са повече.

2

Чудомир

преди 7 години

Крайно време беше.,,Социалнослаби" учители от Созопол,Поморие и Несебър са се намърдали в Бургас и от десетилетия им се осребряват картите за път.Нищо ,че някои от тях си имат апартаментчета в Бургас от които получават наемчета.

1

Анонимен

преди 7 години

Излиза, че отиващото си правителство на Бойко Борисов лишава училища от учители. Ясно е, че самите училища нямат пари, за да плащат пътните на учителите, а досега ги плащаше МОН, доколкото разбрах.