75

ЕМ

преди 7 години

До Разбирачев - продължение.Моите родители са участници в теза събития. Те са всред Спасените! Така че мога да трърдя със сигурност, че твоите твърдения са поредната антисемитска лъжа! Какво точно искаш да признаят "на изток и на запад"?! Помисли, другарю НЕразбирачев!

74

EM

преди 7 години

До Разбирачев - Извинявай, но би трябвало да добавиш едно "НЕ" пред името си. Както вече посочих, един от главните площади на Тел Авив - Яфо, специално посадена гора край Ерусалим и отдел в Яд Вашем (музея на Холокоста в Ерусалим) са посветени директно на Спасяването на Българските евреи. Какво още?!Вместо да тиражираш злобни клевети, помисли какво може да се направи за допълнителното популяризиране на това забележително събитие. Клеветите ти само умърсяват паметта на тези забележителни хора.

73

до Разбирачев

преди 7 години

...ми дори и така да е, както си написал, по-добре ли щеше да е да са некорумпирани и заради това да измрат българските евреи? Ммм...? хахахах ...толкова сте алчни, че чак и живота си ще продадете...

72

Анонимен

преди 7 години

Таз цветна революция за туй време тръгнала от площад кат майдан щом сочат Асад за виновен е вече пропрционална в пъти на дните от най-кратката 6-на война за тез хълмове и каквото да е там,и на някой други дневни,че часови за по часа кат преврат,което е било тук-там с някоя цел по прилича на смяна на строевете в обратен ред кат от комунистическо-социалистически социален през капиталистически-социалистически национален леви-десни социален на феодализъм дали лизъма към 0 идеално за феи/о роби роди.

71

Разбирачев

преди 7 години

ЕМ ли си,кадем ли си?Защо т.н. спасяване само тука го признават?Ни в Израел ни назапъд ни на изток. Българсите евреи се спасяват благодарение на пословичната неподкупнос на родните политици и попове. С доста килограми злато и десетки преписани имота в центъра на София,успяват да се прехвърлят по назад в списъка на Шиндлер т.е. Химлер.Истината е че не са пласени а са отложени за есента на 44г. и именно гадната червена армия ги отъвава от Аушвиц.

70

ЕМ

преди 7 години

Продължение - Една от причините за недостатъчната популярност на това събитие е опитите на комунистическите правителства да си припишат заслутата за Спасяването. Първо Вълко Червенков, а после Тодор Живков се писаха главни спасители. Живков дори искаше да вземе нобелова награда! И двамата са имали ясно отношение по въпроса, но не са имали необходимото влияние. От друга страна липсват документи за ролятя на Цар Борис, макар да е ясно, че без негово участие не е могло.

69

EM

преди 7 години

До Анонимен - Вярно е, че България, Българския народ и Цар Борис не дадоха на хитлеристите да унищожат българските евреи. Тогава те бяха 50 хиляди. Това е дело, с което България наистина трябва да се гордее!!!Днес централния площад на Яфо с известния фонтан носят името на Димитър Пешев - символ на това спасяване. Има и паметна плоча. В околностите на Ерусалим и *** парк-гора на името на Цар Борис - също в памет на това събитие. Има и специален отдел в музея на Холокоста Яд Вашем.

68

Анонимен

преди 7 години

Евреите са най-неблагодарните същества на света. Голяма част от тях дължат днешното си съществуване на техните спасители българите, но я попитайте колко знаят този факт.

67

EM

преди 7 години

До Експерт - Защо забрави Сталин, Брежнев,... Георги Димитров, Тодор Живков, Бойко Борисов, Румен Радев... Е, разбира се и Путин, и Ердоган, и Папата...Чета и си мисля - "Боже пази България!"

66

Анонимен

преди 7 години

и после сядат заедно да пият по една ракия

65

Анонимен

преди 7 години

ХРИСТИЯНСКИТЕ НАРОДИ СЪЩО ТАКА СИ ПОМАГАТ ЕДНИ НА ДРУГИ

64

Анонимен

преди 7 години

До SpaceXщом евреите не искат да отидат там значи е много голяма мизерия

63

Анонимен

преди 7 години

ПОМАГАТ СИ НАЛИ СА БРАТЯ

62

Анонимен

преди 7 години

До SpaceXРедовно се правят екскурзии до Йордания, като се ходи до Израел и се пресича границата, а после туристите обратно си влизат в Израел (примерно след 2-3 дена) и си се качват на самолета и кой от къде е! И мои познати са ходили! Проблеми няма!

61

Анонимен

преди 7 години

До SpaceXсигурно, сигурно освен ако не искаш вместо да пишеш коментари в бг сайтове да идеш с пушка във ръка на ивицата газа да те газат арабите и да си показваш патриотизма в реална обстановка

60

Анонимен

преди 7 години

До SpaceXя как се сети за кого иде реч хаха

59

Анонимен

преди 7 години

До SpaceXтака е, така е другарю моше и портрета на бени кротко ви гледа от стената

58

Анонимен

преди 7 години

До SpaceXевреите не са камилари, никога не са имали пари за камили само магарета са могли да си купуват

57

Анонимен

преди 7 години

До SpaceXда а веднъж влязъл трудно може да излезеш ако си евреин хахаха

56

Анонимен

преди 7 години

До SpaceXБългария е много по-добре за живеене от израел