20

Анонимен

преди 7 години

Изкуствено наложените търговски ограничения и търговски съюзи спъват сериозно реалния сектор и унищожават малкия и среден бизнес. Отпадането им ще отприщи изкуствено задържаното толкова дълго време от демократите икономическо развитие на малките и средните предприятия. Това ще прекрати процеса на централизация на капитала, за който толкова много натискат демократите в САЩ.

19

Анонимен

преди 7 години

В момента на САЩ не им пука за отношенията с Мексико. За последнитя 15 години САЩ са най - големия им пазар, а Мексико е най - големия крадец на фирми и работни места за САЩ. Изнасянето на производствата при латиносите е една от най - важните причини за влошаването на състоянието на средната и бедната класи в САЩ. Влошаването на отношенията между тях може само да подобри бизнес климата и нивото на безработицата в щатите.

18

Анонимен

преди 7 години

кризата /политическа или друга ще продължи докато съществува западът в този му вид.трумп разбърка обора ще завони още по яко и ще вони докато на нормалните хора им писне от поредните англосаксонски простотии.русия и китай са новите лидери и ще приключат със западния бандитизъм само да подпишат идващия антинатовски договор

17

Анонимен

преди 7 години

краят на америка резонно дойде .фалиралата държава с трилиони дългове ,най накрая трябва да престане да лежи на гърба на света.американци британци и германци да върнат награбените световни богатства.новите лидери китай и русия ще решат съдбата на западния престъпен свят

16

Анонимен

преди 7 години

"Светът бил в пълна каша" "Светът е гневен"Кашите могат да бъдат единствено в нечия глава.Гневът е лош съветник. Прозрението на грешки не ги поправя, не вдига умрелите от грешни политики, но пък печели стада...Бил казал истината, бил си изпълнил обещанията За второто ползата е относителна, зависи дали обещанието е полезно и за кого? Реалността рязко се различава от намерението. Обикновено всички политици винаги имат добри намерения.А да видим дали ще видим нещо различно?D

15

Анонимен

преди 7 години

Кашите които ще забърка Тръмп тепърва предстоят.

14

2

преди 7 години

Виж какво става с Dow Jones - това е истинската икономика. Върви постоянно нагоре, откакто Тръмп е Президент.

13

да

преди 7 години

Лудият започна с глупостите и както можеше да се очаква потърпевши са американците :))) ненапразно дори Ню Йорк се готви да... съди държавата :)))))

12

:)

преди 7 години

Тръмп се справя отлично. Той е последният шанс на Щатите да се превърнат отново в нормална държава. Предполагам, че либерастите ще го взривят съвсем скоро и ще обвинят арабите, руснаците или... марсианците.

11

Хубава работа ама Ци

преди 7 години

За прьв пьт си позволявам да нарека някого Темерут по скоро изнудвач! Все едно Орбан да хвьрли сметката на (комшията си) визирам Сьрбите построената стена от Унгария! Е извинявай старче ама Ци*га*ни*ш се!

10

Анонимен

преди 7 години

Ще ми бъде интересно, ако Нобеловата награда за мир се присъди на международното положение, на в лицето на кого ще я връчат?))Великите Големи, ще се избият кой да се изтъпани да я вземеD

9

Анонимен

преди 7 години

До 3Със сигурност предстои всеобщ икономически спад ако Тръмп реализира обещанията си, обаче аз бих го сравнил с намаляване на скоростта за да се завие и излезе на по-добър път.А за икономическите последствия, страните които са подготвени няма да усетят силно негативите, дори могат да спечелят, но тези които се ослушват, снишават и чакат нещата да отминат, е тия ще го закъсат здраво.

8

Анонимен

преди 7 години

Анонимен 2 нека да каже кой е бил президент до 19.01. От 02.01 до 19.01 долара е спаднал с 5 стотинки при Обама, а след това с половин стотинка при Тръмп..

7

Анонимен

преди 7 години

Едно добро направи като даде право да имат всички американци осигоровки! След това мозька му взе да се обьрква! Все пак е на 70 год...

6

Анонимен

преди 7 години

"...Те все още не разбират защо Доналд Тръмп е президентът на Съединените щати", заяви Банън..."Страхувам се, че и самият той още е в процес на разбиране. Дали и как, времето ще покаже, но и за лаик като мен е повече от ясно, че има нЕкои различия между това да си президент на една нация и да го играеш СЕО на корпорация, холдинг, фонд и т.н. пък били те ведно вселенски, мулти и интернешънъл. А и мъненката подробност, че ставаш за едното автоматично не припокрива и не се прехвърля върху другото

5

Анонимен

преди 7 години

Тръмп( и не само той) няма скруполи да купува нефт от мюсюлманските производители на нефт, но да се бори с мюсюлманския ескремизъм се е амбицирал.)Интереса клати феса все пак.Политици, сър!

4

zeus

преди 7 години

На този етап единственото, което мога да кажа за Тръмп е, че от първият ден започна да изпълнява предизборните си обещания. Дали е за добро или лошо ще покаже времето, жалко, че политиците тук след като попаднат във властта забравят какво са говорили преди избори.

3

Анонимен

преди 7 години

Реализацията на програмата Тръмп ще предизвика хаос в международните отношения. Разпад на СТО, разпад на всички двустранни и блокови споразумения, които регулират свободната търговия. Адам Смит в книгата си "Богатството на народите" прави обстоен анализ на протекционизма и на сравнителните предимства при производството и търговията, който анализ показва, че предстои срив както за САЩ, така и за всички останали участници, като няма да има печеливши от налудничавите идеи около новия президент.

2

Анонимен

преди 7 години

Доларът на 2 януари: 1.88Доларът днес: 1.83

1

Анонимен

преди 7 години

Тръмп пое властта и... външнополитическа криза--а долара всеки ден скача с по 5 ст.