4

socialen

преди 7 години

Цитат от investor.bg за тази "инициатива":Между отличните финансови познания и това да си успешен предприемач съществува тясна връзка. Visa ще осигури точните умения, необходими на учениците да успеят в модерния свят, каза Красимира Райчева, мениджър на Visa за България" Ясна работа, както написах долу.

3

socialen

преди 7 години

Ако съм директор на едно от училищата, то няма да ги пусна, защото ставам съучастник.

2

socialen

преди 7 години

Т.н. ограмотяване е зарибяване. Инициативата се казва "Нашите пари", защото банките и финансовият сектор гледат на чуждите пари като техни и нормално прибират и имуществото на "ограмотените" от тях "щастливци".

1

socialen

преди 7 години

Съмнявам се, че "ограмотяването", инициирано от класическите пазарни либерали, познати днес още като неолиберали, палеолиберали, либертарианци, пазарни фундаменталисти, пишмян-икономисти, остеритетни фетишисти, обективисти, реформатори, десни, технократи и експерти, е ограмотяване в правилната посока. По-скоро ги лъжат, че взимането на кредити, по-високи от дохода в момента, не е проблем, защото пишмян-икономиста Милтон Фрийдман е "изчислил", че се гледат доходите през целия живот.