91

Помня

преди 7 години

До Анонимен 150 Кой съсипа предприемаческия дух на българина ? От къде дойде максимата те ни лъжат че ни плащат , ние ги лъжем че им работим ? И рузултата е налице.

90

Анонимен

преди 7 години

До Мнение> При Костов БВП на страната беше 6.5 % , докато средния за Европа бе 1.8 % Представете си къде щяхме да сме, сега ако този ръст от 6.5 % се беше запазил? Да ама решехме че царя ще ни оправи за 800дни и ето го резултата.Ами че царя ни оправи. И нас ни оправи и себе си оправи. При това - без вазелин.

89

Анонимен

преди 7 години

Kogato se nau4im da rabotim po 10 12 4asa na den kogato slobata savesta prosta6tinata is4esne ot bg. Mantalitet predi 100 g nama da stane a togava nama da ni ima

88

Мисия невъзможна

преди 7 години

Тъй, тъй. А като си спомня, че предвещават след няколко години 30-40% от младите трудоспособни хора на пазара да са от шведско потекло и като им знам квалификацията, желанието и умението за работа - ще просперираме, цъфнем, вържем и повишим категорически БВП

87

Адам Смит

преди 7 години

45 години "реален социализъм" и след това седем правителства, доминирани от бившите комунисти не прощават. Ако си спомним Луканов и Виденов всичко става ясно. Утехата е, че сме по-добре от руснаците. Както и всички страни от бившия съветски блок. Русия - мин. заплата 7500 рубли=115$; средна заплата 25000 рубли=380$България - мин. заплата 460 лева=255$; средна заплата 937 лева=521$.

86

Мнение

преди 7 години

При Костов БВП на страната беше 6.5 % , докато средния за Европа бе 1.8 % Представете си къде щяхме да сме, сега ако този ръст от 6.5 % се беше запазил? Да ама решехме че царя ще ни оправи за 800дни и ето го резултата.

85

Анонимен

преди 7 години

аз пък знам как да се оправим веднага,всички излизаме да работим в европа и тук се връщаме само отпуските,така ще унищожим всяка икономика която не е производство,търговия на стоки отвън няма да има така,че износ на капитал няма,ще остане само вътрешното производство което ще стига за малкото потребление и ще има само приток на пари отвън,за 2години ще стигнем европейското ниво на живот и вътре в страната

84

Анонимен

преди 7 години

Единственият начин е да се инвестира шоково в хората. Човешките ресурси могат единствено да създадат ускорен икономически растеж. Другото са молитви и празни приказки.

83

Циник

преди 7 години

До този с Холандията...Абе - стига си мрънкал! Да не са те вързали холандците със синджир???!!! Предполагам не са те и канили! Айде - стягай бохчите..пътя..чантите..и за хляб! Мрънкалник! Като гледам в България каква "братска обич и любов" е последните 27г. ...настръхвам! Хиляди убити по пътищата...пребити, че са отнели предимството на някоя мутра...сестри пребиващи новородени ...хората са озверени, и освирипели ...сигурно от лекия живот! Аман от мрънкалници!

82

Анонимен

преди 7 години

Няма значение дали се движим 5 пъти по-бързо, ако се движим в грешната посока.

81

Турчин

преди 7 години

С *** из дивия запад!;)))

80

Bai ganu

преди 7 години

До АнонименNe sa studeni prosto nie ne mojem da se ottarvem ot oriental6tinata I bai ganuv6tinata si I da se adaptirame kam po dobar mantalite

79

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 136 все още сме пред руснаците

78

Анонимен

преди 7 години

Цялата статия е венец на човешката глупост! Гарабед Минасян е една червена ***, специалист по политикомия, тотално неграмотен икономически на чийто анализи всеки икономически грамотен човек, може само да се смее. Сравняват се образно казано компоти с компютри, изнасят се някакви виртуални данни, по някакви негови разчети или иначе казано гледа в тавана и записва получените данни.

77

Анонимен

преди 7 години

ВЕЧЕ СМЕ ПО ЗЛЕ И ОТ МАКЕДОНЦИТЕ И АЛБАНЦИТЕ ДАЖЕ!РАБОТЕЩИ БЕДНЯЦИ!

76

Работниците емигрира

преди 7 години

Работниците емигрират от Източна Европа, пенсионерите остават Проучванията сочат, че квалифицираните работници от Източна Европа са привлечени в чужбина основно от качеството на институциите там като добри училища например. По-добрите социални помощи имат по-голямо значение за неквалифицираните работници.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/rabotnicite-emigrirat-ot-iztochna-evropa-pensionerite-ostavat-232793/

75

соцялно слаб депутат

преди 7 години

С 460 лв минимална заплата и с 162 лв минимална пенсия с 37г трудов стаж ще имате да вземате да стигнем румънцъте след 100 години.

74

Анонимен

преди 7 години

Тряа промишленост бе брадчеди. Няма кво да разтягате локуми. Без промишленост ще има да чакате разтеж. Ама друг път. Само с чалга не стаа. А пък иримера с емигантите е просто тъпизъм.

73

Sando

преди 7 години

Това е една много добра статия, дава повод за размисли.

72

Анонимен

преди 7 години

След някоя и друга година като починат възрастните роднини на българите в чужбина ,тези които са останали в България ще трябва да се движат 10пъти по-бързо