54

Анонимен

преди 7 години

В момента обновяването на кадри в армията става, като накарат хората сами да напуснат, с лоши условия и ниски заплати, а не както е в други натовски армии, със развитие и ротации и ранно пенсиониране. Осъдени души, това са военните в БГ.

53

БГ ХОТЕЛИЕР СЪНИБИЙЧ

преди 7 години

Ще внесем кадри от Виетнам за гвардейци - нокой няма да види че са ниски жълти и дръпнати !! ДАМ !!

52

Ф.С.В

преди 7 години

НЯМА ТАКВА ДЪРЖАВА В СВЕТА__ ДА НЯМА гвардейци ! ??-- ВЪВ всички бананови републики ДОРИ !!- всеки иска да е гвардеец - Това е престиж- създаване на връзки - шанс за много по добро бъдеще - от един обикновен редник и офицер-- Гвардеец!- ТОВА Е ПРЕСТИЖ НА ФЛАГЪТ -- Това е войникът който символично пази Президентът и Президентството - СЪРЦЕТО НА ДЪРЖАВАТА- А в БГ е ПАК АБСУРД !! Няма желаещи за гвардейци - ! НИЕ сме една Трагична страна граничеща с научнофантастичен абсурд и МАСОВ ПАРАДОКС !

51

Анонимен

преди 7 години

Истината е че непрекъснато се занижават изискванията за гвардейци,защото няма желаещи, а няма желаещи защото за тия пари и тия условия никой не иска да работи. Мисля че стартовата заплата за гвардеец е 710 лв., което е смешно за град като София, да не говориме за издържане на домакинство или кариерно развитие. Държавата си изгони младите хора и продължава да го прави.

50

Анонимен

преди 7 години

Не може фирма, която твърди, че няма заплати за работниците, да дава премии на всички, които нищо не вършат, да сменя автопарка с чисто нови лимузини на всеки 3 години, да купува микробуси, да плаща на външи шофьори луди пари, и в същото време да подхвърля трохи на работниците си. И после се чудя защо никой не се задържа и защо има проблеми с работата. Като стане въпрос за пари, и веднага мениджъра, който взима 5000 лв. казва, че парите не са важни. "Който не иска на тези пари не е за нас"...

49

Анонимен

преди 7 години

Ако ходиш на работа трябва да ядеш повече, разболяваш се, защото обикновено някой от работата винаги е болен, трябва ти карта за ЦГМ, тровиш си нервите, изцеждат те до край, не ти плащат извънредните и нощният труд, гаврят се с теб.

48

Анонимен

преди 7 години

Проблемът не е само при гвардейците. Навсякъде липсват кадри. Старите кадри се товарят за сметка на липста на кадри. Това не е само в БА, това е навсякъде. Младите бягат на Зпада, или предпочитат да не работят. Имат роднини на Запад, които пращат пари. Там е до 10 пъти по-платено от тук. Сега си представете, че тук за млад човек има работа за 200 евро, а баща му взима на Запад 2000 евро и му праща по 400 евро на месец за да живее. За какво да работи младежа? Ако ходи на работа само масраф.

47

xaxaxa

преди 7 години

Ще се внасят гвардейци от някой африкански племенен съюз, друго решение няма.

46

ГРАЖДАНИН

преди 7 години

До тъй желаната промята имаше бол войска а сега не само че при гвардейците има недокомплект но по лошото е че няма кой да охранява границата-.До там се стигна да изпращаме пенсионери.Това в никоя европейска държава го няма.

45

Гвардеец

преди 7 години

Основният проблем не е в парите . Заплатата на един гвардеец с придобивките е около 1000 лв . . Самата работа е свързана с много физическо натоварване , което след време води до тежки физически заболявания . Друго погрешно впечатление свързано с гвардейците е , че те седят само и единствено пред президентство и не правят нищо друго . Самите гвардейци изпълняват много и различни задължения , свързани с президента . В гвардията не може да се пенсионираш като военен това е проблема разберете го

44

Надя Николова

преди 7 години

Нека депутатите да пробват да живеят 1 месец с 840 лв. за да видят дали ще им стигнат за всичко.Наглост човешка!

43

соцялно слаб депутат

преди 7 години

Да наемат пенсионери или брадясали клошари,те ще се навият да блъскат крак.

42

Анонимен

преди 7 години

Вие да не мислите, че гвардейците на английската кралица са много здрави физически и психически???Проблем с намирането на кадри е включително с това, че младежите ни са болнави и татуирани (както каза колегата по-долу, това е проблем на възпитанието) и мъже с обици и разлигавени. Иначе почти всички имаме "начален стадий на разширена вена" (както каза друг по-долу), 70% от хората имат! Нужно е просто да смекчат условията на труд, за да не им пречат "разширените вени"! И без друго нищо не правят!

41

други изисквания

преди 7 години

Да не са татуирани, да не са наркомани, да нямат хронични болести....Проблеми на възпитанието са това, не финансови.

40

Анонимен

преди 7 години

"840 лв. заедно с парите за звание, за специфични условия на труд и дежурство. Тази сума изправяла младите мъже най вече от провинцията в изключително затруднено положение да се издържат в София."Имам 3 висши инженерни образования, 2 от тях завършени с отличие. Имам стаж като инженер и програмист, около 10 годиини. Мога да пиша отлично на около 7 програмни езика и на около още 20 на средно ниво. Което автоматично означава, че мога да пиша на почти всеки един програмен език. Безработен съм!

39

Анонимен

преди 7 години

Искат поне 3 хиляди лева или 50 % от президентската и генералската заплата.

38

Бачо

преди 7 години

Депутатите и НСО да не си смена постоянно авто парка ,а да купят някой нов автобус.

37

123

преди 7 години

не може един завършил средно спортно да взема 840 че иоще иска зада стои прав няколко часа а един лекар които учи толкова години да взема 700 като начинаещ има нещо сбъркано хора в производството който стоят прави на линията по 9 час вземат 540 лева

36

НЕбългарин

преди 7 години

Вижте се, нали сте големи патриоти и милеете за родината, Къде сте? И патриотизма и национализма Вие е бутафорен, заблуден и фалшив!П.Р.С. - "Не народ, а м.ърша"

35

Анонимен

преди 7 години

До Докога???На това му викаме СТАБИЛНОСТ!