8

анонимен

преди 7 години

Имам "карелска" баня или казано между руска и финска при руска баня в парилката се седи а при карелската лягаш на специални нари на 2 етажа първо долу а след това на горният където е по горещо.Банята е разделена на съблекалня баня и парилка,резултата от парнето се чуства след третото парене като след банятаезадължително да се облееш със студена вода.Добре е в парилката да влизаш до3-4 пъти на къпане за 15минути.А след руска баня ако трябва и коня си продай но 100гр.водка трябва да ударишСуворов

7

Az

преди 7 години

Който смята, че хипертоник ще вдигне кръвно в сауна да попрочете малко. Проблемът при хипертоноците е, че пият лекарства за понижаване на кръвно и като влязат в сауната кръвното им може да падне много - за това не се препоръчва за тях, тъй като може да падне до кризисни граници. Иначе топлината разширява кръвоносните съдове и кръвното пада. Също така кръвообращението се забързва, което води до по-бързо усвояване на лекарства и прочие.

6

Анонимен

преди 7 години

Полезна е ама за здрави хора ако има високо кръвно може да го изнесат с краката напред

5

Анонимен

преди 7 години

Това не важи за бьлгарите те нямат мозьк

4

razgradski pop

преди 7 години

сауната е много рискована и опасна за хора с проблеми с кръвоносната и сърдечносъдова система...

3

Анонимен

преди 7 години

Глупости. Вкарайте един хипертоник в сауната, после му проверете кръвното налягане и ще видите, че то ще се е повишило. Най- много тия учени да убият някого с тия изводи.

2

Анонимен

преди 7 години

Сауната е аналог на Руската баня, която е полезна за сърцето и мозъка.

1

Анонимен

преди 7 години

Глупости! Пак ли британски учени..