75

Нас

преди 7 години

А,господин експерта би ли обяснил при 220 в ток който да получаваме ,защо получаваме 200 и какъв е ефекта !? Само питам !!!

74

Анонимен

преди 7 години

Примерно пускате фурната на вентилатор и отваряте вратичката и топлите стаята примерно отваряте прозореца усещате студа затваряте прозореца и вече 10 градуса ви струват лято примерно обличайте си едно яке иначе може да те доставят ли да седите при 10 градуса примерно якето можете да спите при 10 градуса е само да си нахлузи те една тениска на главата

73

injener

преди 7 години

Примерно кухнята ви е неотопляема. Осем градуса .Включвате духалката ви дистанционно от единствената стая , която отоплявате, И цялото семейство се изсипва в кухята , която се е за топлила от духалката до примерно 18 градуса била е на 2000 вата , превклюchвате на 1000 вата и за 20 минути закусвате. и след това на работа или училище. Духалката е консумирала към 700 ватчаса и същата операция вечерта и общо 1.4 киловата или 42 киловачаса на месец някъде към 8 lewa. Optimalno otoplenie

72

Дедо

преди 7 години

Па моя климатик в момента топли добре при -14 навън. Но го ползвам у дневната само - в спалните дедо ви не иска течение.

71

Анонимен

преди 7 години

сума ти глупусти изречени и само 2 истини - това че климатиците пестят енергия и новите лампи също. Всичко останало са празни приказки

70

Анонимен

преди 7 години

А тоя гений знае ли номера на ЕРП-тата да пускат малко по-слаб от 220 V ток и на уредите им се взима акъла и черпят повече ток и после се чуди що сметката ти е висока.

69

Fan

преди 7 години

Инжинер, ТУ, акъл....Икономията е майка на мизерията.Зарядното за телефон ще е проблема, да....

68

иТролл

преди 7 години

Зачи...Когато потребителите "спестяват" енергодружествата търпят "загуби" и увеличават цената на тока за да си пълнят гушите

67

Анонимен

преди 7 години

Българите са тотално неграмотни технически, да не говорим за електротехнически.

66

ас

преди 7 години

До мадафакада не живееш в куптор ?! :)))

65

мадафака

преди 7 години

Получих сметка 214 кинта за ток. Жилище 122 кв. м., 4 климатика, 3 бойлера, 3 телевизора, осветление и др. дреболии. Готвим на газ. Не бих казал, че е висока сметката. Жилището обаче е с тухли Винербергер, 12 сантима изолация, термоизолираща подова замазка и не на последно място 7 камерна дограма с трислоен стъклопакет с нискоемисионно стъкло и аргон.

64

ha ha

преди 7 години

Като го изпердаши някой с една лопата зад врата тоя - "Дори ако уредът се включва и изключва, системата го отчита като постоянно включен", това само ми стига да прочета.

63

Геле

преди 7 години

Гусин експерта има много флуиди в главата!

62

az

преди 7 години

ОМГ тоя ако е наш експерт в неговата си област , смятай експертите ни по политика кавки са и те ахахах Вече даже не ми е гневно направо вече ми е смешно всичо в тази фържавица :)

61

инженер

преди 7 години

До инженерТрябва да спазвате условията за качествено отлежаване на виното и най добре е да се автоматизира тази дейност, което би довело до вариации на температура в отпляванaтa ви къща с 1 2 градуса за да няма големи и вариаци в температурата за отлежаване , нито скокове в тази температура.

60

Анонимен

преди 7 години

Те мен да не ме учат как се намалява сметка за ток - тази година го постигнах доволно ефективно. Отоплявам се и готвя само на дърва и газ.

59

инженер

преди 7 години

Ако имате голяма изба за отлежаване на вино и външното тяло на климатика е в нея. И къщата ви е топлоизолирана или с дебели стени . Комбинацията климатик топлоизолация може да намали 10 пъти потреблението на ел.енергия и да ви харчи zа цялата къща общо 30 лева на месец. Тази смeтка по начало е за стая с климатик , ако външната температура не e много ниска.

58

Proximus

преди 7 години

До АнонименПравете разлика между отоплителна мощност и консумирана мощност ;)

57

Анонимен

преди 7 години

За съжаление поредната лоша реклама за Техническия университет с толкова некомпетентни коментари - климатик от 3+ киловата средна консумация няма как да хаби повече ток от духалко до 1,5 киловата постоянна консумация. Явно в ТУ не са чували за импулсни захранвания, които имат почти нулева консумация без товар и всички зарядни в последните пет и повече години са такива. А това за тостерите и кафеварките, които имат механично изключване, когато не работят е направо покъртително.

56

строител

преди 7 години

БГ строителството е такова... И изолацията разбира се.