10

Георги

преди 7 години

До 11,Нали това казвам - при нарастващите цени на петрола и развитието на технологиите в единадесет момент синтеза ще стане икономически оправдан без да си усложняваме живота с батерии.

9

Анонимен

преди 7 години

Да, но и метанът е полезно изкопаемо и е в ограничени количества, верно, че може да се синтезира лабораторно от въглерод и водород при 2000 градуса и налягане, но не мисля че е икономически оправдано, др начин е чрез метанова ферментация на целулоза, но пък за него знам, че си е доста бавен процес :d

8

Георги

преди 7 години

До 8,При съвременните мощности ускорението е въпрос на гуми, транкшън контрол и разпределение на тежестта, а не на двигател.

7

Георги

преди 7 години

До 6,Мисля,че е въпрос на цена: колко ток се ползва, колко електроди (прав ток) и накрая колко енергия при какво КПД се получава от ДВГ на водород. Но да, при повишаваща се цена на петрола явно ще се стигне или до биодизел или водороден или метанови ДВГ. Все пак мисля, че метана ще се наложи пред водорода и биодизела.

6

Анонимен

преди 7 години

Не мога да разбера защо не е разработена цялата идея с водорода при положение че всеки може да си го добие в чиста форма у дома без проблем.В съд с вода и сол се пуска ел.ток през два електрода - сместа спонтанно се разделя на йони които се отправят към противоположния им по заряд електрод, т.е водородните (+) йони се отправят към отрицателния катод, от там могат да се изведат от системата в чиста форма, която може да гори - съответно се отделя топлина, от там и енергия.Явно някои хора нямат изгода да се разработва този вид гориво

5

Анонимен

преди 7 години

Балони, балони трамр-па--тамм

4

Анонимен

преди 7 години

До 3,Електричеството според теб не се търгува?Или водорода не се добива? А тезата "всеки добива електричество" направо кърти мивки.

3

Анонимен

преди 7 години

няма лошо,нека инвестират и развиват този пазар,разбираемо е защо водород а не електричество-защото водородът се търгува а не се добива от всеки както електричеството и въпреки това все пак е чисто и екологично и ги подкрепям

2

Георги

преди 7 години

А?Ко стана електромобилите?Нали уж бъдещето беше тяхно? Или поредния балон за ид'иоти се пука?Автомобила на бъдещето отдавна е по улиците. МЕТАН му е горивото. Автономен, евтин, бързо зареждащ се, лесен транспорт на горивото.... и нула вредни емисии. Без разходи за рециклиране на батерии. Синтез на изкуствен метан е бъдещето ама ако се допусне петролната ера приключва.

1

Анонимен

преди 7 години

Къде ли отиват акциите на Тесла?