39

Мисител

преди 7 години

Да караш Москвич е философия!

38

Анонимен

преди 7 години

И да не е МПС, със сигурност е ППС, което е описано в закона. Има си и правилник. Ако го бяха вързали с твърда връзка надали щеше да е проблем, така само заради меката връзка става опасно, защото този отзад освен да върти кормилото трябва и да натиска спирачките (ако работят).

37

Анонимен

преди 7 години

НАПРОТИВ . Издържали са градско и извън градско каране без произшествие. Да минат и на листовките.

36

БГ

преди 7 години

Браво!Само така и то не 3 месеца , а 6 месеца трябваше!Ами ако бяха блъзнали някой, ами ако се беше случило нещо!Нямат гражданска, винетка шоф.книжка - *** нелегалните!САМО ТАКА!

35

Анонимен

преди 7 години

Малко е наказанието, добре че не е пострадал някой невинен. Ако блъснат някой- плаща гаранционния фонд, т.е. всички съвестни, ако те пострадат-здравната каса, т.е. всички съвестни пак. Проумее ли се скоро от повече хора че трябва да се спазват правилата, ще е голям успех за държавата!

34

Божидар

преди 7 години

Аз защо ли имам спомени, че дори и да се тегли ППС, пак е задължително водача му да има книжка за съответната категория...Така че няма какво да се оплаква.Със сигурност си е карал много пъти без книжка, и е заслужил много повече...

33

Анонимен

преди 7 години

Рецидивист, като и двамата извършват куп нарушения, а и най-вероятно москвича е краден. Защо само на 3 месеца са го осъдили?!

32

Анонимен

преди 7 години

Все си мисля, че москвича е краден или както те казват набрали са си го. Берат си хората, берат - такива са им традициите.

31

Анонимен

преди 7 години

Може да не е МПС, но е ППС - ПЪТНО превозно средство. Ремаркетата също нямат двигател, а малките нямат и спирачки. Но това не пречи да имат стопове и да са минали прелгед преди да тръгнат по пътя, а също и твърда връзка.За такива неща има платформи, които да ги транспортират. Тея е ясно, че са резидивистии и затвор е нормалното наказаине след толкова много еднакви нарушения.

30

Анонимен

преди 7 години

Тук има два варианта - едно ППС тегли друго ППС или ППС тегли ремарке. И в двата случаи тези подзащитни на БХК са в сериозни нарушения и наказанието им е доста малко.

29

Анонимен

преди 7 години

След като колата няма двигател това не е моторно превозно средство. Този модел москвич има спирачки които работят и без да има двигател защото няма серво. Иначе едвали щяха да го вържат с мека връзка и да рискуват влизане в багажника на теглещият го. Ако теглещият го вадач на опела е нямал книжка ето това вече е проблем. Може да бъде наказн за управление на автомобил без книжка. Най умното което можеше да направят е да бяха взели една каруца да го бяха качили на нея и директно на вторични.

28

Анонимен

преди 7 години

Закон за движение по пътищата"Пътно превозно средство" е съоръжение, придвижвано по пътя на колела и използвано за превозване на хора и/или товари. Към пътните превозни средства се приравняват трамваите, тракторите и самоходните машини, когато се придвижват по пътищата.* Повечето неща в закона се отнасят до ППС, а не само до МПС. Каруцата също е ППС, но и за нея си важат правилата.

27

Анонимен

преди 7 години

Ами като не е МПС, какво търси на пътя. Да си го качи на гръб и през гората. Или да го натовари на камион.

26

До 24 Пипи

преди 7 години

Казваш елементарно е ... може, но не и за теб.А сега прочети какво е ППС! После прочети и правилата за теглене! После пак ми напиши, че е елементарно!Според мен малко им е.

25

Анонимен

преди 7 години

Ами малко са го осъдили. Да не говорим, че тези са от онези.

24

Анонимен

преди 7 години

За пореден път се убеждавам, че нашите съдии нямат акъл в *** си картуни. За какви глупости ефективни присъди, а ако например блъснеш някой на пешеходна пътека, наказание мъмрене.

23

Пипи

преди 7 години

Делото е елементарно" В закона е записано:11. "Моторно превозно средство" е пътно превозно средство, снабдено с двигател за придвижване, с изключение на релсовите превозни средства.Тегленото средство не отговаря на определението и толкоз. Явно съдията е ужасно (обратното на) умен. Даже предполагам, че е съдия - жена.

22

Анонимен

преди 7 години

мммм да, абсурдно е. В САЩ за не спиране на СТОП палка могат да отнесат не затвор, ами 6 "предупредителни изтрела в главата.

21

Аз

преди 7 години

Хайде да не ги жалим толкова. Хванали двама без книжка, които са имзинали 37 км - естествено, че ще ги съдят! Не ме интересува Москвича има ли двигател или не...Явно пропускате последното изречение: "подсъдимият само месец преди това бил наказан за същото с глоба като административно наказание"...При това положение винаги се влиза ефективно в затвора! Този си е потенциален убиец, а вие го съжалявате!

20

Ангелов

преди 7 години

Ами то и заглавието е абсурдно!Той дори не е бил шофьор, защото няма книжка.Естествено, че са за глоба и затвор. Когато потрошат някой или нещо ще се плаща от гаранционния фонд, нали?За такива случаи си има ремаркета, камиони и т.н. Или на каруцата отгоре.