7

Анонимен

преди 7 години

Каквото и заболяване да е депресията, тя е породена от социалната дезинтеграция на личността и вина за това носи обществото, а не конкретната личност. Ако такива хора стигат до самоубийство, това е поради пълната липса на перспектива, подкрепа и безизходица от натрупани КОНКРЕТНИ ПРОБЛЕМИ. Само че вместо обществото да им помогне при решаването им, то ги обявява за психично болни и така снема вината от себе си. Никакви хапчета не решават проблемите!!

6

да наричаме нещата

преди 7 години

с истинските им имена психичната болест на българина се нарича алчност,чудовищна алчност

5

Анонимен

преди 7 години

Да не вземе някой да си помисли, че хората се самоубиват отчаяни от мизерията и безизходицата. Само психични разстройства ще да са причината. Още повече, че психичните разстройства оневиняват обществото и държавата - направо са си вид индулгенция - не можем да носим отговорност за психични разстройства я.

4

Krom

преди 7 години

Абсолютна истина. Депресията може да бъде и често е смъртоносна. Във времена като днешните, не е трудно депресията да смачка мислещ човек. Трудно е да се преодолее, особено ако се поддадеш. Добре е да се търси контрапункт. Аз карам мотор, или спортувам или любителски пробвам разни програмни езици. Но е трудно при напрегнатия живот който живеем. Най важно е човек да се хване за нещо, което да не го позволява депресивното състояние, но съм съгласен, че е съвременен бич.

3

Пешо*

преди 7 години

Засягат ни, да.И ни управляват даже. И закони пишат, и митинги правят....

2

Анонимен

преди 7 години

А и дълга статич, кой ти чете такива..;)

1

Анонимен

преди 7 години

Сложна тема - няма желаещи!