16

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 20Може и с климатик, ама вероятно движите с вълнени фланели, а з като напращя каминката, като се чуе едно пук-прас. Най - голям проблем е че жената иска по-топло, аз по-хладно и се дракаме за това. Топлили сме се и на климатик, и на пропан-бутан, в миналото и подово. От дървата за момента няма по-добро. Ако загрееш с климатика и речеш да проветриш стаята се връщаш в първи клас, стотинките излитат навън и наново загряваш, а киловатите си цъкат. С дървата този дискомфорт го няма.

15

Aдмиралъ

преди 7 години

Иначе не искаме руска газ... След като унищожим горите си ще се наложи да купуваме дърва отново от Русия

14

Нямам думи

преди 7 години

Българинът е много ***....как ще дадеш по 90лв за кубик дърва и отделно ще плащаш ток за бойлер и др. Аз се топля с климатик и конвектор сметка за декември 133лв а те освен дървата дават и още за ток и жилището им е опушено и слугуват като роби -мъкнене на дърва,изхвърляне на сажди....

13

Анонимен

преди 7 години

Да бе Да!400лева на ток!Двустаен 63 квадрата-един климатик, един маслен радиатор и бойлер, който не се изключва -сметка за декември - 144 лева.

12

ФАКТ

преди 7 години

Фирми близки до ГЕРБ изсичат безмилостно българските гори.Сега продават скъпо дървата на бедния народ.ГЕРБ - видими резултати !

11

Анонимен

преди 7 години

На газ сметката излиза, ако отопляваш апартамент до 70-80кв.м., изолиран и ако не са празни съседните апартаменти. Живееш ли в къща, сметките ще надминат 300лв. А първоначалната инвестиция от 5-6-7000лв.? Ако я разнесеш на 5г. (примерно), трябва да си заложиш по 100-150лв. месечно отгоре на сметката. Къде отиваме, при заплати от по 6-700лв., пък и хиляда да са, ако имаш 1-2 кредита пак не излиза? Затова - дръвца, аз посрещам зимата с 15куб., 10 изгарям, лятото ги дозареждам.

10

Анонимен

преди 7 години

а колко струва инсталацията на газов котел + радиатори? всичко си става поетапно, като се пришпорва магарето, то в един момент приритва. Ако всички минат на ток, проблем с мрежата. Ако всички минат на газ, утре ще я вдигнат защото няма избор. Ако всичко е на топлофикация пореден монопол.Та нека всеки сам да си решава, има си глава на раменете.

9

Ик

преди 7 години

С два климатика се топля, сметките са 200+ лв, тази година чакам да стигне и 300лв. Лошото на климатика е, че долу пода остава студен, а жената мрънка... Ако имах техническа възможност и аз бих си направил едно парно с котел на твърдо гориво. Няма база за сравнение просто.

8

Селянин

преди 7 години

Преди да ми говорите за забрана на дървата за отопление, ми кажете с какво да се топля?На ток ли? Та нали на ток ще ми е 4 пъти по-скъпо, да не говориме че ако си в къща в някое село, ще е още по-скъпо. На газ ли, та нали едва 20% населените места в страната са газифицирани. Така че остава единствено дърва и въглища. За въглищата гласувам с 2 ръце, да се забранят, защото са изключителен замърсител, но дървата не е така. С едно читаво пиролизно котле на дърва, с по екологичен от половината коли.

7

Анонимен

преди 7 години

Във Варна не се диша от пушеци.

6

Анонимен

преди 7 години

Дървата и въглищата трябва да се забранят като гориво за отопление. Вече го направиха в Уелс, защото случайте на рак на белите дробове силно се увеличиха заради канцерогения пушек.

5

маке

преди 7 години

до4ти добре ли си приятелю аман от пишман еколози дет гората само по тв са гледали

4

Анонимен

преди 7 години

За ТИР-овете винаги има дърва и не спират да се товарят цяло лято, а за домакинствата винаги се намират всевъзможни ограничения, къде в цена, къде в административни спънки! Иначе казано - дава се едрият кокал на фирмите, а за хората се подхвърля ей така колкото да не умрат от студ. Още малко ще ги траем тези частници - износители на дървесина и техните слуги от горските стопанства.

3

Анонимен

преди 7 години

тъй, тъй сменете дограмата, че да се събира влага в къщи и да мухлясва на всякъде.

2

Георги

преди 7 години

Когато се увеличи търсенето се увеличава цената. Христоматиен пазарен закон . Само българските журналисти говорят за надуване на цени и за даване на стоки. Запомнете: цената не се "надува" а следва баланса на търсенето и предлагането, стоките не се "дават", а се ПРОдават. Увеличената цена ще намали търсенето и пак ще има за всички. Излезте от комунизЪма другари!

1

Вихър Райчев

преди 7 години

Ами по-малко ще е,изсякохте горите беееееее..........!