9

До Инспектор

преди 7 години

В твоя коментар се съдържа важно напътствие - крути мерки за ограничаване на раждаемостта сред неградивните елементи на обществото.Онези, които са си дали труда да получат висока квалификация, ще намерят начин да бъдат полезни и на себе си, и на обществото дори в един високотехнологизиран свят.Ако пък се размножават неградивните, тогава рано или късно светът ще претърпи деволюция. И сега имаме нагледен пример за това - нахлувайки в белите страни, пришълците налагат своите ди/вашки традиции.

8

Вероятни отговори на

преди 7 години

въпросите от 8:1. Парите (85 милиона лева) ще бъдат отпуснати, за да бъдат отново поглезени онези, които не си дават зор да получат квалификация и професия, а предпочитат да лежат у дома - зиме на топло, лете на сянка - и за развлечение да правят деца като на конвейр, та да има повече пари и от детски надбавки, защото социалните помощи им се струват недостатъчни.2. Някой много се страхува от българска нация, в която водещи и многочислени са материално обезпечените, интелигентни хора!

7

Продължение на №7

преди 7 години

Защо управляващите не поразсъждават по следните въпроси:1. След като досега мерките, свързани с тази "субсидирана заетост" са се оказали неефективни, тогава чий х/й вместо 6.6 милиона лева са решили да отпуснат 85 милиона лева, тоест 12-13 пъти ПОВЕЧЕ ПАРИ?!2. Какво ли ще се случи, ако тези 85 милиона лева се дадат за осигуряване на работни места за висококвалифицирани млади хора, а също и за стимулиране на раждаемостта на онези българи, които са "градивни" по дефиницията на Виктор Орбан?

6

НАПРАВЕТЕ СИ ИЗВОД

преди 7 години

Общ брой на безработните в страната - 261 000 души.От тях без образование и квалификация са 141 000 човека.Така наречената "субсидирана заетост" (такава, за която ще се похарчат 85 милиона от парите на данъкоплатците) е ориентирана към "безработни на соц.подпомагане, безработни без квалификация и професия", също и към "неактивните" безработни (тези, които не си дават зор да си търсят работа)!Досега за "субсидирана заетост" са отпускали 6.6 милиона лв, но мерките се оказали неефективни!

5

маке

преди 7 години

преквалифицирайте се бре хора личен пример от машинен инженер кад кам технологий се преквалифицирах на овчар и пияница

4

Инспектор

преди 7 години

Машини и роботи заемат работни места в световен мащаб и безработните ще стават все повече. Фолксваген например бълва по 5 000 коли на ден, почти изцяло от роботи.Явно трябва нова система за разпределяне на парите.Огромна част от хората нямат достъп до раб. места, дори да са със супер квалификация.А тези 85 млн.са на вятъра.

3

Рага рага

преди 7 години

Идеята обаче е срещнала неодобрение вьв финансовия министьт Издислав Горанов!____________________________________________Издиславе, това не са само роми неквалифицираните млади кадри! Дай шанс на младото поколение инак все по често ще се чува бьлгарския език в чужбина! Ще си останеш с пенсионерите в Бьлгария Издиславе!

2

оф ле-лее...

преди 7 години

знаеме ги ттия програми....

1

Нас

преди 7 години

Ами защо Горанов ще ги даде!? По добре им е на ПОМОЩИ !!! И този ще ни говори за интеграция !!!